Според доц. Мангъров, много хора щели да умрат от вируса, обаче това ще се случи със или без карантина и повечето смъртни случаи в Италия от Китай се дължали на застарялото им население. Т.е според доцента в 18 мил. Ухан , част от дву-милиарден Китай има по-малко възрастни хора, отколкото в едно-милионния Милано и 60 милионната Италия?

Ако сметнем добре, даже възрастните в Милано и Италия трябва да са два пъти повече отколкото тези в Ухан и Китай, защото към днешна дата вече ви минават 3 пъти по жертви.Изключвам и изказванията на италиански лекари, които разказват колко млади и неболни са „изписали“ към моргата, за които въобще не стана дума в интервюто на доцента.Сега фактите извън субективните възгледи и изказвания :Според официалната статистика в Италия през 2019 г. населението от 50-64 години е 21 . 9 %  ( В България между другото е 20.4 %)в Италия през 2019 г. населението от 65-79 години е 15.7 %  ( В България е ПОВЕЧЕ – 16.5 %)в Италия през 2019 г. населението Над 80 години е 7.2 %  ( В България е 4.8 %)Източник:  ВИЖ ТУК ! В Китай населението над 60 г е 18.1 % , а над 65 е 12.6 % …Източник ВИЖ ТУК ! Т.е. 30.7 % от населението на Китай ( 1.4 млрд. души е близо 430 млн. души ! )

Т.е само рисковото население в Китай прави населението на СЕДЕМ ИТАЛИИ !

Това не е микробиология, а чиста математика.Така, че определено повечето жертви в Италия – до сега 3 пъти повече отколкото в Китай едва ли се дължат на факта, че в Италия имало повече възрастно население, защото ако Китайците им изпратят само възрастните си, Италията им ще се пръсне по шевовете. Те правят половин Европа, само тези над 60 г. , и обърнете горе статистиката за Италия съм я дал над 50 години, а за Китай- над 60 !Според мен, според експертите на първа линия ( не в България) единственото ефективно оръжие срещу вируса е карантината и избягването на голям брой болни, на които не може да се помогне едновременно, защото иначе според тях могат да се овладеят повечето от случаите. За едно е прав доцент Мангъров, че смъртността е ниска при тази болест, но пропуска да каже , че това е така само ако се даде навременна помощ на критичните случаи (интобиране), а това може да стане само чрез забавяне на разпространението на болесттаПростичко казано : болните да идват по малко на ден, за да могат да бъдат обработени, защото иначе ще умират в коридорите докато чакат да ги прегледат, защото в този момент лекарите ще са заети да спасяват живота на друг преди него.

Имаме близък пример с Италия и Испания, които не взеха мерки навреме и виждате резултатите. Вчера в месинджъра разбирам, че конфискуват зали да ги правят на морги. Това ли искате?

 Освен това ми направи впечатление, че накрая каза, че ползите от мерките можело да бъдат по-малки отколкото загубите. Като направим връзка с това, че преди това каза, че неизменно ще умрат много хора и започвам да се замислят този човек лекар ли е или търговец. Той трябва да дава съвети само за здравето, а не за икономиката, където не е вещ в материята и може да ни дезинформира.

Извинете, господин доцент, колко струва един живот?

Не питам за друго, ами искам да си купя, за да си и ЕДИН имам резервен…

Чакайте малко, и това го казва лекар. Доцент, който учи бъдещите лекари в университетите?

Той от къде знае какви ще са загубите, да не е икономист?

П.П.

За тези, които сега ще започнат да коментират от рода на „ти специалисти ли си, че се изказваш“.

Не, не съм специалист, ама и „доктор“ Пасков, на който всички вярвате да ви пълни главите, че било „лека треска“ , също не е. Той е ветеринар от ТКСЗ, а книгите, които ви размахва са от ранния соц – 60-те години на ХХ век… А доколкото доцента, аз не споря с него по медицинския въпрос, на който виждам, че не спорим напълно , освен за ефекта от карантината … Той каза, че се умира от вируса, ще умрат хора и тук, ама за него това не е проблем.

Моите оспорвания са свързани с елементарна логика, елементарна математика (такава, каквато се учи от 1-4 клас)…

А пък и аз съм съдия на собственото си мнение, което изказвам и не натяквам на никой, както някои определени профили в коментарите.

Всеки съдия има правото да приеме или не приеме експертното заключение, даже когато е обективизирано в процесуална експертиза, въпреки, че съдията няма специални знания от определената област на науката, техниката

Експертното заключение не е задължително за съда и за органите на досъдебното производство.

Когато не е съгласен със заключението на вещото лице, съответният орган е длъжен да се мотивира.

Освен това, когато експертното заключението не е достатъчно пълно и ясно се назначава допълнителна експертиза, а повторна – когато не е обосновано и възниква съмнение за неговата правилност. Мисля, че се аргументирах горе в тази насока.

Освен това не може да дава експортно заключение лице, който поради каквито и да било обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от решаването на въпроса, за който дава същото. Със слагането на кантар на ползите от спасяването на животи и икономическите загуби (каквито ще търпи целия Свят), аз лично дълбоко се усъмних в неговата безпристрастност и обективност.

С една дума, никой съд нямаше да приеме експертното мнение на този доцент в този му вид.

    

Г-н Кмете, ако милеете за Бургас и бургазлии, обявате карантина! Улиците и днес са пълни с хора, повечето без маски, тръгнали на разходка! Излезте и вижте!

Съдържание :

Всеки разбира от всичко. Един не може да ходи на зала, друг са му затворили кръчмето … и сега реват. Иска се силна ръка да се приберат по къщите си, за това подкрепям още по-строги мерки и затягане на положението. Вчера в Италия за 1 ден имат 793 умрели от вируса. Тук трябва леглата да останат празни ! Иначе нали знаете какво ще стане с нас при нашите здравни работници, нашата материална база и най-вече “огромната” любов на правителството към нас. Ще си ни оставят да измрем. И аз искам да ходя на зала, ама тренирам вкъщи. Не знам за съседите, дано издържат на “лостовете”, които си правя в нас! Ама знам, отговорен съм и не искам да се стига до това. И съм готов да жертвам малко, за да не изгубя много. Не аз, а обществото ни !

БЪРКАТЕ страха, с нуждата да се вземат мерки. НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ, но носете ръкавици, маска и очила и не излизайте. Никой не ви е казал да стоите в ъгъла на стаята в очакване на края на Света. Никой не се страхува, но хората просто трябва да правят правилните неща. Карантината не е страх, а доказана с вековете мярка за спасяване от зарази. Ако се скриеш зад дърво и стреляш, това страх ли е? Или трябва да излезеш с голи гърди напред да те убият веднага. Сравнението е подходящо. Замислете се.

ЧУЙТЕ КАК да не внесете COVID19 вируса в дома си !

При излекувани от коронавирус пациенти китайски учени са открили петна по белите дробове

БЮК : Заемаме се с ЧЕТИРИ деца отнети по време на епидемията от българско семейство и изпратени в ромското гето във Варна от социалната Галина Минкова където има опасност да се заразят

Защо от щаба не кажат Домусчиев колко хора е заразил?

Как се забавляват в Италия по време на карантината ! Видео !

Не вярвайте на интернет философи да не се пазите . До вчера и в Испания нямаше умрели, днес са над двеста на ден

Пълна липса на социална политика по времето на COVID19 извънредното положение въпреки милиарда от ЕС

Борисов, до днес мерките срещу COVID19 бяха напълно безполезни. Колко ли има заразени в резултат на забавянето?

Не излизайте ! В Италия измират и млади, и здрави, може да се заразите от докосване на заразена преди седмица повърхност



Много важно е да не внесете вируса в дома си. Затова още в коридора на дома си направете "Зона за обеззаразяване" с размери приблизително 2х2м. Може и да е в общите части на входа ! Свалете в нея дрехи, обувки... всичко. Е, без гащите !
Когато влезе човек отвън пръскате пода на "зоната" и застава в нея. Друг от семейството го пръска с пулверизатор със спирт поне 65% по ръцете, връхните дрехи (включително гърба, панталоните и обувките) . След това ги сваля внимателно и ги изнася на терасата докато другият напръска основно "зоната". Измиват си ръцете и това е.
Всички продукти от магазина един по един се пръскат със спирта или се измиват със сапун.
Бъдете отговорни за да има утре за всички.
Tова съветват китайските лаекари в Италия !
Това е подинтензивното отделение на болницата папа Йоан в Бергамо…. За тези, които все още искат да се разходят наоколо… Това било “просто грип”. Да видим дали ще разберете сега. Пускам клипа, защото хората трябва да разберат, че трябва да си стоят вкъщи.Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? 90101443 1595304733926971 2918397781909438464 o. Jpg? Nc cat=106& nc sid=2d5d41& nc ohc=2xx5ep gt70ax8t nbr& nc ht=scontent sof1 1 петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Според доц. Мангъров, много хора щели да умрат от вируса, обаче това ще се случи със или без карантина и повечето смъртни случаи в италия от китай се дължали на застарялото им население. Т. Е според доцента в 18 мил. Ухан , част от дву-милиарден китай има по-малко възрастни хора, отколкото в едно-милионния милано и 60 милионната италия? Bnews петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината?Image may contain: text that says 'нямам крака за да движа, но използвам краката на идиотите! Петър низамов'

Не се опитвам да всея паника, но се опитвам да ВИ НАКАРАМ ДА СИ СЕДИТЕ У ДОМА. #StayHOME It could save lifes ! Не е грип, НЕ СЛУШАЙТЕ ДЪВЕНИ ИЗКУКАЛИ ФИЛОСОФИ В НЕТА, които доказаха, че пет пари не дават за вас и се грижат само за тяхното си его. Нека не разиграваме тук италиански сценарий. Нашата здравна система няма да може да интубира и 10% от спасените в Италия. Правете си сметките. Днес там умряха над 350 човека от 16-95 години на възраст, вчера също толкова, онзи ден пак толкова. За половин месец са 2500 ! Всеки ден е така, и не са само възрастни и болни, ами и здрави, и млади. Това са фактите. Питайте приятели, познати. Нямате ли някой в Италия да ви обясни, че погребалните агенции вече не могат да смогнат ! И не да ми качвате статии, че се събират пари за някой, или да умирате от умиление пред някоя котка, или пък да искате да убиете ако някой удари куче, и в същия момент да се подигравате ако ударят човек. Не това ще ви направи добри, а СЕГА ТРЯБВА ДА СТЕ ДОБРИ И ГРИЖОВНИ КЪМ ДРУГИТЕ, защото вероятно е вие (младите) да го изкарате, обаче може да убиете родителите си и роднините си. Жените си, децата си. Не знаете кой може и кой не може генетично да се пребори. Въпрос на време е да измислят лек. Ама разбира се, че сме недоволни, че трябва да спрем бизнеса си, че трябва да отложим почивката си, или пък няма да има дискотека в петък и събота. Отлагат се купоните , разходките и зарибявките. И аз протестирам ! И аз не мога да работя, ще търпя загуби със сигурност и вече го правя. Обаче има хора, които се опитват да яхнат и това ваше недоволство. Гледах лайфове на хора, които уважавам, но според мен тук много се изложиха от позицията си на ветаринари да размахват книги, писани през 60-те години на ХХ век и върху които може би са изпитвали само в РАБ-ФАК агрономите и ветеринарите за ТКЗС-то. И въз основа на това, без да отчита изминалия над половин век и възможни мутрации на вирусите, които доста често си мутират и приспособяват даже към високи дози лекарства, ДА ВИ УВЕРЯВА, че можете да си излизате. Това е демагогия ! Надявам се умните да я разпознават. Но това е и безотговорност ! Пълна безотговорност. Прозира и незагриженост към народа и апатия към неговите евентуални бъдещи страдания. Да не говорим, че народ, който обичаш, няма да го рискуваш даже да си си сигурен във ветеринарните си знания от средата на миналия век. В Италия е такава трагедия, че хората даже не могат да оплачат роднините си както трябва. Моето лично мнение е, че всеки от тези т.нар. будители, дето по принцип редовно се плюнчат в лайфове и които сега се опитват да ви внушат, че всичко е наред и няма страшно от вируса просто доказаха, че грам не им пука за народа и самоцелно, а може би умишлено, преднамерено или користно, просто се опитват да яхват недоволството всеки път за своя или за нечия друга угода. Те просто използват желанието да ви да вярвате, че всичко е наред и ви внушават, че няма от какво да се пазите. Не знам за какво го правят. Със сигурност не е от добри чувства към вас. Аз не бих ви рискувал.

Повечето от нашите сънародници са разчитали на месечното си възнаграждение, което не получават сега. Да не казвам, че според статистиката над 60% от трудовия ни пазар е в сивия сектор и тези хора няма да получат нищо по време на карантината или после като обезщетение от фондовете. Тези хора ще бъдат оставени гладни от нашата мила власт. Съдържателите на малките и средните предприятеия, които са затворени, също не могат да генерират доходи, но те са малкичко по-добре от първата категория граждани, защото е вероятно да понесат загуби, но по принцип може би имат малко капитал. Те също не са подпомогнати от държавата по никакъв начин. За разлика от тях , сега големите фирми, повечето близки на ГЕРБ , или рожби на свързани лица с агентурата на ДС или с ЦК на БКП. ТЕ СИ РАБОТЯТ. Даже препазни маски не са осигурили на хората. Защо, по Дяволите, не са спрени големите фирми и законово не са задължавани да продължавата да изплащат заплати по време на кризата ? Защото са на хора от категорията, която изброих по-горе – Найденови, Георги Гергов, Домусчиев и т.н. Като стана въпрос за Домусчуев? С оглед на мащабите на неговия “бизнес”, колко ли хора е заразил и защо, по Дяволите, не са изолирани всички, с които е контактувал. Например – Бойко Борисов и Горанов.
ЕС отпусна 25 млрд ЕВРО за засегнатите страни. За нас са над 1 млрд. ЕВРО. Даже маски не са раздали на хората. Къде са им закупените машини за дишане? Утре хората ще умират, защото нямат машини за дишане Къде им е социалната политика по време на извънредното положение? Хората безспорно трябва да не излизат от домовете си, обаче как това да стане, ако не ги храните поне. Не им опростите сметките, не приемете закон, с който да спрете всички срокове. Ипотечни, договорни, законни, преклузивни, давностни ! Всички срокове се спират в такъв случай ! Или пак искате да откраднете всичко. Народът да измира като мухи, а вие да откраднете парите. И не ви пука, защото знаете, че благодарените на интригите ви, на менийните затъмнения и манипулации народът е разединен и няма да има силата да ви подведе под отговорност.Съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се !Невольо ! Невольо ! И накрая ние ще трябва да си помогнем сами като в приказката !ЗА ТОВА !!!

Започваме благотворителна кампания от домовете си ! Всеки да осигури прехраната на поне един съкратен работник ! Моля желаещите да бъдат координтори във всеки от ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ да се свърже с мен на лично съобщение ! Или на имейл : [email protected]

Трябваше да приемат мерките на генерал Мутафчийски още на 16 Март !

Колко ли има заразени в резултат на забавянето?

Затвориха всички малки, което е правилно, НО ОСТАВИХА ДА РАБОТЯТ ПРЕДПРИЯТИЯТА.

Г-н Борисов, МЕРКИТЕ СА НАПЪЛНО БЕЗРЕЗУЛТАНИ ! Какъв е смисълът на извънредното положение, щом хората си бръмкат в градския транспорт. Даже задължителни маски не са въведени ! Да не казвам, че трябваше да се осигурят безплатно на всеки. За 25 млрд. ЕВРО отпуснати от ЕС, барем по една масчица за 4 ст. да бяхме намазали. Страшно алчни крадци сте ! 4 ст. по 7 млн. са под 300 хил. лева …. Това са 0, 0000 … % от това, което са Ви дали за нас. Не Ви е срам. Смешници ! И още повече, че не само, че не са задължителни и не се осигуряват безплатно, ами ДАЖЕ ГИ НЯМА. И ако въобще ги намерим са на безумни цени от няколко евро за бройка. Това ли им е организираното извънредно оложение. Извънредно положение не е само един тиган на месечина да ми обяснява всеки ден колко били заразените и да ги порицава. Вместо да порицава тях си, че са допуснали да се стига да има за какво да порицава хората. Извънредно положение е създаване на сериозна организация и дисциплина сред населението за кратък срок от време с цел преодоляване на обществена заплаха, реална опасност или започнало увреждане. Мерките се въвеждат с държавна принуда. Това се създава чрез крупни мерки насочени само и единствено към прескачане на трапа. Не видях, нито цистерни да дезинфектират, извън онези с водните пистолети дето едно храстче не могат да дезинфектират с него. Не видях и хората да носят маски. Даже в магазините. Имат сложени за парлама, ама не са на лицата им. Ръкавици никой не видях да носи. Да не казвам, че хората като всеки ден си бяха натъпкани в офисите по 6-7 човека в стая. Трябва да се позволи само дистанционна работа ! Защо по дяволите, хотелчетата си приемат туристи? Самолети от Италия вкл. кацат на летищата ни? Защо всичко си работи като по старо му. Единствената разлика е, че Вашите аптеки сега печелят 10-торно от народа. Защо затворихте само кафенетата. Днес има десетки съобщения как хората на работа са били без маски. Кой контролира това в извънредното положение? Армия няма ли? Полиция няма ли? Или още са заети да разпространяват наркотици под чадъра на униформата? Да не казвам, че по нищо не личеше, че има извънредно положение. Това ли ви е извънредното положение? Ами утре като пламне епидемията тук? да имаме по 2-3 хиляди заразени всеки ден, и по 500 , които трябва да се интубират ? Колко машини има за дишане в България? Италианската здравна система. Номер ЕДНО в Европа. Във вашата заветна Европа, дето ни я натрисате постоянно в лицата. Тя не издържа и трябваше да избира, кой да интубира, и кой да умре? Ами тук? Тук ако се стигне до това? Ние имаме по-тромава, по-дезорганизирана, по-закостеняла здравна система и от Република Конго. Ще измират много повече отколкото в Италия? Кой ще поеме отговорността за разрушеното общество, за жервтите? Вие ли г-н Борисов?П.П. А това на снимката са работници на завода за производство на електрооборудване на автомобили Язаки край Хасково, които днес излязоха на протест. Те настояват да бъдат пуснати временно в отпуск заради обявеното извънредно положение в страната във връзка с разпространението на коронавируса.2500 души работят в непосредствена близост в условията на извънредното положение, без маски и ръкавици.
Image may contain: one or more people and people standing
Ние стоим тук заради вас. Вие стойте вкъщи заради нас!
Image may contain: one or more people and closeupImage may contain: one or more people and closeupБорислав Цеков, Институт за държавата и правото при БАН се изказа, че Международните стандарти не допускат да се обявява извънредно положение по принцип., което е велика глупост !Ще ме извинява колегата, ама не разбира от право във военно време, военно или извънредно положение. Това е цяла наука. Казва се военно право и се не отнася само за войни, да не се тълкува буквално! Извънредното положение съгласно КРБ дерогира доста административни и граждански закони. Държавата реално се управлява с укази и декрети. Ама като не четете история на правото, аз ли съм виновен, че се излагате. И този е име в правото. Смях в залата.
Image may contain: text that says 'опашките в супермаркетите водят до колонавирус, характерен за хората с акълолипсис. ' Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? 90559152 1594210674036377 5848487929382436864 o. Jpg? Nc cat=101& nc sid=2d5d41& nc ohc= iwwgb8ydlyax fchih& nc ht=scontent sof1 1 петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Според доц. Мангъров, много хора щели да умрат от вируса, обаче това ще се случи със или без карантина и повечето смъртни случаи в италия от китай се дължали на застарялото им население. Т. Е според доцента в 18 мил. Ухан , част от дву-милиарден китай има по-малко възрастни хора, отколкото в едно-милионния милано и 60 милионната италия? Bnews петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината?
Image may contain: 4 people
След като домусчиев е болен от коронавируса и е бил контактен с бойка борисова и пламена горанова , по силата на техните собствени правила трябва да се изолират за минимален срок от 14 дни.. Принудително? К’о прайм?
Аз самият оставам учуден, защото според повечето от китайците правителството им прави всичко за тях и не би ги оставило в нужда, и наистина в огромен Китай с дициплина и мобилизация на голям брой лекари успяха да лекуват огромен брой пациенти и ограничиха разпространението и най-вече смъртността от вируса. Докато в напредналата Европа, където никой не вярва на правителствата и с основание ! Особено в Западна Европа почти никой не спазва мерките, а правителствата им не си дават зор да ги затягат и контролират. В същото време не мобилизират толкова лекари, колкото в “изостаналия” и комунистически Китай . Да не казвам, че във Великобритания решили да не спират работа и всички да изкарат вируса. Щели да придобият имунитет. Да, ама след колко хиляди жертви… Казали, че възрастните щели да умрат, ама нямало да спрат работа. Тяхното правителство мисли за тях. Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? 1f603 петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Според доц. Мангъров, много хора щели да умрат от вируса, обаче това ще се случи със или без карантина и повечето смъртни случаи в италия от китай се дължали на застарялото им население. Т. Е според доцента в 18 мил. Ухан , част от дву-милиарден китай има по-малко възрастни хора, отколкото в едно-милионния милано и 60 милионната италия? Bnews петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? И смъртността в Европа е няколко пъти по-висока от тази в Китай, а даже днес Италия мина Китай по брой умрели – над 3000 за две седмици, а там пикът още не е минал, защото бройките умрели се увеличават от 300, 350, днес бяха над 450 ! Един Иран ! В Третия Свят ! И там смъртността е по-ниска. Въпреки всички санкции от ООН, те не могат реално нищо да внасят и пак са по-дисциплинирани и по-надеждни от европейците. Не мога нещо да разбера. Вече се обърках. Нали ЕС беше една от най-големите икономически, културни, политически и т.н. сили в Света. Излиза, че една ислямска република ги бие по ефективност в здравеопазването. Така, че направете си сами сметката кои са напртеднали, кои са “добрите” и кой трябва да копираме… Тези Китайци май са по-стабилни от Европата

КОРОНАВИРУСА В ИРАН :

Данните на здравното министерство показват, докато 55 процента от смъртни случаи са били над 60-те,а около 15 ПРОЦЕНТА са по-млади от 40. Страната се надпреварва да ограничи бързото разпространение на коронавирус, който досега е заразил около 14 000 души и е убил 853 – 129 от тях през последните 24 часа, според официални данни. А в ИРАН официалните данни са КЪТ, както всички много добре знаем… Не разбирам защо онези “хуманните” от ООН , Не са отменили към днешна дата санкциите към Иран, който е ЕПИЦЕНТЪР на КОРОНАвируса ! Заради санкциите от САЩ в Иран измират стотици, защото не могат да си купят апарати за дишане. Ама не, защото нямат пари, ами защото има наложена забрана от ООН (демек от САЩ и Изреал) … , Онези същите от ООН, дето от “хуманност” едвам не само-убиха Европа, напълвайки я с престъпници и терористи именно от Близкия Изток. Защо никой не говори, че САЩ са толкова безчовечни, че не отменят забраните на Иран даже и по време на епидемията за да лекува гражданите си, и в резултат от това измират стотици на ден. Иран е на второ място след Китай и преди Италия по смъртност от КоронаВирус.
Мога ли да знам защо е този двоен стандарт. Иранците втора ръка хора ли са? Който знае истприя и етнология, знае, че иранците нямат нищо общо с останалата сган около тях – араби, турнмени, кюрди и т.н. тюрки . Иранците са индо-европейци и наследници на великия народ на Персийската империя, Партия ..COVID-19 е убил член на духовния орган, който назначава върховен лидер, според иранските държавни медии, най-новото длъжностно лице в страната, починало от силно инфекциозната болест, причинена от новия коронавирус.Аятола Хашем Батхаи Голпаегани, 78-годишен, почина два дни, след като изпита положително за новия коронавирус и беше хоспитализиран, съобщи в понеделник държавната информационна агенция IRNA.Най-малко 12 ирански политици и длъжностни лица, както седнали, така и бивши, са починали от болестта, а още 13 са заразени и са или в карантина, или се лекуват.Проблеми с капацитета Страната се надпреварва да ограничи бързото разпространение на коронавирус, който досега е заразил около 14 000 души и е убил 853 – 129 от тях през последните 24 часа, според официални данни,Броят на смъртните случаи и инфекциите от коронавирус нараства откакто са обявени първите 19 смъртни случая на 19 февруари.Официалният отговор на Иран на новия коронавирус призна в неделя, че пандемията може да затрупа здравните заведения в страната му, която се бори с най-лошото огнище в Близкия изток, докато е под силни американски санкции.“Ако тенденцията се запази, няма да има достатъчно капацитет”, каза Али Реза Зали, който ръководи кампанията срещу огнището, цитирана от IRNA.Смята се, че в Иран има около 110 000 болнични легла, включително 30 000 в столицата Техеран. Властите обещаха да създадат мобилни клиники според нуждите.Зали също призна, че “много” от тези, които са умрели от COVID-19, иначе са били здрави, рядко признание от местните власти, че вирусът не пляче само на болни и възрастни хора.Данните на здравното министерство показват, че 55 процента от смъртни случаи са били на 60-те, а около 15 процента са по-млади от 40.

Коронавирус в Италия: Днес – 627 умрели за един ден в Италия

Италианците са бесни на държавата си, че не са наложили карантината по-рано, че са допуснали това, което цитирам по-долу!

“Това е изображение на армейските превозни средства, подредени покрай Борго Палацо, натоварени с нашите мъртви, може би ще отвори очите на някого. Но не ни казвайте, че всичко ще е наред. Не сега, поне !”

Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? 15f0c9fe c69a 4a7d 8c59 fd5d5057cdd3 1 петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Според доц. Мангъров, много хора щели да умрат от вируса, обаче това ще се случи със или без карантина и повечето смъртни случаи в италия от китай се дължали на застарялото им население. Т. Е според доцента в 18 мил. Ухан , част от дву-милиарден китай има по-малко възрастни хора, отколкото в едно-милионния милано и 60 милионната италия? Bnews петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината?Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Coronavirus bare bergamo esercito 1 петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Според доц. Мангъров, много хора щели да умрат от вируса, обаче това ще се случи със или без карантина и повечето смъртни случаи в италия от китай се дължали на застарялото им население. Т. Е според доцента в 18 мил. Ухан , част от дву-милиарден китай има по-малко възрастни хора, отколкото в едно-милионния милано и 60 милионната италия? Bnews петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината?

Най-големият ежедневен скок в смъртните случаи на Италия, тъй като СЗО предупреждава младежите по света, че те не са непобедими срещу COVID-19.

Смъртният брой от новия коронавирус надхвърли 5000 в Европа – новият епицентър на пандемията – тъй като Италия, Германия и Испания съобщиха за рязко нарастване на инфекциите.

Италия обяви още 627 смъртни случая в петък, което е най-голямото ежедневно увеличение на четириседмичната епидемия в страната, ден след като надмина броя на смъртните случаи в Китай.

Общият брой на смъртните случаи в Италия достигна 4032.

Над 209 000 души са заразени от коронавирус в световен мащаб, а над 8 700 са починали, според Световната здравна организация.

Най-малко 86 000 са се възстановили от COVID-19, според данни, събрани от университета Джон Хопкинс в Съединените щати. Глобалната смъртност на JHU надхвърли 10 000.

И Испания пламна ! Пазете се !

Испания отчете най-мрачните 24 часа

 
Испания отчете най-мрачните 24 часа - 150 починали и близо 2000 заразени
Последните 24 часа в Испания са с най-много починали от коронавируса от избухването на епидемията.В Испания смъртният брой нарасна до 1 002, което е най-високото увеличение от 235 за 24 часа. Последната статистика показва 19 980 потвърдени случая в цялата страна, повече от една трета в Мадрид. Специалистите в армията трябва да помогнат за дезинфекция на домовете за грижи, след като вирусът отне повече от 50 живота в заведенията за грижи за възрастни хора в целия регион.Преди два дни положението беше следното в Испания.Още 150 души са починали и близо 2000 са новите случаи на Covid-19 за последните 24 часа, съобщи Министерството на здравеопазването на Испания.Общо в страната са починали 491 души, а заболелите са 11 178, като около 5000 са в района на Мадрид, който е най-засегнат.По последни данни на Световната здравна организация по света има над 173 00 потвърдени случая, а починалите са повече от 7000. Регистрирани са случаи в 152 държави. Данните на Университет “Джон Хопкинс” показват над 182 000 случая и над 7100 починали в 155 държави.

Мерките на карантината са необходими.Без съмнение вирусът е изкуствен,но е факт и трябва да се запазим.Да защитим нашите родители.

САЩ, ако си мислят, че всичко ще е както преди след този вирус, който ни пуснаха, след толкова загубени напразно животи, явно не се учат от историята …

Свърши епохата на тяхната легитимност. И малкото хора, които вярваха в игричките им на “международна полиция” ще се отвърнат от тях. Няма да мине номера с медийните бомби, че Китай сами са си пуснали вируса, че той дошъл от някакви кучета на пазара в Хонг Конг … Само, че към днешна дата, и Китайски и италиански официални лица обвиняват открито САЩ в умишлена и пренамерена атака. Въпрос на време е и останалите да го осъзнаят, включително и онова пъстро чудо – народа на САЩ. Разбира се, че става въпрос за БОЕН ВИРУС, който живее около седмица на повърхността извън организма. Кой друг вирус може да заразява 1 седмица след като напусне тялото на човек? Това е специално разработено биологично оръжие, което според мен беше пуснато контролирано именно в икономическия и идеологически враг и огромна заплаха за САЩ – Китай. В най-голямата пречка на американската военна хегемония в Близкия Изток – Иран. Място, където американските опити за контрол са традиция и усилие в последните 20 години. Италия – красивата Италия. Която, обаче не слуша и оглави Вишеградската четворка и даде легитимност на опозицията в ЕС. А ЕС и по-точно ЕК са под изключително влияние на щатския долар. Надявам се оцелелите от жертвената клада да имаме силите заедно и едновременно да сложим край на американското влияние на Стария Континент. Историята …. Историята и природата са най-висшите сили, в които вярвам. Както съм казвал многократно, че този раздор, разврат и сатанинство на последната епоха не можеше да продължава винаги. Идва катаклизъм, който пренарежда картите и нещата си отиват по местата !

Какво е общото между Китай, Италия и Иран, че да са най-засегнати от новия вирус ?

Нямат общи гранци, а между тях има по няколко десетки хиляди километра. Общото според мен е , че и трите са някаква пречка на САЩ и само част от заразените са се заразили по тиражиярания начин, а огромната част от случаите са в резултат на разпръснато биологично оръжие. Китай – иконимически и идеологически враг. В последното десетилетие китайската индустрия освен високо-оборотна стана и производител на високо-качествена продукция. Даже и при високите техноплогии. Иран – политически враг, съюзник на Путинова Русия. Пречка пред американската хегемония в Близкия Изток, както и във войната за ресурси. Италия – слаба икономически държава, част от европайския съюз, но такава, която оглави опозицията в него. Матео Савини и неговата Италия легитимираха Вишеградската четворка на Орбан, Чехия, Словакия и Полша пред западно-европейците. Благодарение на това американската външна политика по отношение на ЕС претърпя значителен крах и отслабване на влиянието в икономическип съюз.

В смисъл даже чисто географски не би трябвало да са те най-засегнатите страни поради простата причина, че всяка от тях се намира доста далече една от друга.

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Image may contain: one or more people, shoes, text and outdoor
Искам да разбера колко хора трябва да се заразят с коронавирус, че да започне дезинфекция по този начин? Нямат пари или какво?
А У нас ! 25 милиарда дава ЕС безвъзмездно на зесегнатите от КОРОНАВИРУС страни. Това е доста повече не от печалбите, не от оборота, ами от оборота + цялата материална база на една голяма част от индустрията в България. Ако на тези пари се оплачат, че нямат и не могат да направят необходимото, си е само, защото искат да откраднат по-голяма част от тях.Правителството трябваШЕ да подкрепи изцяло и НЕЗАБАВНО мерките на генерала, да организира дезинфекция на всички публични зони, ежедневно, да затвори границите, летищата, а пристанищата да постави под карантина. Като същевременно външното министерство следва да е изключително активно чрез посолствата си за подпомагане на българските граждани, които не могат да се върнат от чужбина. Да въведе вечерен час за всички, освен при крайна необходимост. Да въведе задължение за носене и да осигури БЕЗПЛАТНИ МАСКИ за всички, като да налага принудителни мерки спрямо всеки забелязан да не носи такава. Включително и наказателна отговорност за злепоставяне ! Да забрани обикновената търговска дейност, като обезщети работниците и работодателите поне за вредите (отрицателните последици без пропуснатите ползи) . Да разработи система срещу СПЕКУЛАТА, която се развива в такива ситуации. Цените на предпазните маски по аптеките са един класически пример за спекула. За такова престъпление преди са обесвали ! Да спре всички административни, граждански и наказателни производства, които не са неотложни. Да преустрои всичките си длъжностни лица от старите им функции към функции по преодоляване на рисковете от извънредното положение като съобрази тяхната подготовка, знания и опит. Останалите да остави в резерв по домовете им, с оглед общата карантина като им предостави платен отпуск за извършване на обществено-полезен труд при извънредни ситуации.

Нов случай на коронавирус в България, дете на 9 години

Болното дете, според д-р Мутафчийски, е пример за безотговорно поведение

Не мога да разбера ЗАЩО М.МА МУ СТАРА, все още не са отзовани туристите ? Какво прави това англичанче в България на почивка в разгара на епидемията ? Хотелчетата на депутатчетата ще трябва да почакат, нали така, г-н Борисов ? Или са Вашите?Image may contain: one or more people, people sitting and indoorКовчезите на прясно починалите от коронавируса за последното денонощие само в тази църква в Бергамо, Италия . Пазете се , братя и сестри. Имаме важна работа после да чистим боклука. Ще ни трябвате живи !Елена Низамова (Г-жа Найденова)Гледам колеги си качват текстове от закона, че който наруши наредба срещу зарази се наказва.. Та реших и аз да кача един състав от НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС. Не за други, ами за господата управляващи: Чл. 195. (1) За кражба наказанието е лишаване от свобода от една до десет години: 1. ако е извършена във време на пожар, наводнение, корабокрушение, катастрофа, война или ДРУГО ОБЩЕСТВЕНО БЕДСТВИЕ ;
Чл. 194. (1) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба
Image may contain: 2 people, textОчевидно, че т.нар. “тоталитарни” комунистически общества са доста по-дисциплинирани от своободните демократични общества. Съответно в “изостаналия” Китай има същество по-нисък процент смъртност от коронавирус отколкото в “напредналата” Италия. Да не казвам, че в Китай не се видяха грозни сцени на реанимиране на пациенти по коридорите на болниците. Ако и в Иран смърността е по-ниска от в Италия, си направете сами изводите кои са напреднали и кои са изостанали общества.Коце Низамов – първият книжар в Бургас
Аз никъде няма да излизам. Имам хора от рискова група в дома си и не бих ги рискувал. Пускам си 💂‍♀️Втората Световна Война‼️🇧🇬🤜. На който му се гледа, линкът е отдолу. После можем да поспорим на историческа тема..Константин Пенев Низамов – непримиримият синдикалистСед този пост : “Не мога да разбера, защо т. нар. министър на образованието не въведе незабавно дистанционно обучение по скайп, вместо да удължават ваканцията? И без това учениците сега са на своите компютри или телефони. А т. нар. вицепремиер, който отговаря за електронното правителство, защо не даде заповед за незабавно дистанционно обучение във ВУЗ и училищата? Нали затова откраднаха милиарди, сега е времето да им “сработи” системата !”

Най-накрая въведоха това електронно обучение ама не по скайп, защото е скъпо, ами по електронна поща, каквото и да означава обучение по ел. поща???

КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ДЕЛАТА А ПОСЛЕ И БЕЗЦЕННИ ИМОТИ НА УДОБНИ СЪДИИ В ОКРЪЖЕН СЪД-БУРГАССпоред мен теорията, че Русия стои зад КоронаВируса е несъстоятелна, защото няма логика да заразяват най-големия си съюзник в Близкия Изток – Иран и по този начин да го правят слаб пред опитите на САЩ да придобият контрол върху него. Освен това, аргументът, че в Русия имало много малко болни също се явява необоснован и житейски неправдоподобен по простата причина, че няма как да знаем колко са болните в Русия, защото това е тоталитрарна държава, без свободни медии. Сега да не разберете, че нашите и западните са свободни. Другите са комерсиални-пионки на банките, а в Русия са правителствено-контролирани . Как си представяте Путин в Русия, или Ер Доган в Турция да забранят по телевизиите да се говори за вируса и някой журналист да прескочи думата му. Последният за малко не забрани YouTube и Twitter в Турция, че камо ли някой в неговата телевизия да му прави сечено. В Русия даже да има хиляди заразени, никой може да не разбере с години. Справка – Чернобил. Освен това, за мен това си е чист маниер на САЩ. Ако Русия стоеше зад това, медиите нямаше да й правят такава мощта интервенция на атаката от сутрин до вечер, по простата причина, че те не са им собственици, каквито например са спонсорите на ДП и РП в САЩ. Който и да стои зад това, със сигурност владее медиите. Това поне е сигурното ! Не съм, ниото русофил, нито русофоб, обичам само България !

  край по темата в статията

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Бургас има страхотно географско положение за Свободна Безмитна Зона на територията на целия град
 Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? D0bfd0bed0bf d0b3d0b5d0bed180d0b3d0b8 петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Според доц. Мангъров, много хора щели да умрат от вируса, обаче това ще се случи със или без карантина и повечето смъртни случаи в италия от китай се дължали на застарялото им население. Т. Е според доцента в 18 мил. Ухан , част от дву-милиарден китай има по-малко възрастни хора, отколкото в едно-милионния милано и 60 милионната италия? Bnews петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината?ПЕТЪР НИЗАМОВ : Първа част на програмата ми като независим общински съветник за Бургас
 Петър Низамов и адв. Петър Николов получиха наградата “Юрист на годината за 2018г.” на сп. “Правен Свят”
Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? 52319867 1011584002299050 5923361505843085312 n петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината? Според доц. Мангъров, много хора щели да умрат от вируса, обаче това ще се случи със или без карантина и повечето смъртни случаи в италия от китай се дължали на застарялото им население. Т. Е според доцента в 18 мил. Ухан , част от дву-милиарден китай има по-малко възрастни хора, отколкото в едно-милионния милано и 60 милионната италия? Bnews петър низамов: доцент мангъров на колко лева оценяте един живот като смятате ползите и загубите от карантината?Петър Низмаов изнася реч на протестите срещу Стратегията за детето в Бургас като разяснява проблемните места в стратегията, закона и Наредбата.
 ПЕТЪР НИЗАМОВ Председател на БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства и ПП РОДИНАПЕТЪР НИЗАМОВ Председател на БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства и ПП РОДИНА

Не мога да разбера как МВР може да потушава протести от хиляди, как може да ходи до дома на всеки протестиращ срещу ГЕРБ да ги карат хората един по един всеки да подписва протоколи ( например: ноември 2018г. например, когато блокирахме магистралата и всеки път) … А сега не можели да контролират всички под карантина. В смисъл не могат, или не искат е въпроса ! Освен това, за тези пази от ЕС, които получиха, къде са им машините за дишане, които да са купили. Къде са къщите, в които ще се изолират всички заразени и контактните им лица. Как така да се прибират вкъщи? Днес ген. Мутафчийски каза да се прибирали вкъщи. При семействата си ли? Да ги заразят ли? В Испания превърнаха всички хорели в стаи за болни, защо тук нямаме готовност пак да изолираме болните. Не трябва да са в болница, освен критичните, тук спор няма. НО !!! Повечето живеят с майките си, с бащите си. Да ги убият ли? Започват да си противорчат. Не се прибиртайте вкъщи, сега пък да се прибират вкъщи. Китайците казаха в никакъв случай да не се прибира вкъщи защото такива са повечето случаи на зараза. Ще пламне цялото семейство ! Освен това, онази зала с леглата, която ми показаха ми прилича на морга, а не на болница. Къде са им преградите, къде са машините им за дишане? Виждам едни пружини, от най евтините, ама не видях апаратите за дишане, апаратите за интубиране ! Там ще се лекуват , или ще се изписват към моргата хората?

ПЕТЪР НИЗАМОВ , ПРЕДСЕДАТЕЛ НА “Българския юридически комитет” и ПП “РОДИНА”

Image may contain: people sitting, living room and indoor 

Г-н Кмете, ако милеете за Бургас и бургазлии, обявате карантина! Улиците и днес са пълни с хора, повечето без маски, тръгнали на разходка! Излезте и вижте!

Всеки разбира от всичко. Един не може да ходи на зала, друг са му затворили кръчмето … и сега реват. Иска се силна ръка да се приберат по къщите си, за това подкрепям още по-строги мерки и затягане на положението. Вчера в Италия за 1 ден имат 793 умрели от вируса. Тук трябва леглата да останат празни ! Иначе нали знаете какво ще стане с нас при нашите здравни работници, нашата материална база и най-вече “огромната” любов на правителството към нас. Ще си ни оставят да измрем. И аз искам да ходя на зала, ама тренирам вкъщи. Не знам за съседите, дано издържат на “лостовете”, които си правя в нас! Ама знам, отговорен съм и не искам да се стига до това. И съм готов да жертвам малко, за да не изгубя много. Не аз, а обществото ни !

Италия обяви 793 УМРЕЛИ за ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ само – 21.03.2020г. Вчера бяха 467 умрелите в Италия ! Тя мина Китай още в четвъртък и до сега за 4 седмичната епидемия има 4825 УМРЕЛИ !

ПРОЧЕТИ ТУК ! 

БЪРКАТЕ страха, с нуждата да се вземат мерки. НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ, но носете ръкавици, маска и очила и не излизайте. Никой не ви е казал да стоите в ъгъла на стаята в очакване на края на Света. Никой не се страхува, но хората просто трябва да правят правилните неща. Карантината не е страх, а доказана с вековете мярка за спасяване от зарази. Ако се скриеш зад дърво и стреляш, това страх ли е? Или трябва да излезеш с голи гърди напред да те убият веднага. Сравнението е подходящо. Замислете се.

ПЕТЪР НИЗАМОВ , ПРЕДСЕДАТЕЛ НА “Българския юридически комитет” и ПП “РОДИНА”Image may contain: textImage may contain: textГ-н Кмете, ако милеете за Бургас и бургазлии, обявате карантина! Улиците и днес са пълни с хора, повечето без маски, тръгнали на разходка!БЪРКАТЕ страха с нуждата да се вземат мерки срещу заразата на COVID19РАЗРЕШЕТЕ ХИНИНА, ЗА КАКВО Е ТОВА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛЖЕНИЕ ? КАК ТАКА Е ЗАБРАНЕН В БЪЛГАРИЯ ?
ЧУЙТЕ КАК да не внесете COVID19 вируса в дома си !

При излекувани от коронавирус пациенти китайски учени са открили петна по белите дробове

БЮК : Заемаме се с ЧЕТИРИ деца отнети по време на епидемията от българско семейство и изпратени в ромското гето във Варна от социалната Галина Минкова където има опасност да се заразят

Защо от щаба не кажат Домусчиев колко хора е заразил?

Как се забавляват в Италия по време на карантината ! Видео !

Не вярвайте на интернет философи да не се пазите . До вчера и в Испания нямаше умрели, днес са над двеста на ден

Пълна липса на социална политика по времето на COVID19 извънредното положение въпреки милиарда от ЕС

Борисов, до днес мерките срещу COVID19 бяха напълно безполезни. Колко ли има заразени в резултат на забавянето?

Не излизайте ! В Италия измират и млади, и здрави, може да се заразите от докосване на заразена преди седмица повърхност
Какво означава: "Имаме надежда, че хининът може да даде положителен ефект, но този препарат в България не е разрешен за употреба в аптечната мрежа." ?
Ами нали за това е извънредно положение , да издадете ИЗВЪНРЕДЕН нормативен акт или административен акт, с който да го разрешите. Поне за времето на извънредното положение !
Ехо, защо взаимодействието между механизмите в държавата продължават да са в пълен несинхрон???
Продължава ли лявата ръка да не знае какво върши дясната?
Хайде, организирайте се малко, ако обичате !



КОШМАРЪТ НА СОЦИАЛНИТЕ Петър Низамов :

Много важно е да не внесете вируса в дома си. Затова още в коридора на дома си направете "Зона за обеззаразяване" с размери приблизително 2х2м. Може и да е в общите части на входа ! Свалете в нея дрехи, обувки... всичко. Е, без гащите ! Когато влезе човек отвън пръскате пода на "зоната" и застава в нея. Друг от семейството го пръска с пулверизатор със спирт поне 65% по ръцете, връхните дрехи (включително гърба, панталоните и обувките) . След това ги сваля внимателно и ги изнася на терасата докато другият напръска основно "зоната". Измиват си ръцете и това е. Всички продукти от магазина един по един се пръскат със спирта или се измиват със сапун. Бъдете отговорни за да има утре за всички. Tова съветват китайските лаекари в Италия !

При излекувани от коронавирус пациенти китайски учени са открили необичайни матови петна по белите дробове. Според експертите, това може да се разглежда като признак за трайно увреждане, причинено от заразата с Ковид-19, пишат от DW. Първо добрата новина: повече от 80 хиляди души вече са се излекували след зараза с коронавирус. Проблемът е, че все още не разполагаме с достатъчно информация за възможните късни последици от това заболяване. С голямо облекчение много от излекуваните разказват как са надвили болестта - физически и психически. И колко са щастливи, че вече имат придобит имунитет срещу Ковид-19. Но едва през следващите месеци изследвания ще покажат дали преболедувалите коронавирус трябва да се опасяват от евентуални последици за здравето им, свързани най-вече с възможни увреждания на белите дробове. Напълно излекувани? При някои излекувани от коронавирус пациенти лекари в Хонконг са установили нарушена функция на белите дробове в комбинация с постоянен задух. Вярно е, че към момента лекарите са изследвали само сравнително малка група от пациенти, но въпреки това тези данни вече се разглеждат като първи признаци за възможни последици от Ковид-19. "При част от излекувалите се пациенти има съмнения за с 20 до 30 процента намалена белодробна функция“, казва д-р Оуен Ценг Так-ин, директор на център по инфекциозни болести към болница в Хонконг. „Тези хора се задъхват, когато вървят по-бързо", добавя експертът. При тези пациенти компютърната томография е показала наличието на необичайни матови петна по белите дробове, които може да се разглеждат като признак за вече настъпило увреждане на органите. Откритието на лекарите от Хонконг потвърждава предишни заключения на техни колеги от Ухан. В началото на февруари те са анализирали снимки на белите дробове на общо 140 пациенти с коронавирус и при всички са открили същите матови петна. Съмнения за белодробна фиброза Допълнителни изследвания на пациенти, излекували се от коронавирус, трябва да покажат дали са развили фиброза. Това възпаление на белодробната тъкан затруднява доставката на кислород в кръвта. Вследствие дишането става учестено, а пациентите страдат от постоянен задух. Белодробната фиброза е заболяване, което не се лекува. Може само да бъде забавено, ако бъде открито навреме. Известните до момента коронавируси се предават по въздушно-капков път. Те се задържат по ръцете ни, по врати, брави и други повърхности, оставайки заразни в продължение на четири до пет дни. Новата разновидност на вируса е още относително неизвестна, но експертите предполагат, че сведенията за останалите коронавируси важат и за нея. Придобиваме ли имунитет? Повечето експерти са на мнение, че излекуваните от коронавирус придобиват естествен имунитет срещу болестта, тъй като докато се бори с нея, нашата имунна система създава тъкмо онези антитела, които обезвреждат причинителя на заболяването. Това важи и за онези пациенти, които са прекарали болестта със слаби или дори никакви симптоми. Затова се смята, че при хората, излекували се от коронавирус, е малко вероятно да се разболеят отново.
Още един пациент е дал положителна проба за коронавирус в Бургас. Заразен е служител на Домът за медико-социални грижи за деца - гр. Бургас "Вяра, Надежда и Любов". Заради новия доказан случай от днес социалното заведение се поставя под пълна карантина и достъпът до него се забранвява, съобщават от Община Бургас. Спира се приемането и изписването на деца, свижданията на родители на деца с увреждания, амбулаторната грижа - дневните грижи и рехабилитацията, които се правят ежедневно от родители и външни лица. Медицинските лица и останалият персонал ще остане под карантина вътре, в социалното заведение, за да се грижи за децата. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ „Призоваваме за разбиране и съдействие, мисля, че с разум и подкрепа Бургас може да избегне бедата, която сполетя Италия“, каза кметът Димитър Николов Над 300 души са поставени под карантина на територията на Община Бургас, съобщи кметът на града Димитър Николов, който е началник на Кризисния щаб. Това са предимно лица, които идват от рискови дестинации. На този етап трудно се получава информация за бургазлиите, които са се прибрали след работа в зимните ни курорти, но чрез различни способи Кризисният щаб се опитва да събере информация за максимално широк кръг от хора, които са потенциални носители на вируса. Всички те са поставени под задължителна 14-дневна карантина, а анамнезата им се сваля с допълните проби след изтичането на този период Със съдействието на ОД на МВР в Бургас лицата се проверяват по два пъти на ден, за да е сигурно, че спазват мерките. В същото време доц.д-р Цветан Велинов, който е зам.-началник на Кризисния щаб съобщи, че утре се очакват пробите на 18 контактни с болен от коронавирус лица, а в генетичната лаборатория в Бургас в момента се обработват други 4 проби. Ще бъдат направени още 23 теста, за да се свали анамнезата от поставени под карантина, обясни доц.д-р Велинов. Припомняме, че от няколко дни в Бургас вече има генетична лаборатория за изследване на тестове за коронавирус, която на място обработва бързите тестове. Днес бе съобщено, че Кризисният щаб се разширява, ще работи 24 часа дневно, за да обработи всеки един сигнал и покрие заявките на всички нуждаещи се. Контактните с него лица са изолирани Хирургът от МБАЛ „Бургасмед“, който бе диагностициран с коронавирусна инфекция, се е върнал от ски почивка в Пампорово преди две седмици. Това съобщи току-що директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров. Той уточни, че колегата му последната седмица е бил в болничен, защото се е притеснил за състоянието и се е самоизолирал. През първата седмица, след прибирането му от Пампорово, обаче е бил контактен с 23 лица от медицинския персонал на болница, както и лежащо болните в здравното заведение. Медиците са поставени под карантина в Хирургическото отделение, заедно с 14-те пациенти, които и към този момент са в болницата. Другите 27 лица са с наложена домашна карантина. Предприети са всички мерки, за да се предотврати разпространяването на заразата, гарантира д-р Георги Паздеров. В същото време кметът Димитър Николов съобщи, че под карантина в Бургас вече са над 300 души, засега 3-ма са болните с доказан COVID19, но до края на деня се очакват резултатите на контактните лица от МБАЛ „Бургасмед“ и бройката може би ще се увеличи. Интервю с Петър Низамов :

Мерките на карантината са необходими.Без съмнение вирусът е изкуствен,но е факт и трябва да се запазим.Да защитим нашите родители.

САЩ, ако си мислят, че всичко ще е както преди след този вирус, който ни пуснаха, след толкова загубени напразно животи, явно не се учат от историята ...

Свърши епохата на тяхната легитимност. И малкото хора, които вярваха в игричките им на "международна полиция" ще се отвърнат от тях. Няма да мине номера с медийните бомби, че Китай сами са си пуснали вируса, че той дошъл от някакви кучета на пазара в Хонг Конг ... Само, че към днешна дата, и Китайски и италиански официални лица обвиняват открито САЩ в умишлена и пренамерена атака. Въпрос на време е и останалите да го осъзнаят, включително и онова пъстро чудо - народа на САЩ. Разбира се, че става въпрос за БОЕН ВИРУС, който живее около седмица на повърхността извън организма. Кой друг вирус може да заразява 1 седмица след като напусне тялото на човек? Това е специално разработено биологично оръжие, което според мен беше пуснато контролирано именно в икономическия и идеологически враг и огромна заплаха за САЩ - Китай. В най-голямата пречка на американската военна хегемония в Близкия Изток - Иран. Място, където американските опити за контрол са традиция и усилие в последните 20 години. Италия - красивата Италия. Която, обаче не слуша и оглави Вишеградската четворка и даде легитимност на опозицията в ЕС. А ЕС и по-точно ЕК са под изключително влияние на щатския долар. Надявам се оцелелите от жертвената клада да имаме силите заедно и едновременно да сложим край на американското влияние на Стария Континент. Историята .... Историята и природата са най-висшите сили, в които вярвам. Както съм казвал многократно, че този раздор, разврат и сатанинство на последната епоха не можеше да продължава винаги. Идва катаклизъм, който пренарежда картите и нещата си отиват по местата !

Какво е общото между Китай, Италия и Иран, че да са най-засегнати от новия вирус ?

Нямат общи гранци, а между тях има по няколко десетки хиляди километра. Общото според мен е , че и трите са някаква пречка на САЩ и само част от заразените са се заразили по тиражиярания начин, а огромната част от случаите са в резултат на разпръснато биологично оръжие. Китай - иконимически и идеологически враг. В последното десетилетие китайската индустрия освен високо-оборотна стана и производител на високо-качествена продукция. Даже и при високите техноплогии. Иран - политически враг, съюзник на Путинова Русия. Пречка пред американската хегемония в Близкия Изток, както и във войната за ресурси. Италия - слаба икономически държава, част от европайския съюз, но такава, която оглави опозицията в него. Матео Савини и неговата Италия легитимираха Вишеградската четворка на Орбан, Чехия, Словакия и Полша пред западно-европейците. Благодарение на това американската външна политика по отношение на ЕС претърпя значителен крах и отслабване на влиянието в икономическип съюз.

В смисъл даже чисто географски не би трябвало да са те най-засегнатите страни поради простата причина, че всяка от тях се намира доста далече една от друга.

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Image may contain: one or more people, shoes, text and outdoor
Искам да разбера колко хора трябва да се заразят с коронавирус, че да започне дезинфекция по този начин? Нямат пари или какво?
А У нас ! 25 милиарда дава ЕС безвъзмездно на зесегнатите от КОРОНАВИРУС страни. Това е доста повече не от печалбите, не от оборота, ами от оборота + цялата материална база на една голяма част от индустрията в България. Ако на тези пари се оплачат, че нямат и не могат да направят необходимото, си е само, защото искат да откраднат по-голяма част от тях. Правителството трябваШЕ да подкрепи изцяло и НЕЗАБАВНО мерките на генерала, да организира дезинфекция на всички публични зони, ежедневно, да затвори границите, летищата, а пристанищата да постави под карантина. Като същевременно външното министерство следва да е изключително активно чрез посолствата си за подпомагане на българските граждани, които не могат да се върнат от чужбина. Да въведе вечерен час за всички, освен при крайна необходимост. Да въведе задължение за носене и да осигури БЕЗПЛАТНИ МАСКИ за всички, като да налага принудителни мерки спрямо всеки забелязан да не носи такава. Включително и наказателна отговорност за злепоставяне ! Да забрани обикновената търговска дейност, като обезщети работниците и работодателите поне за вредите (отрицателните последици без пропуснатите ползи) . Да разработи система срещу СПЕКУЛАТА, която се развива в такива ситуации. Цените на предпазните маски по аптеките са един класически пример за спекула. За такова престъпление преди са обесвали ! Да спре всички административни, граждански и наказателни производства, които не са неотложни. Да преустрои всичките си длъжностни лица от старите им функции към функции по преодоляване на рисковете от извънредното положение като съобрази тяхната подготовка, знания и опит. Останалите да остави в резерв по домовете им, с оглед общата карантина като им предостави платен отпуск за извършване на обществено-полезен труд при извънредни ситуации.

Нов случай на коронавирус в България, дете на 9 години

Болното дете, според д-р Мутафчийски, е пример за безотговорно поведение

Не мога да разбера ЗАЩО М.МА МУ СТАРА, все още не са отзовани туристите ? Какво прави това англичанче в България на почивка в разгара на епидемията ? Хотелчетата на депутатчетата ще трябва да почакат, нали така, г-н Борисов ? Или са Вашите? Image may contain: one or more people, people sitting and indoor Ковчезите на прясно починалите от коронавируса за последното денонощие само в тази църква в Бергамо, Италия . Пазете се , братя и сестри. Имаме важна работа после да чистим боклука. Ще ни трябвате живи ! Елена Низамова (Г-жа Найденова) Гледам колеги си качват текстове от закона, че който наруши наредба срещу зарази се наказва.. Та реших и аз да кача един състав от НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС. Не за други, ами за господата управляващи: Чл. 195. (1) За кражба наказанието е лишаване от свобода от една до десет години: 1. ако е извършена във време на пожар, наводнение, корабокрушение, катастрофа, война или ДРУГО ОБЩЕСТВЕНО БЕДСТВИЕ ;
Чл. 194. (1) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба
Image may contain: 2 people, text Очевидно, че т.нар. "тоталитарни" комунистически общества са доста по-дисциплинирани от своободните демократични общества. Съответно в "изостаналия" Китай има същество по-нисък процент смъртност от коронавирус отколкото в "напредналата" Италия. Да не казвам, че в Китай не се видяха грозни сцени на реанимиране на пациенти по коридорите на болниците. Ако и в Иран смърността е по-ниска от в Италия, си направете сами изводите кои са напреднали и кои са изостанали общества. Коце Низамов – първият книжар в Бургас
Аз никъде няма да излизам. Имам хора от рискова група в дома си и не бих ги рискувал. Пускам си 💂♀️Втората Световна Война‼️🇧🇬🤜. На който му се гледа, линкът е отдолу. После можем да поспорим на историческа тема.. Константин Пенев Низамов – непримиримият синдикалист Сед този пост : "Не мога да разбера, защо т. нар. министър на образованието не въведе незабавно дистанционно обучение по скайп, вместо да удължават ваканцията? И без това учениците сега са на своите компютри или телефони. А т. нар. вицепремиер, който отговаря за електронното правителство, защо не даде заповед за незабавно дистанционно обучение във ВУЗ и училищата? Нали затова откраднаха милиарди, сега е времето да им "сработи" системата !"

Най-накрая въведоха това електронно обучение ама не по скайп, защото е скъпо, ами по електронна поща, каквото и да означава обучение по ел. поща???

КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ДЕЛАТА А ПОСЛЕ И БЕЗЦЕННИ ИМОТИ НА УДОБНИ СЪДИИ В ОКРЪЖЕН СЪД-БУРГАС Според мен теорията, че Русия стои зад КоронаВируса е несъстоятелна, защото няма логика да заразяват най-големия си съюзник в Близкия Изток - Иран и по този начин да го правят слаб пред опитите на САЩ да придобият контрол върху него. Освен това, аргументът, че в Русия имало много малко болни също се явява необоснован и житейски неправдоподобен по простата причина, че няма как да знаем колко са болните в Русия, защото това е тоталитрарна държава, без свободни медии. Сега да не разберете, че нашите и западните са свободни. Другите са комерсиални-пионки на банките, а в Русия са правителствено-контролирани . Как си представяте Путин в Русия, или Ер Доган в Турция да забранят по телевизиите да се говори за вируса и някой журналист да прескочи думата му. Последният за малко не забрани YouTube и Twitter в Турция, че камо ли някой в неговата телевизия да му прави сечено. В Русия даже да има хиляди заразени, никой може да не разбере с години. Справка - Чернобил. Освен това, за мен това си е чист маниер на САЩ. Ако Русия стоеше зад това, медиите нямаше да й правят такава мощта интервенция на атаката от сутрин до вечер, по простата причина, че те не са им собственици, каквито например са спонсорите на ДП и РП в САЩ. Който и да стои зад това, със сигурност владее медиите. Това поне е сигурното ! Не съм, ниото русофил, нито русофоб, обичам само България !

край по темата в статията

Leave a Reply