Връщаме ви в Харманли !

Започва ново настаняване на мигранти в България

Преди  дни в центърa на Харманли мигрантите се биеха и чупиха улични лампи, а гражданите бяха просто в ужас.

Пак мигранти вилнеят в Харманли!

След като Бойко излъга всички, че лагерът ще е от закрит тип след бунта през ноември 2016-та година, виждате какво се случва!

Не само, че не е закрит лагерът, нито е станал от закрит тип, ами и събарят улични лампи!

https://www.youtube.com/watch?v=46uuooLb-TM

Помните ли бунта на мигрантите пред ноември 2016г., когато нападаха хората по улиците?

Тогава Борисов тържествено обеща , че лагерът ще е от закрит тип .

Това се оказа една лъжа.

Тогава имаше протести, на един от които Бойко Борисов беше изгонен от протестиращите.

Помните ли афганистанеца , който запали българския флаг и трябваше да бъде съден .

Това бе поредна лъжа !

1dd4db04-952e-4e15-8206-718a8efb1455. JpegТалибанинът ,който запали българското знаме по време на бунта в Харманли беше освободен и изчезна и не беше съден.
Да кажат защо няма осъдени мигранти от бунта в Харманли и кои плати за щетите.
Защо изобщо трябва да съществува този лагер и знаете ли колко скъпи храни се хранят там, докато толкова други българи живеят мизерно.

8901ee73-755e-469d-a8c7-cdc510057c61

Този също е живял в Лагерът в Харманли !! С автомат снимка от неговия фейсбук !
И него ли ще интегрират ?
Този вече е в западна Европа.
Един друг от атентаторите в Европа беше също живял в Лагерите в България.

Преди месеци Петър Низамов – Перата алармира,че има опасност Бахир Ярунал, “бежанецът” от Афганистан, който запали националния трибагреник в Харманли по време на бунта да излезе…освободен от българския съд.

Низамов заяви, че ако това се случи… лично той и хората му ще реагират, директно пред лагера в Харманли.
И докато родният съд се бави и е на път да отнеме отговорността от афганистанеца, изгорил знамето ни, докато проблемите с бежанците гноят все повече в обществото .

Нали ГЕРБ и патриотите – Далвери Симеонов , Волен Сидеров и Каракачанов обещаха депортиране на нелегалните талибани от Афганистан и Пакистан през декември? Защо джихадистите от бунта в Харманли не са депортирани още?

 

А ПОМНИТЕ ЛИ…Сириецът Мохамед Далил, който се самовзриви в германския град Ансбах и рани 12 души, се е оплакал, че е станал жертва на измама в България, в резултат на което е останал на улицата.

БНТ НИ ГО ПРЕДСТАВИХА КАТО КЛЕТ БЕЖАНЕЦ !

ЕТО ГО АТЕНТАТОРА ОТ АНСБАХ – МОХАМЕД ДАЛИЛ

https://youtu.be/qhNQ69RHc3s

Това става ясно от репортаж на БНТ, излъчен ва 26 ноември 2013 г.

Терористът Мохамед Юсуф Далил, който рани 15 души при избухването на самоделна бомба в германския град Ансбах, е имал връзка с активистка от Български хелзинкски комитет. Двамата се запознали, когато той бяга от Сирия и идва при нас като бежанец. 

Твърди, че в родината си е бил малтретиран, разказва, че при обстрел в Алепо са починали жената и детето му. Показва и рани по краката си, за които твърди, че са получени при ожесточени сражения и казва, че бяга от жестокостите на Ислямска държава. 

Малко след пристигането си в България Мохамед се свързва с активисти на Български хелзинкски комитет, които по онова време проследяват как се отнасят с бежанците у нас, пише “Уикенд” и цитира свои източници, които твърдят, че сред тях е жена на име Даниела, с която Мохамед започва връзка. 

Възможно е именно заради нейното покровителство той да е успял така бързо да замине за Германия. Пак според същите източници Мохамед е уреждал документи, с които да получи официален статут и след това да напусне пределите на страната ни.Покрай контактите си с активистите на Български хелзинкски комитет Мохамед попада и в репортаж на Националната телевизия. Те го свързват с журналистката Мария Черешова, която заснема интервюто, в което той твърди, че е мамен от адвокати.

“Срещнах се с него няколко пъти и не ми изглеждаше като човек, способен да извърши такова нещо. Напротив, казваше, че е благодарен на българите за топлото отношение към него”, казва Мария Черешова.

От Агенцията за бежанците твърдят, че върху тях е оказван натиск заради документите на Мохамед.

“През два дни ни звъняха от БХК, за да питат какво става с документите на Мохамед, заплашваха ни, че правят филм за това как се отнасяме с пострадали от войната млади хора. Говореше се, че този Мохамед е любовник на една от активистките, но какво можехме да сторим”, казват от Агенцията за бежанците.

Сириецът получава български документи през април 2014 година и малко по-късно заминава за Германия. Не е ясно дали отношенията му с активистката на Български хелзински комитет са се развивали и след това.

 Задава ли се ново напрежение с мигрантите в харманли след екшъна между бежанци в центъра на града? Задава ли се ново напрежение с мигрантите в харманли след екшъна между бежанци в центъра на града? 659049 задава ли се ново напрежение с мигрантите в харманли след екшъна между бежанци в центъра на града? Задава ли се ново напрежение с мигрантите в харманли след екшъна между бежанци в центъра на града? Bnews задава ли се ново напрежение с мигрантите в харманли след екшъна между бежанци в центъра на града?

 

 

Има един въпрос, който почти няма харманлиец да не си е задавал наум, а в последно време и на глас. Този въпрос отчетливо дълбае с черни краски бита на спокойното до към 2014 година градче. Особено след войната на 28 август, 2016 г.
Не, не повдигайте вежди. Правилно сте прочели – война. 800 млади нелегални пришълци я сътвориха в „бежанския“ център в Харманли. Крясъците на биещите се, досущ като орките на Саурон, са били чути не само в близките блокове, но и на 500 метра от убежището на „клетниците“. Докато мигрантите са почитали земята, която ги е приютила, като са си „подхвърляли“ камъни, благодарели са за подслона, като са се въоръжавали със счупени прозорци – идеално средство за колене и кръв, харманлийци са затваряли плътно врати и прозорци и са се молели лошото да мине. Докато вън са се чували изстрели и вой на пожарна, пристигнала по спешност за среднощна баня на изпотеното войнство, малки деца са плачели от уплаха. Две момичета, живеещи в блок до лагера и останали за малко сами, все още са в стрес.
Докато Харманли, чието развитие към момента е малко над абсолютната нула, чакаше поне спокоен сън, на метри от него беше война.
Лустросаните слова на някои институции, че това, видите ли, било личностна свада, са повече от арогантни. 800 мъже – нагло потъпкали държавната граница и най-вероятно излъгали колко са горки и репресирани в Афганистан, Ирак, Пакистан – та тези мъже на 28 август потъпкаха и българската държавност! Хвърляли са камъни и са нападнали полицията! Това определено е далеч от битовизма и съвсем не е поздрав за добра вечер. Това убива! Що така, бе, клетници? Що не използвахте този „порив“ в своите държави, защо, като сте такива бабаити, не се бихте там за свобода и справедливост, ами мижитурски лазехте под гранични огради и сега чакате да легнете на социалната система на някоя, за предпочитане по-богата страна?
На следващият ден след кървавия екшън министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова бодряшки хвърли – предпротестно и предизборно – новината за бъдеща промяна на статута на центъра в Харманли. Обсъждало се възможността от отворен да стане затворен тип. Добре! Това е основно искане на харманлийци, за да си осигурят глътка спокойствие и да не ги е страх да вървят по улиците. Дотук ок, но вече искаме конкретика! Кога ще се направи ограда на РПЦ-то, тъй като то е абсолютно разграден двор и затварянето му, ако се осъществи при тези условия, ще е като палиативната грижа за умиращ. Кой ще го охранява? Само не казвайте, че ще е сегашната охрана от старци, някои с по няколко инфаркта! Да не забравяме и че главният секретар на МВР призова – стойте далече от мигрантите, те са млади и атлетични. Та, по кой начин, дядото от Харманли ще противодейства на разбеснял се „бежанец“, като дори не е въоръжен? В центровете от затворен тип към Д „Миграция“ на МВР, които са средно с капацитет 400 души, има по 70-80 полицейски служители. Я сметнете колко трябват на 3-4 хиляди мигранта?
А те ще станат толкова. Сега са 1500, но броят ми расте, а затворят ли центъра, ще то напълнят. Въпреки призивите на граждански организации броят на мигрантите вътре да не надвишава 10 % от реално живеещите в обезлюдяващото градче. Все повече обезлюдяващо! Това струпване неминуемо ще доведе до ескалация на напрежението и тежко и горко на персонала в лагера. Кой ще ги пази?
Всъщност РПЦ-то вече си е лагер – в него се пие на поразия и е заприличал на Слънчев бряг. Само море/басейн вътре си няма. Забавленията са кът, ама като им залипсва войната, си я правят. За да са във форма, скоро ще тренират на модерна спортна площадка за 130 хиляди лева. Онождат проститутки в центъра на града, за което алармират граждани. В Харманли се говори и за опити за изнасилване на момичета от ромските махали, като до момента за това няма официална информация от полицията.
Преди дни ултра продуктивните думи на Бойко Борисов „който почука на вратата ни трябва да го приемем“, пожънаха наистина богата реколта – цветисти български попръжни, от които дори обръгналите премиерски уши биха почервенели. Защото повечето харманлийци, след няколкото кланета тук /в едно от които пострада местен ром/, не вярват на версията за клетите бежанци, бягащи от войни. Особено след афганистанското нашествие напоследък.
Но да се върнем на думите, с които започнах и въпроса, който си задават местните. И той е – след вандалските прояви, побоища, наръгвания с нож…какво следва? Дали няма да пострада мой близък, приятел или съгражданин? Дали няма да пострадам аз?
В крайна сметка този акт на насилствено натрапване в малкото южно градче на видимо агресивни млади мъже – с хормонални проблеми и средновековна нагласа, наподобява изнасилване и на последната вяра, че доброто тук тепърва предстои.
Защото клетите хора в Харманли не са тези в лагера.

А НИЕ ИМАМЕ ДРУГ ВЪПРОС? ДОКОГА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕДАТЕЛИ И ЛЪЖЦИ?

 

5 КОМЕНТАРИ

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук