100% увеличение на случаите на сигнали до бърза помощ от жени 100% увеличение на случаите на сигнали до бърза помощ от жени, приели хапчета за аборт - петър низамов 157685360 950748722385863 8440246700192143411 n 800x420 min 100% увеличение на случаите на сигнали до бърза помощ от жени миналата година влизат в сила разпоредби, разрешаващи медицински аборт в извънклинична обстановка. Официалните данни показват, че от тогава случаите на повиквания до бърза помощ от жени, приели хапчета за аборт в домашна обстановка, са се увеличили със 100%. Bnews 100% увеличение на случаите на сигнали до бърза помощ от жени
100% увеличение на случаите на сигнали до бърза помощ от жени 157685360 950748722385863 8440246700192143411 n 800x420 min 100% увеличение на случаите на сигнали до бърза помощ от жени миналата година влизат в сила разпоредби, разрешаващи медицински аборт в извънклинична обстановка. Официалните данни показват, че от тогава случаите на повиквания до бърза помощ от жени, приели хапчета за аборт в домашна обстановка, са се увеличили със 100%.

УЕЛС: 100% увеличение на случаите на сигнали до бърза помощ от жени, приели хапчета за аборт.

Миналата година влизат в сила разпоредби, разрешаващи медицински аборт в извънклинична обстановка. Официалните данни показват, че от тогава случаите на повиквания до бърза помощ от жени, приели хапчета за аборт в домашна обстановка, са се увеличили със 100%.

На 19 март 2020 г., в началото на локдауна, свързан с ковид, уелското правителството последва Англия относно въвеждането на временно разрешаване на абортите в домашни условия (DIY- Do it yourself – Направи го сама).

Тази промяна позволява и двата вида хапчета при медицински аборт, мифепристон и мизопростол, да се приемат у дома. Преди това само мизопростолът е бил разрешен за домашен прием.

Официално запитване, подадено от Дарън Милар, член на националната асамблея на Уелс Senedd за избирателния район Clwyd West, разкри, че сигналите на жени до бърза помощ, които са извършили медицински аборт у дома, са се удвоили, именно заради промяната в разпоредбите, позволяваща приемането на двата вида хапчета вкъщи.

По време на срещата на Senedd миналия понеделник, Милар каза:. «Много съм загрижен от увеличените повиквания към бърза помощ, липсата на медицински надзор, от който тези жени имат нужда, и факта, че няма предпазни мерки, които да гарантират, че тези жени не са принудени от контролиращи или партньори-насилници да вземат тези хапчета». По-късно, той казва: «В момента, в който промените бяха въведени за първи път, предупредих, че това е лош ход и ще изложи жените на риск. Уелското правителство дори обмисля да ги направи постоянни което е едновременно шокиращо и безотговорно».

Усложненията при аборт «направи го сама» са недостатъчно докладвани. Увеличението на повикванията за линейки след въвеждането на домашни аборти в Уелс съвпада с доказателствата за масово подценяване на усложнения, произтичащи от домашните аборти. Депутатът Сали-Ан Харт за първи път обърна внимание на тези данни, които установиха, че от 23 061 аборта в домашни условия, извършени между април и юни 2020 г., само за един от тях е съобщено усложнение. Както Харт посочва: «Това би означавало, че средният процент на усложнения при медицински аборти при подобна бременност през последните пет години е над седемнадесет пъти по-висока от процента на усложнения при абортите в домашни условия по-рано тази година». «Това не само е много малко вероятно, но някои биха казали дори нелепо». Данните показват, че или абортите в домашни условия без клинично наблюдение са значително по-малко опасни от медицинските аборти с клинично наблюдение – заключение, което би повдигнало сериозни въпроси относно стандарта на грижа в абортните центрове в Англия и Уелс – или има сериозни проблеми с качеството на записване и докладване на случаи на усложнения, произтичащи от домашни аборти.

След въвеждането на абортите в домашни условия във Великобритания миналата година, редица висши политици бяха откровени за многото опасности, които крият за жените от ненаблюдаваните аборти в домашни условия. Баронеса Филипа Страуд разкритикува правителството за въвеждането на опасни и вредни аборти без клинично наблюдение. Тя каза, че решението да се разреши аборт чрез хапчета по пощата или у дома представлява най-сериозната промяна в закона за абортите от 1967 г. насам и е взето без никакъв парламентарен контрол и обществена консултация. Тя съобщава, че има поне 52 случая, официално докладвани на Министерството на здравеопазването и социалните грижи на жени, които са получили хапчета по пощата след 10-та гестационна седмица, включително един случай, при който нероденото дете е било на 28-та седмица (извън допустимото от закона).

Изтекъл имейл от регионална главна акушерка в NHS England (Здравната служба) и NHS Improvement относно ескалиращите рискове, свързани с този тип аборт в дома разкри, че една жена е успяла да получи хапчета за аборт в 32а седмица от бременността и споменава за три полицейски разследвания, свързани с тези инциденти, едно от които е разследване на убийство, тъй като е имало опасения, че бебето е живо родено, след като жена използва услугата за аборти в домашни условия.

Наред с медицинските усложнения на аборта вкъщи, баронесата обяви потенциала за злоупотреба и принуда, което става трудно за разкриване без да е проведена лична консултация.

Поредица от тайни разследвания, водени от Кевин Дъфи, който преди това е директор на организация, извършваща аборти MSI Reproductive Choices, разкри как редица жени са успели да получат хапчета за децата си, като се преструват, че са бременни. Други жени в разследването са успели да получат хапчета за аборт след 10-седмичния лимит.

Говорителят на Right To Life Великобритания Катрин Робинсън заяви, че откритието на г-н Милар е наистина потресаващо. Тя казва: “Не е учудващо обаче, че медийното отразяване въпреки скандала е недостатъчно. Човек се чуди какви допълнителни доказателства биха били необходими на поддръжниците на абортите в домашни условия, за да покажат колко опасни са те. Очевидните опасности, свързани с тези аборти, за майката, както и фактът, че няма предпазни мерки за предотвратяване на принудителни аборти, показват, че неговите поддръжници са идеолози, занимаващи се с насърчаване на достъпа до аборти на всяка цена с минимално внимание върху благосъстоянието на жените. Да не говорим за неродените им бебета. Отговорът от уелското правителство също е поразителен, тъй като напълно игнорира сериозните проблеми, които Милар подчертава.

Вместо това, в пряко противоречие с наличните доказателства, които показват удвояване на сигналите до бърза помощ, от там изброяват неясни мнения относно важността на защитата и дали настоящата система е безопасна за жените. Сякаш говорителят на правителството директно повтаря като папагал редове, написани от лобито за абортите.

Превел: Христина Айналиева-Кавадиас

ЗА Семейството

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Против “Джендър” образованието в училищата

ИЗТОЧНИК ТУК

White cbnnews logo

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук