Цялостното СЕКСУАЛНО образование и неговият ВРЕДЕН ЕФЕКТ върху децата – ПЕТЪР НИЗАМОВ

БЪЛГАРИЯ ДЕЦАТА НИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЗАКОНИ НОВИНИ ОБЩЕСТВО ПОЛИТИКА РАЗСЛЕДВАНИЯ ТЕМА НА ПРИЦЕЛ Uncategorized

Цялостното СЕКСУАЛНО образование и неговият ВРЕДЕН ЕФЕКТ върху децата.

1. СЕКСУАЛИЗИРА децата. Нормализира детския секс или десенсибилизира децата към сексуални неща. Може да се дават примери за деца, които правят секс, или да се загатва, че много от връстниците им са сексуално активни. Може да бъде създадена фалшиво привлекателна представа за секса, да се използват нагледни материали, да се насърчава обсъждането на сексуални преживявания, атракции, фантазии или желания, да се преподава сексуална лексика.

2. Учи децата за сексуалното СЪГЛАСИЕ. Може да научи децата как да преговарят за сексуални срещи, да искат или получават съгласие от други деца за участие в съвместни сексуални действия.

3. НОРМАЛИЗИРА анален и орален секс. Представя тези високорискови сексуални поведения на децата и може да ги нормализира. Може да бъдат пропуснати жизненоважни медицински факти за рисковете от тези сексуални актове, като изключително високите нива на инфекциите, предавани по полов път, като ХИВ и човешкия папилома вирус, честотата на рака на устната кухина и аналното отверстие.

4. Насърчава ХОМОСЕКСУАЛНО и БИСЕКСУАЛНО поведение. Насърчава приемането и/или изследването на различни сексуални ориентации, понякога в нарушение на законите за държавното образование. Може да пропусне жизненоважна здравна информация и/или може да предостави неточна медицинска информация за хомосексуалността или хомосексуалния секс.

5. Учи децата да търсят СЕКСУАЛНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ. Може да им се каже, че им е позволено или имат право да получават сексуално удоволствие, а също така да насърчава децата да търсят сексуално удоволствие.

6. Подтиква към солово или взаимно МАСТУРБИРАНЕ. Макар че мастурбацията може да бъде част от нормалното детско развитие, насърчаването на мастурбацията в ранна възраст, прави децата по-уязвими към използване на порнография, сексуални зависимости или сексуална експлоатация. Мастурбацията може да бъде нагледно описвана или да бъдат предоставени инструкции как се мастурбира. Може да подтикне децата към взаимно мастурбиране.

7. ЕРОТИЗИРА използването на предпазни средства. Може да използва сексуално нагледни методи (т.е. модели на пениса и влагалището, съблазнителни ролеви игри и др.), за да се популяризира използването на презервативи сред децата. Може да предостави неточна от медицинска гледна точка информация за презерватива ефективността му и пропуските или да не се акцентира върху степента на неуспех. Т.е., че презервативите ще осигурят пълна защита срещу забременяване или полови инфекции.

8. Насърчава ранната сексуална НЕЗАВИСИМОСТ. Учи децата, че могат да изберат да правят секс, когато се чувстват готови за това или когато намерят партньор, на когото се доверяват. Не предоставя данни за добре документираните негативни последици от ранния първи сексуален опит.

9. НЕ създава стремеж към ВЪЗДЪРЖАНИЕ. Не помага да бъде създадена цел за въздържание, или възвръщане към него като очаквана норма за деца в ученическите години. За него може да се споменава само мимоходом. Може да учи децата, че всяка сексуална активност, различна от «незащитения» вагинален и орален секс, е приемлива и дори здравословна. Може да представи въздържанието и безопасния секс като еднакво добри възможности за децата.

10. ПОПУЛЯРИЗИРА заблуди, свързани с пола. Насърчава утвърждаването и/или изследването на различни полови идентичности. Може да учи децата, че могат да променят пола си или да се идентифицират като множество полове, или могат да представят други ненаучни и неточни от медицинска гледна точка идеологии на пола. Не ги учи, че в зряла възраст при повечето деца объркването относно пола преминава и че крайното объркване е психично разстройство (дисфория на пола), което може да се разреши чрез терапия.

11. Децата биват информирани за АБОРТИТЕ и КОНТРАЦЕПЦИЯТА. Абортът се представя като безопасен или положителен вариант, като в същото време данните за многото потенциални отрицателни последствия за физическото и психическото здраве се пропускат. Децата могат да бъдат учени, че имат право на аборт и да бъдат насочени към доставчици на аборти. Може да се насърчава употребата на контрацептиви, като същевременно не се представят данни за неуспешна контрацепция или странични ефекти.

12. Насърчава защитата на сексуалните ПРАВА и сексуалното обучение, в което деца преподават на деца. Деца могат да обучавани да учат други деца за секса или сексуалното удоволствие чрез партньорски инициативи. Деца могат да бъдат вербувани като говорители, които да се застъпват за противоречиви сексуални права (включително правото само да обучава себе си сексуално) или да насърчават аборта.

13. ПОДКОПАВА традиционните ценности и вярвания. Децата могат да бъдат насърчени да поставят под съмнение вярванията на родителите си или техните културни или религиозни ценности по отношение на ранния секс, сексуалната ориентация и половата идентичност.

14. РАЗКЛАЩА авторитета на родителските права. Децата могат да бъдат инструктирани, че имат право на поверителност, да не информират своите родители. Може да им се преподава за достъпа до сексуални стоки или услуги, включително аборт, без съгласието на родителите. Може да инструктира децата да не казват на родителите си какво учат за секса в училище.

15. ПРЕПОРЪЧВА вредни ресурси на децата. Насочва децата към вредни уебсайтове, материали или външни лица. Може също така специално да насочва децата към Асоциацията за семейно планиране или техните филиали и партньори и техните доходоносни услуги или стоки (т.е. сексуални консултации, презервативи, контрацептиви, полови хормони, тестове и лечение на полови инфекции, аборти и др.

Превел: Христина Айналиева-Кавадиас

ЗА Семейството

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Против „Джендър“ образованието в училищата

ИЗТОЧНИК ТУК

White CBNNews Logo

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.