Агент “Иванов” Александър Томов Сурталов

– съпруг на снежана сурталова – управител на “Би ес ей българия” оод – изключителен представител на италианската линия “евъргрийн” , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия.

“Нека направят Цветан Василев защитен свидетел, да си дойде тук. Големите акционери могат да намерят ресурс за решаване на проблема в КТБ, каза кандидатът на Зелените Александър Сурталов. Сурталов стана известен след като подаде оставката си като кмет на шабленското село Крапец.

“Останах с впечатление, че някой умишлено не допуска Цветан Василев в България, нека държавата да му даде статут на Защитен свидетел, да дойде и да работи”,

призова Сурталов в предизборен дебат през 2014г. като кандидат от партията на Зелените, след като току-що бе напуснал ДПС.

Връзката с Петко Сертов.

На 10.12.2014г. Афера публикува :

ЕКСКЛУЗИВНО! „ВАРНЕНСКАТА ВРЪЗКА” НА ПЕТКО СЕРТОВ (АЛЕКСАНДЪР СУРТАЛОВ- МЪЖЪТ НА ШЕФКАТА НА КОНТЕЙНЕРИТЕ ЕВЪРГРИЙН ЗА БЪЛГАРИЯ)

Александър сурталов
Сурталов

През 2008 година Сурталов напуска ДПС в качеството си на зам-председател на областния съвет на ДПС: „Напускам постовете зам.-областен председател и председател на общинската организация на ДПС в Шабла”. Като мотив за решението си той посочва авторитарния стил на управление в областното ръководство на ДПС.
По това време Петко Сертов е шеф на ДАНС.
През 2009 година Александър Сурталов подава оставка като кмет на Крапец с мотива, че се чувства безсилен да направи каквото и да е, защото всички негови предложения се блокират. На този пост той е избран като представител на ДПС, а след като напуска ДПС се присъединява към „Партия на Зелените“, където заема поста председател на политическия съвет.
През 2011 година, докато е кандидат за общински съветник в Шабла, бившият кмет на Крапец е пребит жестоко от група младежи във Варна.
Александър Сурталов е обявен за агент на Първо главно управление с псевдоним „Иванов”, „ДС-управление ЦИОУ, отдел межд. връзки, отделение първо”.


Александър Сурталов е бил личен, неразделен приятел на Петко Сертов.


Сурталов на практика е бил „варненската връзка” на Петко Сертов. Заедно със Сурталов изключително близък до Петко Сертов във Варна е бил още един бизнесмен, който е от ранга и статута на Сурталов.
Като зам-председател на БОРКОР, а и като шеф на ДАНС, Петко Сертов е държал почти ежедневна връзка със Сурталов, с който са работили „информационно”.
Преди години, в един петък, бившият човек на Първо главно Сурталов загива при катастрофа. На 5 декември, в друг петък, изключително близкият му приятел и партньор Петко Сертов изчезва безследно.

Много хора добре си спомнят мнимото изчезване на Петко Сертов , който на 27 декември 2007 година с решение на Министерския съвет на правителството на Тройната Коалиция и е предложен за председател на новата Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и е назначен с указ на президента Първанов.

НАКРАЯ ИЗЛЕЗЕ, че Сертов карал Коледа и Нова година в Гърция с новата си интимна фаворитка. За да скъса всякаква връзка с жена си, Сертов оставил и двата си мобилни телефона у дома си и взел със себе си трети телефон, с чийто номер разполагали само най-близките му приятели. Според клюката, която върви в ДАНС, бившият началник на родното разузнаване е интимен с 26-годишната Теодора Кондова тогава, която е племенница Александър Сурталов.

Петко Сертов и Сурталов са приятели от казармата

Факт е, че Сертов избяга с автомобила на блондинката Теодора кОНДОВА – сив “Опел Корса” с регистрационна табела СА 2987 РМ. По всяка вероятност именно Теодора е момичето, с което Петко Сертов е бил засечен от гръцките полицаи в хотел “Нана”. Теодора е напуснала България на 17 декември, две седмици след като Сертов е избягал от жена си.Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Теодора кондова разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Агент "иванов" александър томов сурталов - съпруг на снежана сурталова - управител на "би ес ей българия" оод - изключителен представител на италианската линия "евъргрийн" , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия. Bnews разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия?

МВР похарчило 200 бона за издирването му. Мащабното издирване на Петко Сертов е струвало около 200 000 лева на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.

Кой е Петко Сертов ли?

Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Image 5337861 308 0 разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Агент "иванов" александър томов сурталов - съпруг на снежана сурталова - управител на "би ес ей българия" оод - изключителен представител на италианската линия "евъргрийн" , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия. Bnews разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия?

 Кариерата му започва работата във Второ главно управление на Държавна сигурност през 1985 година.

Щатен служител “” Петко Гаврилов Сертов

Дата на раждане: 14.04.1956
Място на раждане: гр. София

Петко Гаврилов Сертов Дата на раждане 14.04.1956 г. Място на раждане гр. София Качество Щатен служител Структури, в които е работил ДС, ВГУ Документи, свързани с кариерното му развитие Със заповед № 298/ 17.01.1984 г. е назначен за разузнавач; със заповед № 164/ 08.11.1988 г. е преназначен за ст. разузнавач; със заповед № 188/ 05.12.1989 г. е преназначен за инспектор. Публична длъжност или публична дейност Член на Надзорния съвет на “Информационно обслужване”АД от 17.05.2006 г. до 28.12.2007 г.

След това той работи в Национална служба “Сигурност”, а след 1997 г минава в частния бизнес.

През 2005 г. Сертов се връща на държавна служба и става секретар на Съвета за сигурност в Министерски съвет.  Той е един създателите на Държавна агенция „Национална сигурност”, която оглавява през декември 2007 година. По време на управлението му ДАНС се прочу с редица вътрешни скандали, както и с разработката “Галерия”, по която са подслушвани журналисти и политици. Сертов бе уволнен през 2009 г. 

Кой е близкият му приятел и колегата му в Държавна сигурност Александър Сурталов ли?

Дата на раждане: 29.09.1957
Място на раждане: гр. Пловдив
Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Image 2 разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Агент "иванов" александър томов сурталов - съпруг на снежана сурталова - управител на "би ес ей българия" оод - изключителен представител на италианската линия "евъргрийн" , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия. Bnews разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия?
Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Image 2 разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Агент "иванов" александър томов сурталов - съпруг на снежана сурталова - управител на "би ес ей българия" оод - изключителен представител на италианската линия "евъргрийн" , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия.

Александър Томов Сурталов Вербувал го служител Кап. Емил Тодоров Соколов на 07.01.1986 г., регистриран на 07.05.1986 г.

Ръководил го служител Кап. Емил Тодоров Соколов

Структури, в които е осъществявано ДОНОСНИЧЕСТВОТО

ОТ СЪПРУГА НА СНЕЖАНА СУРТАЛОВА – ШЕФКА НА КОНТЕЙНЕРИТЕ ЕВЪРГРИЙН ( Evergreen Marine Corp. (Taiwan) Ltd.Italia Marittima S.p.A.Evergreen Marine (UK) Ltd. and Evergreen Marine (Hong Kong) Ltd. ) :

ДС-управление ЦИОУ, отдел межд. връзки, отделение първо Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент Псевдоними Иванов Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководилия го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр. и обр. 6; лично дело IА-33460; доклад на МВР рег. № RB202009-001-05/01-08-I-2132/ 07.12.2007 г. Снемане от действащия оперативен отчет 1990 г.

Публична длъжност или публична дейност Кмет на кметство Крапец от 07.11.2007 г. до 09.06.2009 г. Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от Закона с решение № 69/ 29.06.2009 г. – лица, регистрирани от ЦИК за кандидати за народни представители Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от Закона с решение № 2-42/ 25.07.2012 г. – кандидати за местни избори – 2011 г. Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от Закона с решение № 2-172/ 26.04.2013 г. – лица, регистрирани от РИК за кандидати за народни представители в 42 Народно събрание Обявява установената и обявена с решение № 72/ 03.08.2009 г. – електронни медии – радиа и телевизии – принадлежност към органите.

Кандидат за общински съветник в общ. Шабла, издигнат от ДПС

Кандидат за народен представител, издигнат от ПП “ДПС” в 8-и ИР-Добрич

Регистриран от РИК за кандидати за народни представители в 42 Народно събрание

Защо ви говорим за всичко това агентурно минало на Сурталов и Сертов ?

Напоследък контейнерният транспорт е на фокус след като бяха заловени няколко стотин морски контейнера с нелегален италиански боклук на пристанищата Варна и Бургас на италианската линия ЕВЪРГРИЙН ЛАЙН

( Evergreen Marine Corp. (Taiwan) Ltd.Italia Marittima S.p.A.Evergreen Marine (UK) Ltd. and Evergreen Marine (Hong Kong) Ltd..

Боклукът от италия, който превозваше компанията беше лъжливо деклариран , а линията не е изпълнила задължението си да уведоми властите по силата на клаузата CLEAN ON BOARD .

Напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в България – БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ООД

Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Снежана сурталова1 1 разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Агент "иванов" александър томов сурталов - съпруг на снежана сурталова - управител на "би ес ей българия" оод - изключителен представител на италианската линия "евъргрийн" , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия. Bnews разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия?
Снежана сурталова

с управител – СНЕЖАНА ВАЛЕНТИНОВА СУРТАЛОВА и собственици :

“БУЛКОНТ” ООД, ЕИК/ПИК 103962057, 5000 лв.
“БОСФОРУС ШИПИНГ ЕЙДЖЪНСИ” АД, Чуждестранно юридическо лице, държава: ТУРЦИЯ, 5000 лв.

НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА РЕПУТАЦИЯТА НА КОМПАНИЯТА.

Във фейсбук е създадена група на пострадалите от линият, или по-точно от техните агенти.

Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Image разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Агент "иванов" александър томов сурталов - съпруг на снежана сурталова - управител на "би ес ей българия" оод - изключителен представител на италианската линия "евъргрийн" , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия. Bnews разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия?
Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Image разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Агент "иванов" александър томов сурталов - съпруг на снежана сурталова - управител на "би ес ей българия" оод - изключителен представител на италианската линия "евъргрийн" , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия.

Коя е г-жа СНЕЖАНА ВАЛЕНТИНОВА СУРТАЛОВА ?

Тя съдружник в СИСАМ БЪЛГАРИЯ ООД и ИНТЕРФЛУКС ЕООД .

От тук си задаваме въпроса от къде тази дама притежава това имущество и влияние ( тя е управител на агента на линията за цяла България)

Тя е съпруга на същия този агент на Държавна Сигурност преди 1989г. – АЛЕКАНДЪР СУРТАЛОВ от ДПС .

За инцидента с побой над Сурталов отпреди три години Медарев смята, че бившият му колега е бил бит, защото в един момент дължал пари на някого. Имаше съдружник, с когото строяха апартаменти в Банско, и че изкара пари оттам”, каза още Медарев.

Какъв беше като кмет?

При едно от интервютата си той чака в нещо като кръчма, пристройка към магазина на мегдана, и първата му работа е да поръча по две уискита.

“Аз създадох “Мултигруп”. Аз внесох първия контейнер с “Марлборо” от Швейцария след 1989-а. Аз строя комплекс от апартаменти в Банско”, казва селският кмет тогава Сурталов. Още по-сюрреалистичен е и фактът, че е бил кмет от ДПС, след като в Крапец няма нито един мюсюлманин, турчин или циганин.

“Докарайте джипа ми”, нарежда строго Сурталов. Започва едно возене из Крапец, из околностите, с демонстрация на парктроници, климатици и още куп екстри. Джипът спира пред ремонтиращото се кметство. Тук, в мазето ще има фитнес център и бар, заявява Суртала, както го наричат селяните.
После джипът спира пред ремонтиращата се църква. След това колата започва да криволичи по разбитите улици, на които вече се виждат едни от първите красиви къщи за гости.

След 2 години кметуване обаче Александър Сурталов напуска поста си. През 2011 г. той е пребит от група младежи във Варна, където всъщност живее и има фирма и офис. По това време е кандидат за общински съветник от ДПС в Шабла. Кметът напуска и ДПС и изведнъж се озовава на престижния пост на заместник-председател на Партията на зелените.

Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Image 1 разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Агент "иванов" александър томов сурталов - съпруг на снежана сурталова - управител на "би ес ей българия" оод - изключителен представител на италианската линия "евъргрийн" , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия. Bnews разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия?
Разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Image 1 разследване! Съпричастни ли са петко сертов и бойко борисов към контейнерите с боклук от италия? Агент "иванов" александър томов сурталов - съпруг на снежана сурталова - управител на "би ес ей българия" оод - изключителен представител на италианската линия "евъргрийн" , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия.

Изведнъж става ясно, че екскметът Александър Сурталов и съпруг на управителката на представителите на линията ЕВЪРГРИЙН е агент “Иванов” от бившето Първо главно управление на Държавна сигурност.

Връзката с Бойко Борисов !

Борисов лично предложил на близкия приятел на Сурталови – Петко Сертов да оглави БОРКОР след палежа на родната му къща. Малко след безследното изчезване на ексшефа на ДАНС Петко Сертов стана ясна топлата му връзка с премиера Бойко Борисов. Според отлично осведомени източници, именно Бойко Бориков е бил човекът, който е предложил на Петко Сертов държавна протекция след палежа на родната му къща в Копривщица на 9 февруари 2011 година. Запознати подчертават, че Петко Сертов е минавал за опонент на Борисов от времето на предишния кабинет на Сергей Станишев. Офертата на Борисов включва и изненадващото предложение Петко Сертов да оглави службата за борба с корупцията БОРКОР. По медиите се промъкнаха подозренията, че пожарът на къщата на Петко Сертов в Копривщица е умишлен и става въпрос за провокация. Това, което прави впечатление е фактът, че след като Петко Сертов оглавява службата, нападенията над него са престанали. Съществува и още един любопитен детайл – само ден след подпалването на къщата на Петко Сертов в Копривщица, бе поставена и бомбата в редакцията на вестник „Галерия”. И това престъпление остана неразкрито, въпреки множеството клетви на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че ще направят всичко необходимо виновникът да бъде издирен. След като по-рано днес медиите гръмнаха с информацията за изненадващото изчезване на ексшефа на ДАНС, коментатори веднага побързаха да възкресят призрака за някогашната епична схватка между лобитата на Алексей Петров, Петко Сертов в ДАНС.

Алексей Петров минаваше за съпричастен към лобито на Петко Сертов, докато пък във враждуващия лагер бяха бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев, тогавашният шеф на ДАНС – Владимир Писанчев и Иван Драшков. По-късно Писанчев и Йовчев успяха да се отскубнат от сянката на Иван Драшков. /

През 2009-а Александър Сурталов подаде оставка като кмет на Крапец. На този пост той беше избран като представител на ДПС, като в последствие напусна тази политическа сила и се присъедини към „Партия на Зелените“, където заемаше поста председател на политическия съвет.

ВРЪЗКА С ЛИНИЯТА !

Напоследък се чува, че контейнерната линия ЕВЪРГРИЙН не върви много добре, особено обособената част в България , която се управлява от съпругата на десарския агент “Иванов” от 5-то Главно на ДС , и бивш кмет на ДПС.

Клиенти се оплакват, че трябва да чакат около месец за да им бъде осигурен контейнер, въпреки, че им е обещавана и потвърждавана друга дата. В резултат на това са изгубили клиенти поради неспазени срокове.

Може би това се дължи, на факта, че една голяма част от задържаните контейнери с италиански боклук са именно на линията ЕВЪРГРИЙН и според клиентите , поради слаба организация , недобросъвестност или надменност и лицемерие от страна на управляваната на Сурталова фирма БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ЕООД , същите са прекратили въобще отношенията си с италианската линия, която стана през последните години една от големите в Света именно поради ниските си цени.

Един такъв пример е клиент, който е бил съден от Сурталова и фирмата им за такси натрупани с пристанище по дестинация, които не са дължими от товародателя, ам и от получателя. Евъргийн не само , че събира таксите от чуждестранния получател, но и БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ООД на Сурталова завежда иск за вече платените от клиента на българския търговец суми.

В последствие Сурталова точно по примера на мъжа си, който е бил доносник на комунистите , заплита такива интриги, че отказва много от превозвачите да работят с него, което принуждава последният да и плати сумите извънсъдебно със споразумение, подписано от Сурталова.

Въпреки това, въпреки съгласието си, тя настоява да и се плати допълнителна сума от 350 лева, която не е уговорена.

Точно такива случаи отказаха доста износители да букират контейнери през ЕВЪРГРИЙН , чийто изключителен представител за България е фирмата на Сурталова, жената на доносника “Агент Иванов”.

Нещо повече.

Въпреки задълженията си по договора с линията , фирмата на СУРТАЛОВА предлага цени на своите клиенти, значително завишени в сравнение с тези, които предлага централата на линията в Италия.

Може би, защото според агентския си договор Сурталова има право на 35 евро възнагражение за контейнер, което със сигурност не би напълнило , поне според мен очите на хора пред облагодетелствани от стария режим, а сега отглеждани по време на “демокрацията”.

Освен това, самите служители на БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ООД , например Мартин Костадинов и Димитър Станчев си признават, че линията е претърпяла огромни загуби, поради което е завишила цените си двойно от предната година.

Вероятно по-голямата част от завишението не се дължи на цените на линията , а на недобросъвестно и користно завишаване на централните цени самоволно.

Ще следин казуса !

Очаквайте продължение и публикуване на документи !

Разследването продължава !