Георги Манев е съдружник на задържания с Митьo Очите – Бенчо Бенчев

Екранна снимка (417)_li. Jpg

Защо съдружникът на Бенчо Бенчев – Георги Манев от Обединените патриоти не обича доброволците на границата..?
Бенчо Бенчев, който беше задържан заедно с Митьо Очите в Турция, имал общ бизнес и съдружие във фирма заедно с Георги Манев – коалиционен партньор на Обединените патриоти като лидер на Политическа партия “Средна Европейска Класа” …

Знаете ли също, че фирмата на Бенчо Бенчев е взела близо 350 хиляди субсидия по ПРСР?
Мярка – M121
Бенефициент: БЕНМАР – БЕНЧО БЕНЧЕВ ЕТ
ЕИК : 812033934
Проект: Закупуване на специализирана селскостопанска техника и прикачен инвентар

Субсидия: 341 961 лв./BGN

По думите му от 2016г. – нашите доброволци гпосрещат мигрантите на границата, пребиват и ги ограбват – събират им джиесемите, парите, джипиесите, последни модели…
Сега ще разберете какви са хората, които бяха против доброволческите отряди…
Хамелеоните на прехода – така се наричаше рубриката на вестник „Под лупа”, която разкри през колко партийни структури са преминали някои от сегашните бургаски „патриоти”, преди да се сдобият с властта и парите, с които разполагат сега.
Разследването ни показва, че във всеки общински съвет след 1989 година има по няколко играчи, скачащи от партия в партия така, че винаги да останат на власт.
Безспорно най-яркият пример за симбиоза между противоречиви възгледи е Георги Манев. Той харесва всяка партия, стига да има изгода от нея.
Същият през 2016г. каза за нашите доброволци :
“Отрядите, които залавят мигранти по границата, са част от трафикантска мрежа и получават по 500 евро за регистрация на бежанец. Това каза в предаването „Лице в лице” Георги Манев, концесионер на ловното поле „Осман баир” в община Средец, което е почти до самата граница.
 
„Ако ви извикам с една камера и определено знам джипиес точките, откъдето ще минат, легализирам това тяхно действие и всъщност за 20 човека си получавам 10 000 евро.
 
Те викат камери и Гранична полиция, за да може последващите действия на Гранична полиция да бъдат ограничени. В момента Гранична полиция си върши перфектно работата. Дори самите мигранти казват, че в България не искат да влизат. Това е резултат от добрата дейност на Гранична полиция”, допълни Манев.
 
Гражданският лов на мигранти по границата не е никакъв патриотизъм. Това са мутренски бригади на кварталните мутри на Бургас и на Ямбол, които даже са ниско ниво, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт и председател на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.
 
Той допълни, че бежанците са наплашени и тяхната психология на терористи. Според него те са нещастни авантюристи, които си търсят лекото на живота.
 
 
 
Същото се случва и с Георги Манев, който от обикновен шивач и обущар, завършил Морското училище в града и работещ с иглата от сутрин до вечер в забутана стаичка в панелен блок, само за един мандат се превръща в милионер. Макар че злите езици твърдят, че занаятчията още виси с наема на работилничката си в един от бургаските квартали, Манев отдавна е забравил това. Сега той яде и пие с властимащите на деня, които кани и в своите обширни ловни полета край Грудово (сега Средец). За веселбите на неслучайните ловци в този край се носят не една и две легенди. В мълвата са замесени и стрелби в уж забранено за лов време, и микробуси с кръшни труженички на любовта, карани специално в тъмни доби да развличат подпийналите след успешния лов мъжаги. Но разбира се – това са само слухове, които вероятно нямат нищо общо с истината…
 
С истината има нещо общо друго – че фирмата на Манев „Авентура тийм” стана стопанин на едно от ловните полета в община Средец – „Осман баир”. Стопанствата бяха раздадени от миналата власт малко преди да отстъпи мястото си на ГЕРБ.
 
Същата фирма – „Авентура тийм”, получи от предишния областен управител и имот на пъпа на Бургас. Ей така, както си седеше плътно до „Атака”, Манев не пропусна да се облажи и от БСП.
 
Георги МаневБлагодетел на средната класа, меценат на конкурси за красота и млади дарования (защо ли винаги от женски пол?), крупен бизнесмен, собственик на огромни билдинги и скъпи коли – това е Манев само за няколко години насам. Богатство, което бизнесмени по света трупат за цял живот, за незавършилия висше образование общински съветник е въпрос само на един мандат.
 
Съдружията на Манев
 
Освен ловните приятелства с властимащи от деня, където явно се трупат познанства и се бистрят далавери, огромен принос за забогатяването на Манев имат и съдружията му. Като изключим това с Димчо Грудев (сега от „Атака“), благодарение на когото Манев успя да се докопа до общинския съвет в Бургас през мандат 2003-2007, оттам-нататък съдружниците му са меко казано странни. Името на Георги Манев е забъркано в десетки фирми и сдружения. В едни от тях присъстват БСП-кадри. В други – ДПС-депутати. В трети – настоящи общински съветници от „Атака”. В четвърти – имена от небезизвестното полицейско минало, компрометирани при това със скандали от различно естество.
 
Един от съдружниците на Манев е Калин Димов, бивш шеф на служба „Сигурност” в бургаското МВР. Уволнен веднага след разкриването на контрабадния канал за захар на „Мултигруп” в Бургаското пристанище заради подозрения за прикриването на канала – крупна местна афера от 1998-ма година.
 
Същият Калин Димов лъсна в кандидатдепутатската листа на „Ред, законност, справедливост”, когато Манев направи пътека до Яне Янев и се представи като човека му в Бургас.
 
Същият Димов впрочем стои в основата на фирма, купила имот от общинската агенция по приватизация навремето – когато неин шеф бе Георги Манев. Става дума за бивши гаражи – магазини в жк „Изгрев”, срещу бл.71. Площта им е 495,57 кв. м. Продадени са за 79 000 лв. Или – около 150 лв. на квадратен метър, или около 75 евро. В същото време има бум при търсенето на имоти, цените им растат с всеки изминал ден и ако не 810 евро за квадратен метър в района, магазините се търгуват поне за 500 евро. Купувачът е „Камон Турс” ЕООД. Капиталът й е еднолична собственост на Веселин Димитров Стефанов. Дотук нищо особено. Въпросната „Камон Турс” ЕООД обаче участва с 50% като собственик в друго юридическо лице – „Интерстрой инвест”. Другите 50% държат Георги Василев Манев и бившият полицейски началник Калин Димов.
 
Манев и изборите
 
След влизането в общинския съвет през 2003-та Манев не пропуска участие в избори. Ей така, за спортна злоба, защото резултатите му са меко казано… нулеви.
 
Георги Манев„Човек трябва да е направил нещо за себе си, за да направи и за другите”, ключова фраза по време на предизборната кампания за парламентарните избори 2005 звучи съвсем резонно. Няма как – от 2003 до 2005 Манев е направил много за себе си. Но явно не достатъчно, за да дава още заявки за властта.
 
На изборите през 2005 той атакува парламента с коалиция „Достойна България”. В депутатската листа е втори, водена е от съдружника му Бенчо Бенчев.
 
„При нас има можещи хора, които се ползват с доверието на бургазлии- допълни още Манев ”. Това са част от вестникарските публикации от обещанията на коалицията, публикувани след откриването на кампанията й на 18.10.2005.
 
В цялата страна „Коалиция „Достойна България” успява да вземе едва 0,23% от всички действителни гласове или 8420 като абсолютна цифра.
 
В Бургас няма и един процент. Или 1228 гласа за „можещите”, които се ползват с „доверието на бургазлии”.
 
Идват следващите избори – 2007-ма. Тогава Манев атакува общинския съвет с партията си „Средна европейска класа” и успява да влезе, плътно прикрепен към ГЕРБ.
 
На същите местни избори Манев е разследван за заплахи, отправени към кандидат-кметица на „Атака” в минно селище „Черно море”. За това свидетелства прокурорска преписка, стартирала след жалба на жената. Тя се оплакала, че мъже от два луксозни немски автомобила са я заплашвали пред свидетели в кафе „Мариета” в селището.
 
Заканите били свързани с изборите, като прозвучали и думите: „Ще те убия”.
 
При проверката една от колите – „Мерцедес”, се оказала регистрирана на името на Георги Василев Манев, лидер на „Средна европейска класа”, тогава кандидат за общински съветник втори мандат, показала засечка в данните на КАТ. Собственикът на другия автомобил също бил разкрит както по номерата на колата, така и по снимки, показани на кандидат-кметицата в полицията.
 
Привикан в прокуратурата да даде обяснения обаче Манев отрича колата му въобще да се е вясвала в минно селище „Черно море”. Твърди, че „Мерцедесът” не е излизал от гаража му. Собственикът на другия луксозен автомобил пък казва, че е бил представител на партия „ГЕРБ” искал да „поговори” с кандидат-кметицата, тъй като осъществявала агитация в изборния ден, но въобще не я е заплашвал.
 
„Недоумявам как така всички свидетели посочват едно и също като информация за автомобилите, за лицата, а всъщност това остава без значение за разследвания орган. Недоумявам как така показанията на собствениците на двете коли имат по-голяма правна тежест пред показанията на 4 човека? Как г-н Манев ще докаже пред Вас, че не е давал на другиго колата си? Откъде ще му знаем ние колата, та ще я посочим и опишем толкова точно?”, посочва обаче потърпевшата пред жалбата в Окръжна прокуратура. Странно, но „Атака” и нейните кандидат-съветници, дето борят „мафията” мълчат за този инцидент… Вероятно от добри чувства към Манев?
 
На изборите т.г. бившият обущар отново е на линия. И отново прикрепен към друга партия – РЗС на Яне Янев. От която, впрочем, вече се е откачил, съдейки по последните изявления на Яне Янев в Бургас, който представи тук нов човек, съвършено различен от Манев.
 
Манев и петролопроловодът „Бургас – Александруполис“

 
По един болезнен за бургазлии въпрос – този с петролопровода „Бургас – Александруполис”, Манев заема съвършено противоположни позиции в различен период от време. Той първо е „за” петролопровода, па след туй е „против” него.
 
Като близък съратник на кмета Йоан Костадинов миналия мандат Георги Манев е избран в комисията по въпроса с петролопровода „Бургас-Александруполис“, която да убеди бургазлии, че такъв не е нужен. След като съветът реши да се проведе референдум по въпроса, по инициатива на Манев прегласува и отмени това свое решение. Против референдума бе кметът, администрацията и неговата група в съвета, както и поддръжникът им Манев.
 
”Решението ни за референдума е незаконосъобразно, тъй като „местен референдум се провежда само по въпроси от местно значение, които са от компетентността на органите на местно самоуправление и за които това изрично е предвидено в закона“, заяви тогава Манев.
 
Което не му попречи да се обърне на 180 градуса и бъде „за” същия този референдум, но вече като съратник на „Атака” в сегашния общински съвет. И отново да участва в комисия, този път за да убеди бургазлии, че такъв е нужен.
 
Групата на Манев сега е плътно прилепена до тази на „Атака”. Заедно с „Атака” и Валери Симеонов Манев поведе битката срещу въображаемата джамия. Заедно с „Атака” прокара и се обяви „за” референдума, на който Бургас просто не излезе да гласува.
 
Манев и убийството на дребния бизнес в Бургас
 
Ако не на друг, то на Манев се дължи убийството на голяма част от дребния бизнес в Бургас. При това планирано, заявено и осъществено преднамерено.
 
На въпроса „С какъв облик трябва да влезе Бургас в Европа?”, зададен му в интервю във вестник „Стандарт” на 4 декември 2006 година, Манев отговаря тъй:
 
„Най-малкото нещо, което трябва да направим, е да почистим града си от всевъзможни бараки, павилиони и временни постройки, съществуващи по отменения вече чл. 120, които, особено в централна градска част, загрозяват цялостния облик на Бургас… На мястото на тези закърпени бараки да изградят приветливи заведения, съобразно европейските норми за качество…”
 
И тези заведения вече са изградени. Впрочем голяма част са собственост на самия Манев, който ги отдава под наем. Павилионите пък са пратени в небитието, а десетки семейства бяха принудени отново да започват от нулата, за да могат да изхранват децата си.
 
Затова едва ли са случайни лозунгите: „Манев = 2000 евро”.
 
Съвсем скоро съветникът ще забогатее за пореден път. В момента той строи хотел на пъпа на Бургас – точно срещу Пантеона. Теренът е бивш общински, получен от замянка по времето на предишния мандат на кмета Костадинов.
 
Едно не можем да не му признаем на Манев – няма друг, който така умело като него да използва всички партии за личните си нужди. Само едно си няма Манев – своя медия, за което открай време мечтае. Но пък се ползва с доверието на местната телевизия СКАТ и партийния орган на Валери Симеонов. Или Валери не знае и не вижда всичко това?
 
Вижда и знае. Но пък Манев гласува „за” неговите оптични кабели и общинския терен под телевизията, който Валери купи. Гарван гарвану око не вади.
 
Иначе казано, някой от приближените му казват, че въпреки всичко той не е лош човек и понякога им е помагал с каквото може.

4 КОМЕНТАРИ

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук