Българите в Чехия излязоха мощно на протест срещу Бойко. Искат да им продадат клуб на 130 години.

ВИДЕО ДЕЦАТА НИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЗАКОНИ ИСТОРИЯ МИС БЪЛГАРИЯ КРАСИВО ЛИЦЕ МУТРИ НОВИНИ ОБЩЕСТВО ПОЛИТИКА ПРИРОДА РАЗСЛЕДВАНИЯ СПОРТ ТЕМА НА ПРИЦЕЛ ТЕМИДА Uncategorized

Днес в Прага, Чешка република се проведе протест-шествие срещу опита на ГЕРБ да продадат Българския клуб в Прага, организиран от председателстваната от Петър Низамов и Юлиян Ангелов Иванов – организация „Европейски щит“  / European shield / Evropský štít / Європейський щит/ и Православната общност на Българите в Чешка република.

Снимка на Петър Константинов Низамов.Снимка на Петър Константинов Низамов.Снимка на Петър Константинов Низамов.

Нашето шествие беше подкрепено от Чешки, Словашки и Германски организации !
Крадците от ГЕРБ искат да продадат Българския клуб в Чешка република.
Българите в Чехия искат да имат поне 2 пъти седмично часове, в които да се изучава Български език и народни танци. Вместо това биват прогонени като „нахалници“ от клуба. А сградата е обявена тайно за продан. Въпрос на време е да бъде продадена, а парите да потънат в черните каси на ГЕРБ. 

Написа Петър Низамов във фейсбук.

Снимка на Петър Константинов Низамов.

Нашата организация Европейски щит / European shield / Evropský štít / Європейський щит и заедно с моя приятел Юлиян Ангелов Иванов , с който сме съпредседатели в тази организация заедно с лидерите на Bärgida , Blok proti islamizaci – Plzeňsko , Čest , Svoboda , Respekt , #120db и много други. Както и организациите Свободна Европа – България , БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства и други Български организации – НЯМА ДА ДОПУСНЕМ да се гаврят с правата на Българите в чужбина !
С нас са поелите тази борба от началото „Българската православна общност в Чешка република.

https://www.facebook.com/zarko.raptor/videos/1701931626582760/?t=380

Снимка на Петър Константинов Низамов.

Юлиян Ангелов Иванов

Вчера в 12:07 ч.Здравейте земляци, Здравейте приятели, „Европейски Щит „“О.с. Българска православна общност в ЧР“ и Българският културно-просветен клуб в Прага, Ви канят най-сърдечно на 15 септември 2018 г. на празника„Опознай града по различен начин – ул. Америцка”, т.е. събитието ще сепроведе в улицата, на която се намира и Българският дом в Прага. Главен координатор на акцията е инициатива „Ауто Мат“.Подготвени са богата културна програма и музикални изпълнения, работилници за деца и възрастни, курсове по танци, детски театър, ръчно изработени български сувенири, козметика и бижута.Ще имате възможност да опитате специалитети на традиционната българска кухня и кухни на другите народи, които ще участват в празненството (Мексико, Сърбия, Италия и др).Нека да се съберем пред Българския дом в Прага на улица Америцка!Много от вас го познават и са участвали в празниците, организирани с цел запазване на българската идентичност, култура и общност. Нека да се съберем пред Българския дом в Прага, който според българската държава, не ни е нужен!, Нека да се види българското присъствие, нека да докажем, че имаме интерес да се запази Българският дом в Прага, отворен за всички българи и приятели от цяла Чехия, в който ще продължаваме да се събираме.Желаещите могат да бъдат облечени в тениски с наш трибагреник, които ще е възможно да си закупите на място, на символична цена.Част от празника „Опознай града по различен начин – ул. Америцка”, ще е и тържеството La Calle Mexicana! Специален гост ще е г-жа Леонора Руеда, посланик на Република Мексико, която в 18.00 часа ще произнесе традиционен мексикански призив „EL GRITO“ по случай деня на Независимостта.Заповядайте на празника, ще опознаете ул. „Америцка“ по различен начин – пълна с музика, танци и деликатеси. Фестивалът „Опознай града по различен начин ̶ ул. Америцка“ се организира под патронажа и с финансова подкрепа на общинска част Прага 2.

 

Историята на проблема !

На 26 юли 2017 г. Комисията по политиките за българите в чужбина /КПБЧ/ към Народното събрание проведе последното си заседание преди лятната ваканция. Темата на това заседание бе обявена като „Възникнали проблеми относно ползването на сграда, собственост на българската държава в Република Чехия, между Министерство на външните работи и български културно-просветни организации.“ Или, иначе казано, заседанието бе посветено на проблема с Българския културно-просветен клуб в Прага, намиращ се на ул. „Америцка“ 28, в центъра на чешката столица. За който дом българската държава, в лицето на Министерството на външните работи, вече две години се съди с български организаци в Прага и Чехия, за да ги изгони от него.
На заседанието присъстваха от страна на Външно министерство зам.-министърът на външните работи Юрий Щерк и българският посланик в Прага Лъчезар Петков, а от страна на българските организации, с които министерството се съди, председателят на Асоцията на българските сдружения в Чешката република /АБС в ЧР/ Кирил Беровски. В това заседание участва и журналистът и кинодокументалист Владо Трифонов, който, както и Беровски, е следвал в Прага и е участвал като него с доброволен труд като студент в ремонти и благоустроявания на Българския дом на ул. „Америцка“. Трифонов е автор и на документалния филм „Родина за продан“, който излезе преди две години и чиято тема бе проблемът с Българския дом.

Снимка на Петър Константинов Низамов.

За съжаление на заседанието не присъства предишният български посланик в Прага доц. Здравко Попов, който е създател и пръв директор на Дипломатическия институт към министъра на външните работи и дългогодишен преподавател в Софийския университет. Доц. Попов е бил канен преди време в Комисията по външна политика към НС във връзка с проблема с Българския дом в Прага, който той познава в дълбочина. Здравко Попов каза преди заседанието на 26 юли, в разговор с представител на нашето издание, че когато е заминал да представлява Р. България в Чешката република, е отишъл с ясното съзнание, че един от най-важните проблеми, който трябва да се опита да реши, са неуредиците и противоречията, свързани с Българския дом в Прага. По неговите думи, преди да отпътува след края на мандата си, той почти е решил този проблем.

На това заседание, впрочем, бяха поканени от Комисията за политиките за българите в чужбина представители на всички български организации в Прага и Чехия, които имат отношение към въпроса с Българския дом. Комисията направи сериозно усилие да събере в София представители на всички български организации в Чехия, с които българското Министерство на външните работи влезе в събеден сбор пред чешки съдилища. Това се случи след като през тази година, като някакво следствие от проблема с Българския дом в Прага и съдебното дело, Българското посолство в Прага дублира честването на трационния Български събор в Микулчице през м. май, а преди това, през март, се опита да саботира честването на българския национален празник в православната катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ в чешката столица, което честване бе организирано от Асоциацията на българските сдружения в Чехия.
В началото на заседанието позицията на Външно министерство по проблема бе изразена от зам.-министър Юрий Щерк. Позицията на Асоциацията на българските сдружения в ЧР – законен наследник на Българската културно-просветна организация в Чехия, бе изразена от председателя на тази организация Кирил Беровски. После имаше въпроси от депутатите, членове на комисията. Заседанието продължи повече от два часа и на него се казаха много неща. Изясниха се по-добре позициите на двете страни, които в някакъв смисъл се и доближиха.

По време на предишното, 43-то Народно събрание, имаше две заседания на тогавашия състав на Комисията по политиките за българите в чужбина, на които този въпрос бе засегнат, но на тях бяха поканени и присъстваха само представители на Министертвото на външните работи. Междувременно се смениха различни министри, зам.-министри и главни секретари на МВнР, минаха две години, похарчени бяха средства за съдебния процес и от двете страни – и от страна на Външно министерство, и от страна на българските организации в Чехия, които са няколко, обитаващи Българския дом в Прага – а проблемът продължи да стои. Стигна се накрая като следствие от това противопоставяне и до дублиране на събития на българската общност в Чехия от страна на Българското посолство в Прага, като традиционния Български събор в Микулчице, който тази година бе разделен на две. Авторитетът и на българската държава, и на българската общност в Чехия, бе поставен на изпитание и пострада по някакъв начин в Чешката република, заради това съдебно дело и дублирането на събития на българската общност. Каквото и да се случи оттук-нататък, е добре да се знае какво е било казано на това заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина към 44-то Народно събрание от всички присъствали на него.

АВТОР : България Новините

 

Здравейте , братя и сестри БЪЛГАРИ !
В момента правим инициативен комитет за създаване на политическо движение. След като запазим името на движението, ще имаме нужда от 500 членове-учредители и 2500 члена на движението.
Бланки ЗА ЧЛЕНСТВО могат да СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ ТУК :
Благодаря Ви за подкрепата.
Моля да ни напишете в лично съобщение до страницата ни във фейсбук :
„Бихте ли подкрепили създадено от Петър Низамов политическо движение“
С ДИРЕКТНА ВРЪЗКА – ТУК (натиснете) : ,
дали членувате в друго политическо движение и дали искате да сте част от нашите структури по места. Веднага след учредяването на движението ще започнем с политически натиск, вкл. и международен за приемане на закон за лустрацията за всички агенти на ДС и закон за съдене за виновниците за ограбването на българския Народ. Нашата борба следва да бъде прехвърлена на политически терен , защото само така можем легално да влияем на процесите. Знаете , че имаше опит да бъда убит , за мен без съмнение – по поръчка на правителството за това действаме много внимателно. В състояние сме и ще защитаваме всеки един от нашите членове .
Един за всички, всички за един.
Моля , при желание да бъдете наш член, да ни дадете Вашите : име, презиме, фамилия, ЕГН, постоянен адрес ( от личната карта) , номер на лична карта, издадена на (дата) , от МВР – (град).
За момента можем да ви изпратим следните бланки за членство , които при желание от Ваша страна следва да ни върнете попълнени внимателно, защото всяка грешка , означава обявяване на члена за невалиден от съда при регистрацията на движението.
Трябва да ги принтирате, попълните внимателно без грешки във всички полета . Сканирайте попълнените декларации или ги снимайте с телефона и ги изпратете като лично съобщение до страницата Бихте ли подкрепили създадено от Петър Низамов политическо движение ?​
Обърнете внимание, че освен № на лична карта следва да се изпише и датата на издаването и , и от коя местна структура на МВР е издадена.
ВАЖНО !!! Трябва да са попълнени и трите документа за членство в политическото движение.
Личните ви данни са необходими за да се счете членството Ви за валидно съгласно Закона за политическите партии. Ще бъдат използвани единствено за предаване в съда за регистрацията на движението.
Петър Низамов лично е длъжностното лице по събиране, обработка и съхранението на Вашите лични данни и поема цялата отговорност за запазването им.
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!
Декларациите можете да изтеглите от тук (натиснете) .
ДИРЕКТНИ ВРЪЗКИ :
Facebook profilе
Facebook page :
Петър Низамов Petar Nizamov 
Бихте ли подкрепили създадено от Петър Низамов политическо движение
Отряди на Петър Низамов за защита на жените и вярата
България Новините
Бургас Новините
Linkedin
Instagram
Twitter
ПОСЛЕДВАЙ НИ В НАШИТЕ САЙТОВЕ:
PetarNizamov.com
BalgariaNovinite.com
Iustitia.bg
Последвай видео-каналите ни:
Vbox7.com
YouTube Petar Nizamov
YouTube България Новините
YouTube Български юридически комитет
YouTube BalgariaNovinite.com
YouTube Free Europe / Свободна Европа

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: