Бомбата под колата на шефа на Чевермето в Бургас поставена от монопола през 2006г.

БУРГАС ВИДЕО ДЕЦАТА НИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЗАКОНИ ИСТОРИЯ МИС БЪЛГАРИЯ КРАСИВО ЛИЦЕ МУТРИ НОВИНИ ОБЩЕСТВО ПОЛИТИКА ПРИРОДА РАЗСЛЕДВАНИЯ СПОРТ ТЕМА НА ПРИЦЕЛ ТЕМИДА Uncategorized

ОПРАВДАХА ОРТАК НА МИТЬО ОЧИТЕ

2006-та година е…Тодор Стоев, един от най-приближените хора на несебърския бизнесмен Димитър Желязков-Митьо Очите, бе оправдан от бургаските магистрати за бомбен атентат. Във вторник (14 март) Бургаската окръжна прокуратура прекрати обвинението срещу 30-годишния бандит по чл.116 във вр. с чл.18 от Наказателния кодекс – за опит за убийство.
На 20 февруари 2005 г. под автомобил, паркиран пред заведение Чевермето, собственост на Христо Кьосев, е била открита бомба с тротилов еквивалент 550 грама. Според специалисти взривът е бил саморъчно направен.
Към бомбата е бил прикрепен мобилен телефон. Взривът е щял да бъде дистанционно задействан след набиране на телефонния номер. Оказало се обаче, че бомбата е дефектна и заради това не е избухнала.
Тъй като и автомобилът бил собственост на Христо Кьосев, разследващите органи тогава предположиха, че именно той е бил мишената на атентата. Кьосев е един от най-добрите приятели на взривения на 13 юли 2005 г. в Обзор плажен концесионер Рали Пенков. Тогава загинаха 2-годишната дъщеричка на Пенков и съпругата му.
Дни след взрива срещу Рали Пенков в Бургас плъзна слух, че концесионерът и неговият приятел Христо Кьосев са се скарали с местен силов бос и най-вероятно именно той стои зад двата атентата – неуспешния и успешния.
На 1 март миналата година полицията задържа Тодор Стоев, известен с близостта си с Митьо Очите. Тогава РДВР-Бургас съобщи, че има данни, че именно Стоев е сложил бомбата под колата на Христо Кьосев. Пак от полицията изтече информацията, че Стоев е ортак на Димитър Желязков, който бил ръководител на подземна групировка, която се занимава с водни пистолети.
След като прегледа информацията на МВР обаче, прокуратурата реши, че няма достатъчно доказателства Тодор Стоев да е заложил взрива. Това бе и основният мотив на държавното обвинение да прекрати делото срещу човека на Митьо Очите.
За неуспешния атентат срещу кръчмаря в ареста бе прибран друг човек. Това е 26-годишният Георги Димитров, който обаче отрича да има нещо общо с бомбата. Неговите адвокати настояват делото срещу клиента им също да бъде прекратено. Но прокурорите твърдят, че притежават достатъчно данни за участието на Димитров в престъплението, затова нямат никакво намерение да прекратяват обвинението, но засега са го върнали на следствието за отстраняване на процесуални нарушения.
В момента Георги Димитров е на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева. Следствието в Бургас има данни за участието на мъжа и в извършването на атентата срещу Рали Пенков. Но засега не му достигат доказателства за повдигане на обвинение срещу Димитров, казаха следователите пред .

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.