След намесата на Петър Низамов – Ицо от Варна няма да бъде отнет от социалните.

ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА СЛЕД НАМЕСАТА НА БЮК . Ицо от Варна, детето с аутизъм, няма да бъде отнет и остава при настойниците си.
Миналата седмица ви разказахме за Ицо от Варна . Разказах ви как с Петър Низамов,  адвокат Петър Николов и „БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства“ се свърза настойничката на Ицо от Варна . Как от Държавната агенция за „Закрила на детето“ искаха да отнемат Ицо и да го изпратят в дом за да може ЧСИ да изгони семейството му на улицата . И тъй като детето е пречка за това, от ДАЗД „услужливо“ искаха да премахнат този „препъни камък“ … Само, че бяха изпуснали една подробност – аз , адвокат Петър Николов и „Български юридически комитет- защита на гражданите с правни средства“ , чийто представители сме двамата …
Ние НЕ позволихме това да се случи !

 

 

След срещата ,която направи вчера Адв.Николов със социалните работници стана ясно, че Христо, детето с аутизъм, за което ви разказах миналата седмица, няма да ходи в никакви домове, а ще бъде върнат при майка си. Така Христо ще бъде с любимите си хора, както обещах, за 24 часа, по пътя на дипломацията, Правото и не без обществения натиск, който единствен ги принуди, решихме проблема още в петък, а днес се разбрахме окончателно, културно и цивилизовано, за което благодаря на ръководството на ДСП-Варна и се надявам, че така ще бъде и занапред.
Само да не се надяват, че ще ни лъжат както за Даниела от Сливен, защото …

Петър Низамов Petar Nizamov

5 коментара

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.