Агент “Иванов” Александър Томов Сурталов

– съпруг на снежана сурталова – управител на “Би ес ей българия” оод – изключителен представител на италианската линия “евъргрийн” , в чиито контейнери са намерени опасни недекларирани боклуци за горене в българия.

Дата на раждане: 29.09.1957
Място на раждане: гр. Пловдив
Агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн image 2 агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в българия - би ес ей българия оод с управител - снежана валентинова сурталова bnews агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн
Агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн image 2 агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в българия - би ес ей българия оод с управител - снежана валентинова сурталова

Александър Томов Сурталов Дата на раждане 29.09.1957 г. Място на раждане гр. Пловдив Вербувал го служител Кап. Емил Тодоров Соколов на 07.01.1986 г., регистриран на 07.05.1986 г. Ръководил го служител Кап. Емил Тодоров Соколов Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС-управление ЦИОУ, отдел межд. връзки, отделение първо Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент Псевдоними Иванов Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководилия го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр. и обр. 6; лично дело IА-33460; доклад на МВР рег. № RB202009-001-05/01-08-I-2132/ 07.12.2007 г. Снемане от действащия оперативен отчет 1990 г. Публична длъжност или публична дейност Кмет на кметство Крапец от 07.11.2007 г. до 09.06.2009 г. Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от Закона с решение № 69/ 29.06.2009 г. – лица, регистрирани от ЦИК за кандидати за народни представители Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от Закона с решение № 2-42/ 25.07.2012 г. – кандидати за местни избори – 2011 г. Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от Закона с решение № 2-172/ 26.04.2013 г. – лица, регистрирани от РИК за кандидати за народни представители в 42 Народно събрание Обявява установената и обявена с решение № 72/ 03.08.2009 г. – електронни медии – радиа и телевизии – принадлежност към органите.

Кандидат за общински съветник в общ. Шабла, издигнат от ДПС

Кандидат за народен представител, издигнат от ПП “ДПС” в 8-и ИР-Добрич

Регистриран от РИК за кандидати за народни представители в 42 Народно събрание

Напоследък контейнерният транспорт е на фокус след като бяха заловени няколко стотин морски контейнера с нелегален италиански боклук на пристанищата Варна и Бургас на италианската линия ЕВЪРГРИЙН ЛАЙН.

Боклукът, който превозваше компанията беше лъжливо деклариран , а линията не е изпълнила задължението си да уведоми властите по силата на клаузата CLEAN ON BOARD .

Напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в България – БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ООД

Агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн снежана сурталова1 1 агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в българия - би ес ей българия оод с управител - снежана валентинова сурталова bnews агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн
Снежана сурталова

с управител – СНЕЖАНА ВАЛЕНТИНОВА СУРТАЛОВА и собственици :

“БУЛКОНТ” ООД, ЕИК/ПИК 103962057, 5000 лв.
“БОСФОРУС ШИПИНГ ЕЙДЖЪНСИ” АД, Чуждестранно юридическо лице, държава: ТУРЦИЯ, 5000 лв.

НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА РЕПУТАЦИЯТА НА КОМПАНИЯТА.

Във фейсбук е създадена група на пострадалите от линият, или по-точно от техните агенти.

Агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн image агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в българия - би ес ей българия оод с управител - снежана валентинова сурталова bnews агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн
Агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн image агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в българия - би ес ей българия оод с управител - снежана валентинова сурталова

Коя е г-жа СНЕЖАНА ВАЛЕНТИНОВА СУРТАЛОВА ?

Тя съдружник в СИСАМ БЪЛГАРИЯ ООД и ИНТЕРФЛУКС ЕООД .

От тук си задаваме въпроса от къде тази дама притежава това имущество и влияние ( тя е управител на агента на линията за цяла България)

Тя е съпруга на АЛЕКАНДЪР СУРТАЛОВ от ДПС .

Преди около 5 години покрай изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов се заговори за една катастрофа отпреди месец и половина, в която загина бившият кмет на Крапец Александър Сурталов, приятел на Сертов.

От една страна, стана ясно, че колата “Опел Астра”, с която е пътувал Петко Сертов, е на Теодора Кондова, която е племенница на Александър Сурталов, пише 24chasa.bg.

От друга страна, по информация на журналистката Маргарита Михнева инцидентът със смъртта на Александър Сурталов не е случаен, а е инсценировка.

Катастрофата се е случила около 20 ч на 31 октомври на 500 метра от шабленското село Ваклино по посока разклона на Крапец, където екскметът има къща. Загиват Сурталов и 30-годишният Васелин Иванов от с. Граничар – водачът на фолксвагена, с който двамата се возили.
 

Шофьорът е бил пиян, заявиха за “24 часа” ден след ужасяващата катастрофа разследващи от Добрич.

“Катастрофата е станала на мостчето, на 500 метра след Ваклино, след като двете гуми на колата попадат на чакъла на банкета и тя занася. Следва фатален удар в дърво, след което и шофьорът Васелин Иванов, и Сурталов загиват на място.
 

По-важен свидетел е като че ли кметът на Дуранкулак Зюмбюл Медарев, защото Васелин и Сурталов са пили в неговото село, преди да се качат на колата и да загинат.

“Този Васелин беше взел барчето над ресторанта в нармага на центъра. Мина цяла година обаче, нищо не направи, използваше го за място за разпивки, малко тъмна история. Суртала се бе свързал с Васелин, който е от съседното село Граничар, да му върши някаква работа по изборите. Поводът да се запият е, че наскоро Суртала продал една от колите си и Васелин все го врънкал да почерпи. Двамата са били с 4 промила алкохол и са карали със 170 километра в час на смрачаване”, каза Медарев, според когото версията “убийство” е глупост.

За инцидента с побой над Сурталов отпреди три години Медарев смята, че бившият му колега е бил бит, защото в един момент дължал пари на някого. Имаше съдружник, с когото строяха апартаменти в Банско, и че изкара пари оттам”, каза още Медарев.

Какъв беше като кмет? “Веднага да дойде журналист! Бетонират тракийската могила към Крапец!”, заяви преди 12 години отривисто в телефонната слушалка тогавашният кмет на Крапец Александър Сурталов.

След 2 години кметуване обаче Александър Сурталов напуска поста си. През 2011 г. той е пребит от група младежи във Варна, където всъщност живее и има фирма и офис. По това време е кандидат за общински съветник от ДПС в Шабла. Кметът напуска и ДПС и изведнъж се озовава на престижния пост на заместник-председател на Партията на зелените.

Агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн image 1 агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в българия - би ес ей българия оод с управител - снежана валентинова сурталова bnews агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн
Агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн image 1 агентурното минало на контейнерите с италиански боклук - снежана сурталова и евъргрийн напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в българия - би ес ей българия оод с управител - снежана валентинова сурталова

Изведнъж става ясно, че екскметът Александър Сурталов и съпруг на управителката на представителите на линията ЕВЪРГРИЙН е агент “Иванов” от бившето Първо главно управление на Държавна сигурност.

През 2009-а Александър Сурталов подаде оставка като кмет на Крапец, с мотива, че се чувства безсилен да направи каквото и да е, защото всички негови предложения се блокират. На този пост той беше избран като представител на ДПС, като в последствие напусна тази политическа сила и се присъедини към „Партия на Зелените“, където заемаше поста председател на политическия съвет.

ВРЪЗКА С ЛИНИЯТА !

Напоследък се чува, че контейнерната линия ЕВЪРГРИЙН не върви много добре, особено обособената част в България , която се управлява от съпругата на десарския агент “Иванов” от 5-то Главно на ДС , и бивш кмет на ДПС.

Клиенти се оплакват, че трябва да чакат около месец за да им бъде осигурен контейнер, въпреки, че им е обещавана и потвърждавана друга дата. В резултат на това са изгубили клиенти поради неспазени срокове.

Може би това се дължи, на факта, че една голяма част от задържаните контейнери с италиански боклук са именно на линията ЕВЪРГРИЙН и според клиентите , поради слаба организация , недобросъвестност или надменност и лицемерие от страна на управляваната на Сурталова фирма БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ЕООД , същите са прекратили въобще отношенията си с италианската линия, която стана през последните години една от големите в Света именно поради ниските си цени.

Един такъв пример е клиент, който е бил съден от Сурталова и фирмата им за такси натрупани с пристанище по дестинация, които не са дължими от товародателя, ам и от получателя. Евъргийн не само , че събира таксите от чуждестранния получател, но и БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ООД на Сурталова завежда иск за вече платените от клиента на българския търговец суми.

В последствие Сурталова точно по примера на мъжа си, който е бил доносник на комунистите , заплита такива интриги, че отказва много от превозвачите да работят с него, което принуждава последният да и плати сумите извънсъдебно със споразумение, подписано от Сурталова.

Въпреки това, въпреки съгласието си, тя настоява да и се плати допълнителна сума от 350 лева, която не е уговорена.

Точно такива случаи отказаха доста износители да букират контейнери през ЕВЪРГРИЙН , чийто изключителен представител за България е фирмата на Сурталова, жената на доносника “Агент Иванов”.

Нещо повече.

Въпреки задълженията си по договора с линията , фирмата на СУРТАЛОВА предлага цени на своите клиенти, значително завишени в сравнение с тези, които предлага централата на линията в Италия.

Може би, защото според агентския си договор Сурталова има право на 35 евро възнагражение за контейнер, което със сигурност не би напълнило , поне според мен очите на хора пред облагодетелствани от стария режим, а сега отглеждани по време на “демокрацията”.

Освен това, самите служители на БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ООД , например Мартин Костадинов и Димитър Станчев си признават, че линията е претърпяла огромни загуби, поради което е завишила цените си двойно от предната година.

Вероятно по-голямата част от завишението не се дължи на цените на линията , а на недобросъвестно и користно завишаване на централните цени самоволно.

Ще следин казуса !

Очаквайте продължение и публикуване на документи !

Разследването продължава !

Leave a Reply