Нагледали сме се на пълна безпринципност, на пълен кариеризъм и слагачество, но това, за което ще ви разкажем минава доста от познатите в обществопто ни граници.

Хората, които се борят да бъдат запазени дивите плажове в България от фейсбук групата “ДА ЗАПАЗИМ КОРАЛ” са манипулирани и лъгани , за това ни сигнализираха със следния проблем.

След раздор с админите по тази тема, доста от членовете на хгрупата се отделиха и си направиха своя група. “Да спасим дивите плажове Алепу, Корал и Арапя от бетона”, която можете да посетите

ТУК

Шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" екранна снимка 185 шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" познайте кой - еми валери симеонов е този "той". В клипа долу можете да видите и чуете кой е бисерчо русимов , дали използва лъжи, хващан ли е в лъжи и най-вече какви са му отношенията с валерко и партията му. Bnews шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал"
Новата група “да спасим дивите плажове алепу, корал и арапя от бетона” на недоволните от това протежета на валери симеонов да се рекламират в групата да запазим корал.

В тази група са групирани хора от различни прослойки и политически разбираниия, но обединени с целта да запазим Корал, Арапя и Алепу.

Спомняте си големите протести за Пирин, срещу лифта на Валери Симеонов, който тогава беше вице-премиер (после прекръсен на WC премиер) . Тогава имаше големи протести за запазването на Пирин и планината от човешка дейност и унищожаване на уникалната природа там.

Това изказване долу е дадено от него през 2018г.

Както се казва, още малко такива победи и България може да я няма вече.
С тези думи бившият вицепремиер Валери Симеонов коментира “победата на природозащитниците” по повод решението на 5-членния състав на ВАС за Пирин, с което се спира изграждането на втори лифт над Банско.

България е най-потърпевша от псевдоеколозите и от псевдоприродозащита, защото това са псевдорезултати и псевдодействия. Те нито водят до опазване на природата, нито по някакъв начин подпомагат развитието на регионалната икономика”, заяви Симеонов и добави, че с това решение на практика се “зачерква цял един регион – югоизточният регион”, защото голяма част от хората там се изхранвали и били зависими от “дали ще има втори, трети, пети лифт на Пирин”.

Из изказването на Валери Симеонов. Цялото можете да прочетете ТУК.
Винаги има шанс държавата, няма по-голяма сила от държавата, стига да го иска. Но, когато има определена несъгласуваност в държавата, тогава се намесват такива тарикати като групите еколози, бъркат в законите, намесват се в самата реализация, обжалват абсолютно всичко, което може да се обжалва”, заяви Валери Симеонов

Тогава същите тези, от групата “ДА ЗАПАЗИМ КОРАЛ” излязаха на протест и даже нарекоха Валерко с доста сериозни епитети.

Но какво се случва !

Един от най-видните протежета на Валери Симеонов се оказва част от групата ДА ЗАПАЗИМ КОРАЛ. Даже всеки негов пост, с политическа насоченост бива одобряван, а групата бъка от самохвални и Валери-славещи постове в групата на хората, които протестираха срещу него и му искаха оставката !

Това не е ли използване на каузата за политически цели? Разбира се, че да !

Това е Бисерчо Русимов, който се бута навсякъде без да е канен. Разбира се не без финансов мотив спред мен и според логиката.

Шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" екранна снимка 175 шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" познайте кой - еми валери симеонов е този "той". В клипа долу можете да видите и чуете кой е бисерчо русимов , дали използва лъжи, хващан ли е в лъжи и най-вече какви са му отношенията с валерко и партията му. Bnews шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал"
Групата да запазим корал окупирана от постове на човека на валери симеонов

Същият този участваше в лова на мигранти на границата, а в групата е написано, че се борят срещу всякаква дискриминация и биха приемали бежанци.

После участваше в интригите, които доведоха до краха на каузата “НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО 2019-2030г.” и сега никой не вярва на организаторите на протестите в тази насока.

Това, което е най-интересно е , че той участва в изборите за общински съветници от партията на Жоро Манев – Средна Европейска Класа (СЕК) – близък съратник на Валери Симеонов и негов коалиционен партньор.

Нещо повече, те се явиха заедно на Евро-Изборите през 2019г. и СЕК и НФСБ заедно и дружески номинираха техния кандидат за евро-депутат .

Познайте кой – еми ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ е този “ТОЙ”. В клипа долу можете да видите и чуете кой е Бисерчо Русимов , дали използва лъжи, хващан ли е в лъжи и най-вече какви са му отношенията с Валерко и партията му.

В клипа ще видите връзката на Валери Симеонов и Бисерчо Русимов

Бисер Русимов от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) ще е част от листата на Средна Европейска Класа (СЕК) за предстоящия местен вот в Бургас. Това стана ясноп тази есен. Това обявиха на съвместна прескоференция Русимов и заместник – подставеният председател на партията на Жоро Манев (дясна ръка на Валерко) – Константин Бачийски.

Бисер Русимов ще е част от гражданската квота на СЕК.

БНР – публикувано на 14.08.19

Какво стана на изборите?

Ами, както се очакваше Бисерчо получи близо 2 префернции и се класира на едно от последните места . Еми, нормално.

ЦЯЛ БУРГАС ВЕЧЕ ЗНАЕ, ЧЕ БИСЕРЧО Е ПРОТЕЖЕ НА ВАЛЕРКО СИМЕОНОВ, само админите на групата ДА ЗАПАЗИМ КОРАЛ се правят, че не го знаят.

Кой е Жоро Манев ли? Човекът, който издигна Бисерчо Русимов за общински съветник на тези избори ?

Ние сме писали по темата. В статията ни от 2016г. по повод стрелбата среещу Митьо Очите в Слънчев Бряг, изплуваха следните разкрития.

Аверчето на Валерко – Георги Манев е съдружник на задържания с Митьо Очите – Бенчо Бенчев

Георги Манев е съдружник на задържания с Митьo Очите – Бенчо Бенчев

Екранна снимка (417)_li. Jpg

Защо съдружникът на Бенчо Бенчев – Георги Манев от Обединените патриоти не обича доброволците на границата..?
Бенчо Бенчев, който беше задържан заедно с Митьо Очите в Турция, имал общ бизнес и съдружие във фирма заедно с Георги Манев – коалиционен партньор на Обединените патриоти като лидер на Политическа партия “Средна Европейска Класа” …

Знаете ли също, че фирмата на Бенчо Бенчев е взела близо 350 хиляди субсидия по ПРСР?
Мярка – M121
Бенефициент: БЕНМАР – БЕНЧО БЕНЧЕВ ЕТ
ЕИК : 812033934
Проект: Закупуване на специализирана селскостопанска техника и прикачен инвентар

Субсидия: 341 961 лв./BGN

По думите му от 2016г. – нашите доброволци гпосрещат мигрантите на границата, пребиват и ги ограбват – събират им джиесемите, парите, джипиесите, последни модели…
Сега ще разберете какви са хората, които бяха против доброволческите отряди…
Хамелеоните на прехода – така се наричаше рубриката на вестник „Под лупа”, която разкри през колко партийни структури са преминали някои от сегашните бургаски „патриоти”, преди да се сдобият с властта и парите, с които разполагат сега.
 
 
 
 
Разследването ни показва, че във всеки общински съвет след 1989 година има по няколко играчи, скачащи от партия в партия така, че винаги да останат на власт.
Безспорно най-яркият пример за симбиоза между противоречиви възгледи е Георги Манев. Той харесва всяка партия, стига да има изгода от нея.
Същият през 2016г. каза за нашите доброволци :
“Отрядите, които залавят мигранти по границата, са част от трафикантска мрежа и получават по 500 евро за регистрация на бежанец. Това каза в предаването „Лице в лице” Георги Манев, концесионер на ловното поле „Осман баир” в община Средец, което е почти до самата граница.
 
„Ако ви извикам с една камера и определено знам джипиес точките, откъдето ще минат, легализирам това тяхно действие и всъщност за 20 човека си получавам 10 000 евро.
 
Те викат камери и Гранична полиция, за да може последващите действия на Гранична полиция да бъдат ограничени. В момента Гранична полиция си върши перфектно работата. Дори самите мигранти казват, че в България не искат да влизат. Това е резултат от добрата дейност на Гранична полиция”, допълни Манев.
 
Гражданският лов на мигранти по границата не е никакъв патриотизъм. Това са мутренски бригади на кварталните мутри на Бургас и на Ямбол, които даже са ниско ниво, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт и председател на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.
 
Той допълни, че бежанците са наплашени и тяхната психология на терористи. Според него те са нещастни авантюристи, които си търсят лекото на живота.
 
 
 
 
Същото се случва и с Георги Манев, който от обикновен шивач и обущар, завършил Морското училище в града и работещ с иглата от сутрин до вечер в забутана стаичка в панелен блок, само за един мандат се превръща в милионер. Макар че злите езици твърдят, че занаятчията още виси с наема на работилничката си в един от бургаските квартали, Манев отдавна е забравил това. Сега той яде и пие с властимащите на деня, които кани и в своите обширни ловни полета край Грудово (сега Средец). За веселбите на неслучайните ловци в този край се носят не една и две легенди. В мълвата са замесени и стрелби в уж забранено за лов време, и микробуси с кръшни труженички на любовта, карани специално в тъмни доби да развличат подпийналите след успешния лов мъжаги. Но разбира се – това са само слухове, които вероятно нямат нищо общо с истината…
 
С истината има нещо общо друго – че фирмата на Манев „Авентура тийм” стана стопанин на едно от ловните полета в община Средец – „Осман баир”. Стопанствата бяха раздадени от миналата власт малко преди да отстъпи мястото си на ГЕРБ.
 
Същата фирма – „Авентура тийм”, получи от предишния областен управител и имот на пъпа на Бургас. Ей така, както си седеше плътно до „Атака”, Манев не пропусна да се облажи и от БСП.
 
Георги МаневБлагодетел на средната класа, меценат на конкурси за красота и млади дарования (защо ли винаги от женски пол?), крупен бизнесмен, собственик на огромни билдинги и скъпи коли – това е Манев само за няколко години насам. Богатство, което бизнесмени по света трупат за цял живот, за незавършилия висше образование общински съветник е въпрос само на един мандат.
 
Съдружията на Манев
 
Освен ловните приятелства с властимащи от деня, където явно се трупат познанства и се бистрят далавери, огромен принос за забогатяването на Манев имат и съдружията му. Като изключим това с Димчо Грудев (сега от „Атака“), благодарение на когото Манев успя да се докопа до общинския съвет в Бургас през мандат 2003-2007, оттам-нататък съдружниците му са меко казано странни. Името на Георги Манев е забъркано в десетки фирми и сдружения. В едни от тях присъстват БСП-кадри. В други – ДПС-депутати. В трети – настоящи общински съветници от „Атака”. В четвърти – имена от небезизвестното полицейско минало, компрометирани при това със скандали от различно естество.
 
Един от съдружниците на Манев е Калин Димов, бивш шеф на служба „Сигурност” в бургаското МВР. Уволнен веднага след разкриването на контрабадния канал за захар на „Мултигруп” в Бургаското пристанище заради подозрения за прикриването на канала – крупна местна афера от 1998-ма година.
 
Същият Калин Димов лъсна в кандидатдепутатската листа на „Ред, законност, справедливост”, когато Манев направи пътека до Яне Янев и се представи като човека му в Бургас.
 
Същият Димов впрочем стои в основата на фирма, купила имот от общинската агенция по приватизация навремето – когато неин шеф бе Георги Манев. Става дума за бивши гаражи – магазини в жк „Изгрев”, срещу бл.71. Площта им е 495,57 кв. м. Продадени са за 79 000 лв. Или – около 150 лв. на квадратен метър, или около 75 евро. В същото време има бум при търсенето на имоти, цените им растат с всеки изминал ден и ако не 810 евро за квадратен метър в района, магазините се търгуват поне за 500 евро. Купувачът е „Камон Турс” ЕООД. Капиталът й е еднолична собственост на Веселин Димитров Стефанов. Дотук нищо особено. Въпросната „Камон Турс” ЕООД обаче участва с 50% като собственик в друго юридическо лице – „Интерстрой инвест”. Другите 50% държат Георги Василев Манев и бившият полицейски началник Калин Димов.
 
Манев и изборите
 
След влизането в общинския съвет през 2003-та Манев не пропуска участие в избори. Ей така, за спортна злоба, защото резултатите му са меко казано… нулеви.
 
Георги Манев„Човек трябва да е направил нещо за себе си, за да направи и за другите”, ключова фраза по време на предизборната кампания за парламентарните избори 2005 звучи съвсем резонно. Няма как – от 2003 до 2005 Манев е направил много за себе си. Но явно не достатъчно, за да дава още заявки за властта.
 
На изборите през 2005 той атакува парламента с коалиция „Достойна България”. В депутатската листа е втори, водена е от съдружника му Бенчо Бенчев.
 
„При нас има можещи хора, които се ползват с доверието на бургазлии- допълни още Манев ”. Това са част от вестникарските публикации от обещанията на коалицията, публикувани след откриването на кампанията й на 18.10.2005.
 
В цялата страна „Коалиция „Достойна България” успява да вземе едва 0,23% от всички действителни гласове или 8420 като абсолютна цифра.
 
В Бургас няма и един процент. Или 1228 гласа за „можещите”, които се ползват с „доверието на бургазлии”.
 
Идват следващите избори – 2007-ма. Тогава Манев атакува общинския съвет с партията си „Средна европейска класа” и успява да влезе, плътно прикрепен към ГЕРБ.
 
На същите местни избори Манев е разследван за заплахи, отправени към кандидат-кметица на „Атака” в минно селище „Черно море”. За това свидетелства прокурорска преписка, стартирала след жалба на жената. Тя се оплакала, че мъже от два луксозни немски автомобила са я заплашвали пред свидетели в кафе „Мариета” в селището.
 
Заканите били свързани с изборите, като прозвучали и думите: „Ще те убия”.
 
При проверката една от колите – „Мерцедес”, се оказала регистрирана на името на Георги Василев Манев, лидер на „Средна европейска класа”, тогава кандидат за общински съветник втори мандат, показала засечка в данните на КАТ. Собственикът на другия автомобил също бил разкрит както по номерата на колата, така и по снимки, показани на кандидат-кметицата в полицията.
 
Привикан в прокуратурата да даде обяснения обаче Манев отрича колата му въобще да се е вясвала в минно селище „Черно море”. Твърди, че „Мерцедесът” не е излизал от гаража му. Собственикът на другия луксозен автомобил пък казва, че е бил представител на партия „ГЕРБ” искал да „поговори” с кандидат-кметицата, тъй като осъществявала агитация в изборния ден, но въобще не я е заплашвал.
 
„Недоумявам как така всички свидетели посочват едно и също като информация за автомобилите, за лицата, а всъщност това остава без значение за разследвания орган. Недоумявам как така показанията на собствениците на двете коли имат по-голяма правна тежест пред показанията на 4 човека? Как г-н Манев ще докаже пред Вас, че не е давал на другиго колата си? Откъде ще му знаем ние колата, та ще я посочим и опишем толкова точно?”, посочва обаче потърпевшата пред жалбата в Окръжна прокуратура. Странно, но „Атака” и нейните кандидат-съветници, дето борят „мафията” мълчат за този инцидент… Вероятно от добри чувства към Манев?
 
На изборите т.г. бившият обущар отново е на линия. И отново прикрепен към друга партия – РЗС на Яне Янев. От която, впрочем, вече се е откачил, съдейки по последните изявления на Яне Янев в Бургас, който представи тук нов човек, съвършено различен от Манев.
 
Манев и петролопроловодът „Бургас – Александруполис“
 
 

 
 
По един болезнен за бургазлии въпрос – този с петролопровода „Бургас – Александруполис”, Манев заема съвършено противоположни позиции в различен период от време. Той първо е „за” петролопровода, па след туй е „против” него.
 
Като близък съратник на кмета Йоан Костадинов миналия мандат Георги Манев е избран в комисията по въпроса с петролопровода „Бургас-Александруполис“, която да убеди бургазлии, че такъв не е нужен. След като съветът реши да се проведе референдум по въпроса, по инициатива на Манев прегласува и отмени това свое решение. Против референдума бе кметът, администрацията и неговата група в съвета, както и поддръжникът им Манев.
 
”Решението ни за референдума е незаконосъобразно, тъй като „местен референдум се провежда само по въпроси от местно значение, които са от компетентността на органите на местно самоуправление и за които това изрично е предвидено в закона“, заяви тогава Манев.
 
Което не му попречи да се обърне на 180 градуса и бъде „за” същия този референдум, но вече като съратник на „Атака” в сегашния общински съвет. И отново да участва в комисия, този път за да убеди бургазлии, че такъв е нужен.
 
Групата на Манев сега е плътно прилепена до тази на „Атака”. Заедно с „Атака” и Валери Симеонов Манев поведе битката срещу въображаемата джамия. Заедно с „Атака” прокара и се обяви „за” референдума, на който Бургас просто не излезе да гласува.
 
Манев и убийството на дребния бизнес в Бургас
 
Ако не на друг, то на Манев се дължи убийството на голяма част от дребния бизнес в Бургас. При това планирано, заявено и осъществено преднамерено.
 
На въпроса „С какъв облик трябва да влезе Бургас в Европа?”, зададен му в интервю във вестник „Стандарт” на 4 декември 2006 година, Манев отговаря тъй:
 
„Най-малкото нещо, което трябва да направим, е да почистим града си от всевъзможни бараки, павилиони и временни постройки, съществуващи по отменения вече чл. 120, които, особено в централна градска част, загрозяват цялостния облик на Бургас… На мястото на тези закърпени бараки да изградят приветливи заведения, съобразно европейските норми за качество…”
 
И тези заведения вече са изградени. Впрочем голяма част са собственост на самия Манев, който ги отдава под наем. Павилионите пък са пратени в небитието, а десетки семейства бяха принудени отново да започват от нулата, за да могат да изхранват децата си.
 
Затова едва ли са случайни лозунгите: „Манев = 2000 евро”.
 
Съвсем скоро съветникът ще забогатее за пореден път. В момента той строи хотел на пъпа на Бургас – точно срещу Пантеона. Теренът е бивш общински, получен от замянка по времето на предишния мандат на кмета Костадинов.
 
Едно не можем да не му признаем на Манев – няма друг, който така умело като него да използва всички партии за личните си нужди. Само едно си няма Манев – своя медия, за което открай време мечтае. Но пък се ползва с доверието на местната телевизия СКАТ и партийния орган на Валери Симеонов. Или Валери не знае и не вижда всичко това?
 
Вижда и знае. Но пък Манев гласува „за” неговите оптични кабели и общинския терен под телевизията, който Валери купи. Гарван гарвану око не вади.
 
Иначе казано, някой от приближените му казват, че въпреки всичко той не е лош човек и понякога им е помагал с каквото може.

Върху земя, която по закон е публична държавна собственост !

СТРОЯТ ДО ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ВЪРХУ ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ
Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
4 МЛРД. ДОЛАРА В ОФШОРНИ СМЕТКИ НА БОЙКО БОРИСОВ РАЗКРИ Международното Разследване „ДОСИЕТА ОТ РАЯ“
За корупционните схеми на Борисов се заговори само няколко месеца след, като пое поста. Тогава още под сурдинка се носеха слухове, че бившия бодигард на Тато се е облажил с милиони от алкохолни фирми, за да не ги преследва за фалшиви бандероли. Говори се, че Бойко е неформален собственик с 30% в една от най-крупните фирми за алкохол. “Бойко има интереси в абсолютно всяка една сфера на икономиката. Той е неформален съдружник в даден бизнес по една и съща схема – бизнесменът е принуден да прехвърли част от дяловете на фирмата си в офшорно дружество”, категорични са финансисти.
 
Според тях, най-големите авоари ги е натрупал от ударното пътно строителство, защото почти всички големи обществени поръчки се печелят директно от “Главболгарстрой”, който е собственост на Симеон Пешов. Любопитно е, да научим също, че преди 3 години Пешов е игнорирал тихомълком съдружника си, който притежаваше 33% от фирмата. Мълви се, че строителният магнат се е разделил със съдружника си, за да може Бойко Борисов да заеме мястото му. “Част от акциите на “Главболгарстрой” е неясна – дяловете са на фирма, регистрирана в офшорна зона”, разкрива икономист, който е наясно с това. Според политиците от опозицията печалбата на Бойко от строителния сектор надвишава 500 милиона лева. Сред представителите на стопанския елит, Бойко изнася милионите си с куфар с правителственият самолет, който ползва, когато реши.
 
Защо Вежди Рашидов е наел точно маститата фирма „Главболгарстрой“ за строежа на нова своя фамилна къща в лъскавия столичен квартал „Изток“?, изкара Вежди Рашидов извън релси…
 
 
Низамов продължава така с разкритието:

Някои факти за Алепу. Какво предшества скандалното строителство?

Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Имаме задължението да поднесем по разбираем начин на обществеността някои публично известни факти за скандалното строителство в м. “Алепу” край Созопол без страх от огласяването на истината! Всъщност, истината стана ясна и беше призната наживо в репортажа на Лора Стаматис по бТВ от инвеститора: “Община Созопол е допуснала по-завишени показатели за застрояване!“…
Шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" %25d0%2590%25d0%25bb%25d0%25b5%25d0%25bf%25d1%2583%2b%25d0%259a%25d0%259a%25d0%259a%25d0%25a0%2b67800. 49. 27%2b %2b3 шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" познайте кой - еми валери симеонов е този "той". В клипа долу можете да видите и чуете кой е бисерчо русимов , дали използва лъжи, хващан ли е в лъжи и най-вече какви са му отношенията с валерко и партията му. Bnews шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал"
Петър Низамов говори за следното:
С Решение БС-10-ОС от 29.12.2017 г. по оценка за съвместимост, Директорът на РИОСВ – Бургас съгласува реализацията на инвестиционното предложение. По отношение на най-големия имот, в който в момента се строи, става ясно следното:
Шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" image%2b%25281%2529 шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" познайте кой - еми валери симеонов е този "той". В клипа долу можете да видите и чуете кой е бисерчо русимов , дали използва лъжи, хващан ли е в лъжи и най-вече какви са му отношенията с валерко и партията му. Bnews шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал"
Според Петър Низамов съгласно Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), показателите са следните:
а) плътност на застрояване (П застр.) – до 20 на сто;
б) интензивност на застрояване (К инт.) – до 0,5;
в) минимална озеленена площ (П озел.) – най-малко 70 на сто, като половината от нея трябва да бъде осигурена за дървесна растителност;
г) характер на застрояването – ниско, с височина до 7,5 м;
(Тези показатели са актуални, както сега, така и по време на одобряване на ПУП.)
Тук трябва да се има предвид, че въпреки одобряването на ПУП преди влизане в сила на ЗУЧК, проектът е одобрен след обнародването на закона, което означава, че задължително е трябвало да бъде приведен към изискванията му.
§ 6 от ПЗР на ЗУЧК: “Одобряването на плановете по чл. 18, ал. 1, т. 3, които към датата на влизането в сила на този закон са внесени за съобщаване, приемане и одобряване по реда на чл. 128 от Закона за устройство на територията, се довършва по досегашния ред, но при спазване на изискванията на този закон.”
Какво означават завишените показатели? – пита Низамов в публикацията?
И какво общо има премиерът Бойко Борисов?
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението?
Това означава, че за урегулиран имот с площ 7423 кв.м (какъвто е въпросният), могат да бъдат постигнати следните обеми (без подземното строителство):
Застроена площ (стъпката на сградите върху терена):
По закон: 1484 кв.м, а според проекта: 2226 кв.м (разлика: 742 кв.м);
Разгъната застроена площ (площта на всички етажи):
По закон: 3711 кв.м, а според проекта: 8907 кв.м (разлика: 5196 кв.м);
Етажи:
По закон: 2+терасовиден, а според проекта: 3+терасовиден (разлика: 1 етаж).
Ето и за какви етапи на строителство става въпрос, според инвестиционното предложение на инвеститора, депозирано в РИОСВ – Бургас, според публикацията на Петър Низамов Перата :
Шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" %25d0%25a0%25d0%25b5%25d1%2588%25d0%25b5%25d0%25bd%25d0%25b8%25d0%25b5%2b%25d0%25a0%25d0%2598%25d0%259e%25d0%25a1%25d0%2592%2b %2b%25d0%2591%25d1%2583%25d1%2580%25d0%25b3%25d0%25b0%25d1%2581 шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" познайте кой - еми валери симеонов е този "той". В клипа долу можете да видите и чуете кой е бисерчо русимов , дали използва лъжи, хващан ли е в лъжи и най-вече какви са му отношенията с валерко и партията му. Bnews шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал"
Тук, учудващо, нищо не се казва за това, че строителните дейности (извън геозащитните) трябва да започнат след отчитане на положителен ефект от осъществяване на геозащитните мерки, според публикацията на Петър Низамов Перата … А законът е категоричен:
Закон за устройство на територията
Чл. 96. … (4) (Изм. – ДВ, бр. 66 от 2013 г., в сила от 26.07.2013 г., изм. – ДВ, бр. 98 от 2014 г., в сила от 28.11.2014 г., изм. – ДВ, бр. 101 от 2015 г.) Строителни и монтажни работи, извън тези по ал. 3, за които се изисква издаване на разрешение за строеж, се разрешават в свлачищни райони, вписани в регистъра по чл. 95, ал. 2, въз основа на влязъл в сила подробен устройствен план след: 1. осъществяване на геозащитните мерки и дейности по ал. 3, ако е доказано, че това е необходимо с резултати от проведени инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания за общата и локалната устойчивост на територията, приети от специализиран състав на съответния експертен съвет към органа, компетентен да одобри подробния устройствен план; 2. отчитане на положителен ефект от изпълнението на мерките и дейностите по т. 1; 3. предварително съгласие на министъра на регионалното развитие и благоустройството, издадено в едномесечен срок от постъпване на искането, което се вписва в разрешението за строеж. (5) Ефектът от изпълнението на геозащитните мерки и дейности по ал. 4 се отчита чрез мониторинг по чл. 95, ал. 3.
Доколкото стана ясно, обаче, строи се не само геозащитното съоръжение!
Друг твърде интересен проблем, който беше повдигнат е “изчезването” на общинския имот…
Шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" %25d0%2590%25d0%25bb%25d0%25b5%25d0%25bf%25d1%2583%2b%25d0%259a%25d0%259a%25d0%259a%25d0%25a0%2b67800. 49. 29%2b %2b1 шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал" познайте кой - еми валери симеонов е този "той". В клипа долу можете да видите и чуете кой е бисерчо русимов , дали използва лъжи, хващан ли е в лъжи и най-вече какви са му отношенията с валерко и партията му. Bnews шок! Протеже на валери симеонов използва групата на протестиращите срещу wc премиера - "да запазим корал"
Този имот, всъщност граничи с плажа. Дори, според специализираната карта, находяща се в АГКК и достъпна от всяка точка на земното кълбо по електронен път, има разминаване между границата на плажа и имотната граница. Но това е по-малкия проблем… По големият е разминаването между вида собственост, отразена в кадастралния регистър и тази по закон и според инвестиционното предложение. В кадастралната карта, имотът е посочен като частна общинска собственост (т.е. може да бъде търгуван от общината), а по закон, след като общински имот е улица, той е публична общинска собственост, без да се съставя нарочен акт за него. Да не говорим, че предназначението на този имот трябваше да бъде “За природозащита”… Случайна или нарочна, тази грешка е много удобна за заличаването на склона, по който природозащитни организации алармираха, че гнездят редки видове птици.
Всъщност, никъде директорът на РИОСВ – Бургас не се е произнесъл за заличаването този склон (имотът между плажа и частния имот). Това е още едно изключително сериозно нарушение на екологичното законодателство, ЗУТ и ЗУЧК!
Нарушава се Конституцията на Република България, според публикацията на Петър Низамов Перата.
Това е недопустимо!
С едно изречение: Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Надяваме се да сме Ви били полезни! Публиувано от Петър Низамов Перата от…
С уважение:
инж. Йоан Каратерзиян
Председател на Управителния съвет на
Камарата на геодезистите в България
гр. Варна, 24 януари 2019 г.
P.S. За съжаление, не можахме да намерим документация за одобрения подробен устройствен план, която задължително трябва да е публикувана на официалната електронна страница на общината. Това беше важно, за да разберем дали всички изисквания на закона са спазени при проектиране и процедиране на подробния устройствен план. Например, там задължително трябва да има информация дали въпросният комплекс ще бъде изграден на нивото на плажа или на нивото на горния път, дали за достъп до плажа общината ще плати на собственика на земята, как се осъществява достъпа до имота, който ще бъде застроен и много други въпроси. Практиката на укриване на информация е обичайна, но незаконна. За съжаление, министърът на регионалното развитие и благоустройството не я санкционира, въпреки многократните ни сигнали по този въпрос!
 
 
И какво общо има премиерът Бойко Борисов, се пита в публикацията на Петър Низамов Перата
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението? , продължава да задава въпросът Низамов.
Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ, според публикацията на Петър Низамов Перата.
 
Само че, както обикновено, нещата на втори план са малко по-различни. Наградите се дават от Българската строителна камара. Неин председател е Симеон Пешов. Но Пешов е и шеф на „Главбулгарстрой”. Класирането на „Топ 50+ в строителството” се извършва на база информацията в публичната част на Централния професионален регистър на строителя, каквото й да значи това. Направо да се обърка човек: шефът на всичко престижно в строителството си дава две от годишните награди, едната от които платинена. Нещо като „Оскар”-и за режисура и най-добър филм. Тези награди със сигурност ще заемат своето място в звездната биография на приватизираната по спорен, според някои начин. Когато участват в конкурси за държавни поръчки или зад граница, главболгарстройци изтъкват тези свои награди. Без да уточняват, че всъщност са се самонаградили… Все едно жури на Пловдивския панаир да даде две награди за най-добре организиран панаир и за още нещо на Пловдивския панаир. Не, не е смешно.
И какво общо има премиерът Бойко Борисов?
Припомняме някои от скандалите около „Главболгарстрой”, които биха могли да минат и за инспирирани от подмолната родна строителна мафия, която не може да се примири с факта, че на пазара има толкова талантливи и успешни фирми като ГБС. Завист, завист и пак завист. Преценете сами.
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението?
Съобщение в медиите: Строителната фирма “Главболгарстрой” (ГБС), която спечели конкурса за изграждането на нова спортна зала в столицата, се е съгласила да я построи за 17.6 млн. по-малко, отколкото се бе договорила с кабинета “Станишев”. Това стана ясно във вторник след среща на премиера Бойко Борисов, министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и шефа на ГБС Симеон Пешов.
Конкурсът за проектиране и изграждане на новата многофункционална спортна зала в София, която ще е част от комплекса “Червено знаме” на Четвърти километър, бе спечелен от “Главболгарстрой” АД тази година с цена 107.624 млн. лв. без ДДС.
Новото правителство поискало да се направи оптимизация на разходите, да се използват икономични строителни материали и да се прецени колко може да се спести от цената. В крайна сметка строителят се съгласил на цена от 90 млн. лева, които ще му бъдат изплатени на равни вноски през 2010 г. и 2011 г. По думите на Пешов, печалбата на фирмата му щяла да е нулева, но изпълнението на проекта щяло да му позволи да запази работните места на строителите, което било по-важно в условията на криза. ГБС ще спечели и от рекламата, която ще си направи с изпълнението на престижния проект.
В бюджета за тази година няма планирани средства за започване на сградата, затова ГБС ще вложи собствени 10 млн. лева до април догодина, за да може сградата да се завърши до 1 август 2011 г., каквото е обещанието и на строителя, и на възложителя.
“Главболгарстрой” беше замесена в скандал миналата седмица, когато стана ясно, че бившият регионален министър Асен Гагаузов й е възложил ремонт на сградата на МРРБ за цена от близо 2000 евро на квадрат. Документите по сделката бяха изпратени в прокуратурата. По този повод Борисов заяви във вторник, че един договор с друг не си приличат. “Предишният министър, каквото си е подписал и както се е договорил, като дойде проверката, ще си дава съответно своето обяснение. Благодаря на г-н Пешов, че когато работи с мен, се съгласява на условия, които слагаме пред публиката и обясняваме откъде сме ги спестили”, каза Борисов.
Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Коментари на читатели в интернет:
И какво общо има премиерът Бойко Борисов? Въпрос на Петър Низамов. Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението? 
Нещо ни будалкат – как по-евтино? Ако при цените на стр. материали през 2007-08 г. стр. фирми изграждаха 1 кв. м. жилища за по 350-400 евро с печалба за тях, а го продаваха за 1000-1200 евро средна цена, каква е била печалбата за тези фирми.
Цената на залата е определяна към 2007-2008 г. Което значи, че тя е формирана 1/3 за строителя с печалба, и 2/3 пак печалба за строителя. И то при цени на стр. материали 2007/08 г. А КАКВА Е СЕГА ЦЕНАТА, ПЕЧАЛБАТА И т.н. на залата при новите цени на стр. материали, които бележат значителен спад. Няма такова нещо господа – работи се с по-малка печалба, но сравнена с огромните печалби на стр. фирми към 2007/08 г. Е, СЕГА СА МАЛКО ПО-МАЛКИ, НО КЪДЕ ПО СВЕТА ИМА ТАКИВА ПЕЧАЛБИ И КАТО ДНЕС? Вместо 300 % печалба, тя спаднала на 250 %. Ха сега де, не ни ли будалкат?
 
Тази зала е една проста конструкция тип „Мархи” и оградена със стени. Тя няма да струва повече от 40 мил. лева. Земята е общинска. За какъв отказ от печалба става въпрос. Защо не обявиха конкурс по европейски правила. Та тази фирма направи ремонта на строителното министерство. И си спомнете, че те финансираха Бъдеще за България на Елена Костова. Това е фирмата на власта и тя продължава да финансира партиите с тлъсти комисионни. Не случайно и ръководителя и е председател на камарата на строителите. Мафията си остава !!!!!!!!!! Хора бдете !!!!!!!!
 
В. „Стандарт”, 07.08.2009 г.
Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Строителната гилдия скочи срещу Пешов, се цитира в публикацията на Петър Низамов Перата
Скандалният ремонт на строителното министерство, глътнал 42 млн. лв., разбуни гилдията. Одобрената от бившия министър Асен Гагаузов сделка бе дадена на прокурор от неговия наследник Росен Плевнелиев. Собственикът на компанията “Главболгарстрой” Симеон Пешов, която е прибрала парите за съмнителния ремонт, е длъжен да подаде оставка като председател на Камарата на строителите в България.
 
Това заявиха пред “Стандарт” шефове на водещи фирми в гилдията. Не е морално след явна корупция Пешов да запази поста си, особено ако прокуратурата докаже, че ремонтът е далавера, настояват негови колеги. Те са единодушни, че цената за ремонт е завишена в пъти. Дори луксозното ново изграждане на сгради със специфики като хотели не излиза повече от 500 евро на кв. м, обясни членът на Управителния съвет на камарата Калин Балкански. В същото време ремонтът на строителното министерство, поръчан от Гагаузов, е за 2254 евро за кв. м. Така излиза, че цената е надута над 4 пъти. Ако прокурорската проверка докаже нарушения, аз съм сигурен, че Симеон Пешов ще си подаде оставката, смята Балкански. На същата позиция са и много негови колеги.
“За никого в бранша не е тайна, че от години Пешов коли и беси. Този път обаче прекали”, заявиха пред “Стандарт” строителни предприемачи. Те настояват корумпираните фирми да понесат последствията от действията си. Към камарата има етична комисия и след края на прокурорската проверка, ако има нарушения, тя ще заседава. При явно погазване на морала виновната компания следва да бъде публично порицана.
 
Фирмата на Симеон Пешов “Главболгарстрой” е спечелила скандалния конкурс за ремонт на сградата на строителното министерство като единствен участник в търга. При това на цени няколко пъти по-високи от реалните, алармира преди дни пред “Стандарт” регионалният министър Росен Плевнелиев. 2254 евро е струвал на данъкоплатците всеки квадратен метър от обновеното крило на сградата.
 
Компанията често печели големи поръчки на ведомството. Както разкрихме, още 42 млн. лв. са договорени с ГБС за изграждането на модерна пречиствателна станция в Сливен. Финансирането на част от проекта е трябвало да дойде от ИСПА и заем на Световната банка, но парите са дадени от бюджета на Гагаузов. Заради подобни недалновидни сделки министерството е изправено пред фалит, категоричен е Плевнелиев. Той вече изпрати сделката на прокурор.
 
Във вторник вечерта обаче министър Росен Плевнелиев вече бе на съвсем друго мнение. Лично той връчи една от наградите на славните строителни витязи от „Главбулгарстрой”, което значи, че се е отърсил от заблудите и е помъдрял. Хайде кажете сега, драги читатели, бизнес или политика правят двете главни П & П в строителството? „Всичко тече, всичко се променя и не можем да влезем два пъти в една река”, е казал за подобни случаи Хераклит.
 
Може, може, биха го поправили Пешов и Плевнелиев, абсолютно справедливо.
Източник : Публикацията на Петър Низамов Перата

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук