Азиатско варварство в ефира на bTV

На изключително възмутителни сцени в най- гледаното телевизионно време стават свидетели българските зрители по бТВ. Мнозина са бесни на медията, че няма и знак за възрастово ограничение. СЕМ меко казано го играе пасивен партньор.

Аð·ð¸ð°ñ‚ñðºð¾ ð²ð°ñ€ð²ð°ñ€ññ‚ð²ð¾ ð² ðµñ„ð¸ñ€ð° ð½ð° btv

Кръв и насилие всяка вечер за лека нощ във „Великолепният век: Кьосем”, а тази вечер надделява мнението, че бяха минати всякакви граници с брутални убийства на герои във филма, който даже в Турция се възприема като скандален.

“Децата сънуват кошмари, заради жестокостите в поредицата. Днес годишнина от Априлското въстание, но какво значение има явно..” споделят майки в социалната мрежа.

Отрязани уши и глави се показват на воля по екрана на Би Ти Ви в праймтайма, а жестокостите в турските сериали следват една след друга.

Един от най- гледаните турски сериали е въплъщение на ужасните мъчения и издевателства, които са се извършвали в Османската империя както по отношение на поданиците на падишаха, така и между съперниците за султанския престол. Историческият филм се излъчва всяка делнична вечер от 20 до 21 ч., когато децата все още не са си легнали и често стават свидетели на кървищата и ужасиите, които се предават на екрана.

Зрителите непрекъснато стават свидетели на това как с лека ръка верните стражи и еничари размахват ятагана и отсичат главата на всеки който застрашава живота и властта на султана. За капак отново в най- гледаното време героите от турската сага се гърчат в адски мъки, изпили отрова като наказание за липсата на лоялност към силните на деня в Истанбул.

Странно е, че бдителните надзорници в Съвета за електронни медии не взимат отношение за това, че в праймтайма на Би Ти Ви се излъчват кадри, изпълнени със зверско насилие.

“Великолепният век:Кьосем” не е за хора със слаби нерви, твърдят зрители на сериала.

Изглежда в случая става дума и за двоен стандарт, тъй като за далеч по-невинни сцени на насилие и нецензурен език СЕМ скастри БНТ за сериала “Под прикритие” и настоя сериите, в, които се използват вулгаризми и в които има сцени на изнасилвания да не бъдат излъчвани от 20.45 ч ., както бе програмиран сериалът, а след 22 часа. БНТ се съобрази с забележката и отърва солената глоба.

“Под прикритие” си е направо детска приказка в сравнение с жестокостите във “Великолепният век”, проявиха черно чувство за хумор тв маниаци.

Те сравниха отрязаните глави в турските сериали с  обезглавяването на западни граждани от страна на джихадистите и добавиха, че показването на насилие по телевизията в най- гледаното време, пък макар и в сериал, е все едно да покажеш как ислямистите режат глави в контролираните от тях територии в Близкия изток. Новинарските емисии по света се въздържат категорично от показването на подобни кадри. Както знаем обаче, у нас има изключение.

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук