Отказаха на избягалото от тормоза в дома Гаврош дете да остане при майка си. От утре се връща в АДА.

Петър Низамов

 Днес бях при Вики от Варна. 

Снимка на петър низамов.

Детето, което е подложено на системен тормоз в дома Гаврош във Варна , след като е било отнето от Агенцията по Закрила на детето, защото цитирам “майка и я карала да пере и да ходи на училище.” Същата, която избяга от дома, ден след като отидохме да зададем въпросите си на социалните работнички в приюта и която адвокат Мартин Пеев от нашия Български юридически комитет- защита на българщината с правни средства (БЮК) намери преди полицията да си мръдне пръста за изчезнело за 2 дена момиченаце на 12г.
Днес беше последния почивен ден, в който успяхме да уредим да е при майка си. От утре по настояване на разбойничките от “Закрила” на детето, то се връща в дом “Гаврош”… Днес се опитах да я убедя да издържи стоически времето, през което ще преборим тези престъпнички, без да бяга от дома или да посяга на живота си… (пак)…
Поговорих с нея за живота. За това, което предстои след този тежък период, за това, че хубавото от живота тепърва ще се случва.
Разказа, че нейните познати в дома са вече майки на 15 години и изрази нежеланието си да бъде като тях. Разказа как я научили да пуши цигари…. и как може да си посегне не живота успешно…
Разказа,че социалните в дома не се месят , когато някое дете е тормозено от други деца. КАК 30 ГОДИШНИТЕ ГАДЖЕТА-СУТЕНЬОРИ НА МАЛОЛЕТНИТЕ ДЕЦА ПОД ЗАКРИЛА ГИ ВЗЕМАТ ВСЯКА НОЩ.
Ние ще продължим борбата да изкараме това дете от тази среда и да го върнем при майка му, която я обича много, за постоянно.

Хронологично в линковете има подробности за случая Виктория Георгиева от Варна:

ДЕТЕТО , КОЕТО ИЗБЯГА СЛЕД ТОРМОЗ В ДОМ “ГАВРОШ” ВЪВ ВАРНА Е НАМЕРЕНО ОТ ДОБРОВОЛЕЦА АДВОКАТ МАРТИН ПЕЕВ ОТ БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ !
След като полицията не си мръдна и пръста за да намери Виктория на 12г. , адвокат Мартин Пеев, който като част от БЮК защитава правата на детето безплатно, е намерил момичето, което след като е останала сама е помолила един “чичко” да и даде да звънне на майка си.
След което е бил в полицията за да бъде свалено от издирване детето.
НАГЛИТЕ СОЦИАЛНИ са настояли детето да бъде върнато в приюта незабавно, дори са заплашили детето пред адвокат Мартин Пеев, че ще го изпратят в “Приемник” – (детски арест).
ВЪПРЕКИ ТЯХ ОБАЧЕ, ние извоювахме детето да бъде дадено на майка си временно до след Велиденските празници.
Ще ви информираме за по-нататъчно развитие и да им пожелаем Весели Празници на майка и дъщеря.

ВАЖНО ! ИЗДИРВА СЕ !

МОЛЯ АКО НЯКОЙ Я ВИДИ ДА СИГНАЛИЗИРА НА МЕН ИЛИ НА 112. ПОСЛЕДНО Е ВИДЯНА В РАЙОНА НА БОЛНИЦАТА ВЪВ ВАРНА !!!
След тормоза, на който беше подложена В.Георгиева на 12г. , по който повод бяхме в приют “Гаврош” във Варна, днес детето е избягало от дома !!!
Защото никой не направи нищо !!!


Снимка на петър низамов     petar nizamov.