Има ли шизофрения адвокат Михаил Екимджиев и Николай Хаджигенов, или просто интертесът клати феса при него.През 2016г.обиколиха студиата да обясняват, че в българското право нямало понятие “граждански арест”, а днес призовават хората в социалните мержи за такъв ! 

Искам да кажа, че подкрепям протестите, подкрепям и гражданския арест, но не понасям политическите хамелеони.

адвокат Хаджигенов :

ПРЕЗ 2016г.

  

12.04.2016

 Нашето право не познава термина “граждански арест”, допълни той.Виж още ТУК 

Николай Хаджигенов

12 April 2016 ·

Ето, тук казах и останалите неща.Правното ограмотяване на всеки по отделно и не ми е по силите, дори и да имах желание да го правя.чл.279 ал.5 НК изрично казва, че на търсещите убежище не се търси наказателна оттговорност за незаконно преминаване на границата.За целта е нужно да заявят, че са бежанци.И нищо друго.Това на което лаиците, трупащи правни познания по ТВ наричат граждански арест, визирайки чл.12(а) НК не е това.Единственото което казва чл.12(а) НК, е че може да не се търси наказателна отговорност при задържане на лице извършило престъпление.И малко съдебна практика на ВКС който приема от 2003г., че лицето трябва да е бягаш, укриващ се от съдене или изтърпяване на наказание престъпник, т.е. да е възникнала и да не е погасена наказателна отговорност. (р. 603/2003 ВКС – I НО), след това има още доста такава практика.С тази на ЕсЗПЧ няма да ви отегчавам.И последно, има причина правото да се учи цял живот и не от всички юристи да стават юристи.И това не е самохвално.Не.Идеята е че трябва определено възприемане, мислене, разсъждение за да се формират правилните изводи, което не става с прочитането на два текста от НКп.с. Поддържането на богата правна култура е задължително за съдебните адвокати – никога не съм работил бежанско право и не смятам, ма четенето не е попречило никому.  

Николай Хаджигенов

11 April 2016 ·

В името на стабилността и еврофондовете, организирам граждански арест на лицата Борисофф, Цаца, Цвинокио, Пееф и други.Набирам невъоръжени доброволци за целта.Всеки да носи националния флаг и разговорник на банкяски диалект.Гоу бек то Банкя не е достатъчно.   

Николай Хаджигенов

12 April 2016 ·

Явно цацата ни е гледал сабахлем по ТВ и е установил, че няма таквоз животно граждански арест.Трогнат съм и ще си сипА 

И СЕГА РАЗДВОЕНИЕТО НА ЛИЧНОСТТА ПРИ НЕГО ПРЕЗ 2020Г.

Николай Хаджигенов

19.07.2020г.

По идея на Адвокат Екимджиев издадохме Заповед за граждански ареста на главният каскет на републиката Иван Стоименов Гешев.Моля, чувствайте се длъжни да я изпълните. НЕ МОЖЕТЕ ДА Я ОСИНОВИТЕ, ЗАЩОТО МОГАТ САМО ИЗБРАНИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ В ТЕХНИЯ РЕГИСТЪР „СИГУРНИ“ ТЕХНИ ХОРА – ПЕТЪР НИЗАМОВБЮК и Петър Низамов се заемат с казуса на битото дете в Перник  

Хронология !

 

Михаил Екимджиев

ПРЕЗ 2016г.

 

15.04.2016г.

Михаил Екимджиев: Държавата абдикира за гражданските арести…“Това е едно безобразие, една абдикация на държавата, защото във всички общества има социопати и хора с криминални наклонности, но ролята на правовата държава е да ги озаптява и контролира. Вместо това нашите институции не само толерират такова поведение, а и го стимулират, каза в “Денят започва” адвокат Михаил Екимджиев в отговор на въпрос къде се пресичат юридическата, политическа и моралната граница в казуса с гражданските арести, които се случиха на държавната ни граница миналата седмица.”

Виж още ТУК:

 

И СЕГА РАЗДВОЕНИЕТО НА ЛИЧНОСТТА ПРИ НЕГО ПРЕЗ 2020Г.

21.07.2020г.

 Заповед за граждански арест на главния прокурор…По идея на Адвокат Екимджиев издадохме Заповед за граждански ареста на главният каскет на републиката Иван Стоименов Гешев.Моля, чувствайте се длъжни да я изпълните….  

Прочети още ТУК

 

Leave a Reply