Валери Симеонов ще бъде собственик на новия мобилен оператор на България, който ще влезе в пазара до края на тази година. Инвестирали са с лични средства от своите фирми, чиито приходи надхвърлят 100 млн. лв. за последните години. След проверка в търговския регистър се установи, че те са седем на брой. Две от тях са свързани в ТВ СКАТ, която не е най-гледаната телевизия в България и поражда сънението, дали приходите са реални или е пералня за пари. Друга негова компания “СКАТ Попово” в края на миналата година е променила дейността си в “осъществяване на телекомуникации чрез телекомуникационна мрежа за пренос на данни” и е променила името си на “СКАТ Телеком”.

Imperiata-валери симеонов--над-108-miliona-скат

Вицепремиерът Симеонов притежава дялове и в “Ситинет Ко” ЕООД (с единствен собственик на капитала “Скат” ООД), “Скат Транс” ООД и “Скат Телеком” и “Скат Инвест” ООД. От 2010 г. до момента компаниите са реализирали приблизителни приходи от 108 млн. Лева, което автоматично превръща вицепремиера в най-богатия бизнесмен сред политиците след Делян Пеевски.

В края на 2017 г. пет компании досставчици на телевизия и интернет са кандидатствали с проекти за създаването на виртуален мобилен оператор. “Нет 1”, “Нетера”, “СКАТ Телеком”, “Телекабел” и “Телесим”, всяка от тях е имала за цел да пуснат така наречения MVNO (от mobile virtual network operator), който използва мрежите на големите мобилни оператори. В началото на 2018 г. не  всички мобилни оператори са съдествали за това решение и регистрацията на новите проекти се забавя, включително и този на Валери Симеонов. След по-малко от месец той внася предложение държавата да бъде акционер е телекомуникационните компании в България, очевидно с цел да стресне операторите и да ги принуди да побързат с регистрирането.

Март 2018г. Валери Симеонов предлага мобилните оператори Мтел, Виваком и Теленор да станат полумесечни, тъй като те се колебаят дали да му предоставят инфраструктурата си, за да може той да направи първия си виртуален мобилен оператор. Това пасивно-агресивно изнудване накара заслепналите мобилни оператори да вземат бързо решение за СКАТ Телеком.

Това е поредната злоупотреба с власт и използване на политическо положение с оглед на личните печалби за печеливш бизнес, с опасности и крайни методи от страна на Валери Симеонов, който винаги твърди, че е в политиката “по задължение” и бизнесът е нейното място.

2 КОМЕНТАРИ

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук