Васил Папазов е роден през 1963 г. Завършил е БДК – естраден отдел. Музикален редактор в БНТ. Създава фирмата “Интерсаунд”. Той притежава правата за организирането на конкурсите “Мис България”.

Васил папазов

На 12 декември 1997 г. (на 34 годишна възраст) Васил Папазов излиза в мразовитата зимна вечер от офиса си на столичния булевард “Черни връх”. Отива към колата си – “Фолксваген Голф”, където установява, че предната му гума е спукана. Вади помпа от багажника и в този момент е прострелян в тила. Вероятно Папазов е починал преди да падне на земята.

Бившата му съпруга Ирина, от която има едно дете наследява модния бизнес.

13 декември 1997 

С куршум в главата бе убит собственикът на фирма “Интерсаунд” Васил Папазов, който притежава правата за организирането на конкурсите “Мис България”. Трийсет и четири годишният шоумен беше ликвидиран пред неговия офис на бул. “Черни връх” около 19 часа миналия четвъртък. Съсед открил трупа на Папазов до автомобила му “Фолксваген Голф”, който все още бил с работещ двигател. Според първоначалната версия на МВР смъртта застигнала бизнесмена, докато помпал предната лява гума на колата. Убиецът издебнал жертвата си в гръб и хладнокръвно я застрелял в тила. По описанията на очевидци атентаторът бил облечен с тъмни дрехи. Оперативните работници са намерили на местопрестъплението гилза от 9-милиметров пистолетен патрон, твърдят от МВР. Смъртта на Папазов мобилизира елита на Националната следствена служба. Директорът й Бойко Рашков и началникът на отдел “Тежки престъпления” в службата Богдан Карайотов ръководеха на живо работата по случая в офиса на “Интерсаунд”. Предполагаемите причини за атентата са две – поръчково убийство от конкуренти в бранша и разчистване на лични сметки. Папазов беше известен с това, че се ползва с добро име сред представителките на нежния пол и особено сред онези, които търсят изява в манекенското поприще.

Името на Васил Папазов се прочу за първи път преди три години, когато по време на организирания от него конкурс “Мис България” избухна бомба. Експлозивът беше заложен в тоалетната на столичната зала “Универсиада”, избухна малко преди началото на конкурса, уби 68-годишния Георги Караджов, дядо на спечелилата трето място, и рани още двама. Заради атентата беше арестуван шоуменът Росен Николов, който откупува правата за съревнованията на красавици през 1991 г. Делото срещу него е прекратено през октомври 1995 г.

Друг популярен противник на Васил Папазов е шоуменът Пламен Митрев, който в момента е арестуван заради изнасилване. Той беше ранен при престрелка с бодигардове от фирма СОТ. Охранителите се опитваха да освободят четири отвлечени манекенки, които в продължение на няколко дни били принуждавани да задоволяват плътските страсти на Митрев и неговите хора.

Конфликтът между Папазов и Митрев датира от началото на 1995 г., когато Митрев доведе в България представителя на парижката модна агенция “Метрополитен” Пиер Бушон и беше пребит от мутри в дома си. Тогава Митрев обвини Папазов, че е изпратил биячите, за да го сплаши. Папазов пък твърдеше, че Бушон е самозванец. Изглежда, враждата между двамата не е изстинала досега, защото само преди две седмици Папазов обяви пред в. “168 часа”, че Митрев работи за СИК.

Папазов е бил в обтегнати отношения и с шефката на модна агенция “Визаж” Евгения Калканджиева, твърдят запознати. Между двамата прехвърчат искри от август т.г., когато конкурсът на Калканджиева “Кралица на красотата – България’97” не беше признат от централата във Виена. Победителката в него не замина на световните финали. За сметка на това в надпреварата взеха участие фаворитките на Папазов от конкурса “Супермодел’97”.

Според официалните съдебни регистри Васил Папазов разполага само с една фирма – “Интерсаунд” ООД. Тя е правоприемник на събирателното дружество “Интерсаунд”, което е регистрирано още през 1989 г. Дейността на фирмата обхваща почти целия развлекателен бранш – импресарска и рекламна дейност, организиране на концерти, ревюта и фестивали, обучение на манекени и фотомодели, продуциране и мениджмънт в областта на музиката, балета и атракционния театър, производство и трансфер на модни стоки и технологии, организиране на конкурси за красота, включително и “Мис България”.

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук