В НЯКОЛКО ЧАСТИ ЩЕ ВИ РАЗКАЖЕМ ЗА ВЪЗХОДЪТ НА МИТЬО ОЧИТЕ И СЪЗДАВАНЕТО НА МОНОПОЛ ОТ НЕСЕБЪРСКО-АХЕЛОЙСКАТА БРИГАДА В СЛЪЧЕВ БРЯГ И ОТ ПОМОРИЙСКОТО КРИЛО В БУРГАС ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА ВЕЧЕ 2000-2001 г.
ЧАСТ 4 :

СМАЗВАНЕ НА КОНКУРЕНЦИЯТА С… ИЗНАСИЛВАНИЯ НА ДИЛЪРИТЕ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА СНИМКИТЕ ОТ ГАВРИТЕ :
Първият по-сериозен сблъсък между хората на Женята и печалноизвестния несебърец Димитър Желязков (Митьо Очите) се разиграл през май 2001 година. Тогава Очите и най-верните му ортаци от несебърско-поморийската групировка – Йордан Дросев (Черния) и Стоян Пенев (Гипса), отвлекли 23-годишния Даниел Митинов и 21-годишния Петър Мандров от Созопол. Двамата са сред хората на Евгени Стефанов и пласирали дрогата му в района на родния си град. В един момент обаче те прекрачили границата и “зарибили” няколко от бургаските тротоарни наркопласьори на Митьо Очите. Ответният удар направо втрещява – “нахалниците” са пребити и изнасилени, а Петър е принуден да “подари” колата си (“Фолксваген” със софийска регистрация) на Митьо Очите.

По случая е образувано следствено дело, по което са задържани Черния и Гипса, а несебърският бос е обявен за общодържавно издирване. То продължи два-три месеца и накрая заприлича на вица: той се криел, ама никой не го е търсил.

БХК са получили над половин милион само само държавни пари да защитават мигрантите и каналджиите

В края на лятото Митьо Очите се предаде сам, но преседя в кауша само два-три дни – докато Бургаският окръжен съд измисли мотив, за да го пусне срещу парична гаранция (в размер на 2000 лв. между другото).

Както си му е редът, Митьо Очите веднага даде няколко изявления пред медиите, в които описа, че през цялото време на “издирването” той е бил в старопланинската си вила. Но не защото го издирвали за отвличането на Даниел Митинов и Петър Мандров и за гаврата с тях, а защото го било страх за живота му. Другата любопитна подробност е, че от делото срещу Очите, Гипса и Черния също нищо не излезе. И то поради “старата болка” на МВР – потърпевшите се отказаха от показанията си.

Възходът на Митьо Очите част 1 Обстановката

През септември 2001 г. в Бургас е пребит и изнасилен друг пласьор на Женята – 22-годишният Койчо К. Гаврата с него е заснета най-надлежно, а снимките от “акта” са открити (в началото на април 2002 г.) в колата на бургазлията Лъчезар Димитров (човек от обкръжението на Митьо Очите). От 22-а фотоса станало ясно, че в “садо”-наказанията най-активните полови атлети са били най-верните хора на Митьо Очите – Новак Купенов, Тончо Тончев, Радослав Янчев (Рачо), Стоян Пенев (Гипса) и Йордан Дросев (Черния). Полицаите от РДВР-Бургас установили още, че снимките са правени на две места в Бургас: в стара къща в кв. “Горно Езерово” (наета от Новак Купенов) и в апартамент в жк “Меден рудник”.

В същата “панелка” на 29 октомври 2001 г. е “обработен” още един бургаски наркопласьор, минал в лагера на Женята: Галин Пехливанов (Алчния). Сякаш, за да има с какво да разнообразяват скучните зимни дни по Черноморието, “скотоложката дружинка” този път запечатала сексуалните си подвизи с… видеокамера. При обиска на свърталището полицаите открили няколко касети, на които са записани почти всички еротични “санкции” на предателите. А общото времетраене на възбуждащите записи е около девет часа.

Възходът на Митьо Очите част 3 УБИЙСТВОТО НА ГЕОРГИ СИВКОВ 29.10.2000г.

След серията от садистично-сексуални “наказания”, налагани от хората на Очите, в подземните среди се заговори, че Женята може да забавя, но не прощава гаврата с него и с хората му. Според ченгета, които доста дълго са “бройкали” Женята заради дрогата, той бил достатъчно коварен, много жесток и обичал… фойерверките.

Кога и на кого е показвал приживе “зъбите” си Евгени Стефанов, “меверейците” не пожелаха да уточнят. За сметка на това обаче “архивите са живи” и достатъчно “разговорливи”.

Иначе Новак Купенов има твърде мрачна слава на жесток и перверзен тип. Името на родения в Бургас “лейтенант” предизвиква ситен тремор сред ъндърграунд средите на Бургас, особено сред конкуренцията на Очите. Новак Купенов нашумя по Южното Черноморие преди няколко години, когато Димитър Желязков влезе в открит двубой за преразпределение на наркотеритории с не по-малко известния наркобос от столицата Евгени Стефанов-Женята.

През май 2001 г. Очите и най-верните му ортаци от несебърско-поморийската групировка – Йордан Дросев (Черния) и Стоян Пенев (Гипса), отвлякоха 23-годишния Даниел Митинов и 21-годишния Петър Мандров от Созопол. Двамата бяха сред хората на Евгени Стефанов и пласираха дрогата му в района на родния си град.

Възходът на Митьо Очите част 4 ИЗНАСИЛВАНИЯ НА ШАНАДЖИИТЕ

Двамата обаче си позволили да дръпнат няколко от бургаските улични наркопласьори на Митьо Очите, за да работят за тях. Ответният удар не закъсня и предизвика истински шок в подземния свят със своята показност и жестокост. Созополци бяха пребити и изнасилени, а Очите се сдоби с още един автомобил, след като Петър Мандров му го “подари”.

По този случай беше образувано следствено дело, бяха задържани Йордан Дросев-Черния, Стоян Пенев-Гипса, Веселин Василев и Лъчезар Димитров, а Митьо Очите бе обявен за общодържавно издирване. През септември 2001 г. обаче Несебърската районна прокуратура прекрати делото срещу Очите и хората му. Причината бе, че Митинов и Мандров оттеглиха показанията си, без да обяснят дали случилото се е било нощен кошмар, или болезнена реалност.

Пак през септември с.г. в Бургас бе пребит и изнасилен друг пласьор на Женята – 22-годишният Койчо К. Този път гаврата с него била заснета. Снимките са открити чак в края на април 2002 г. в колата на Лъчезар Димитров, който бе един от групата обвиняеми по прекратеното дело за отвличането и изнасилването на созополците Митинов и Мандров.

Възходът на Митьо Очите част 5 БОМБАТА В НЕСЕБЪР

Двадесет и две снимки развиват потресаващ сюжет с изнасилването на нещастния дилър Койчо, като в перверзното наказание най-активни са пак секстоягите на Очите – Новак Купенов, Тончо Тончев, Радослав Янчев-Рачо, Стоян Пенев-Гипса и Йордан Дросев-Черния. Кадрите са правени в стара къща в кв.”Горно Езерово”, наета специално за целта от Новак Купенов, и в апартамент в ж.к. “Меден рудник”. Заради откритите фотоси делото за отвличането на Даниел Митинов и Петър Мандров бе възобновено със задна дата – от 1 април 2002 година, а Митьо Очите отново бе обявен за издирване и в края на юли 2002 г. се предаде доброволно. Той прекара известно време в следствения арест, след което бе освободен срещу парична гаранция.

Междувременно на дилърите на Женята продължи да им “върви” в нестандартния секс. В прочутата панелка в кв.”Меден рудник” през октомври 2001 г. поредният верен човек на Женята бе изненадан неприятно в гръб. Този път Галин Пехливанов-Алчния бе в главната роля във видеофилма, заснет с нетрепваща ръка от хомодружинката на Митьо Очите. При обиска на свърталището полицаите открили няколко касети, които биха били чест за всяка гейвидеотека както с изпълненията, така и с времетраенето си от девет часа.

Прословутото дело за изнасилване ту започваше, ту бе спирано. През март 2004 г. то бе почти на път да тръгне, но Очите беше заловен с газов пищов на КПП-Врана в столицата. Непосредствено преди датата на процеса Митьо Очите се “разболя” от хипертония. Болежките на наркобоса продължиха чак до 14 септември 2004 г., когато той влезе в съда с новия си адвокат Илиян Василев. В крайна сметка делото срещу Митьо Очите и Стоян Пенев-Гипса бе прекратено, а в частта му за останалите трима подсъдими Лъчезар Димитров, Веселин Василев и Стоян Тодоров бе върнато на Несебърската районна прокуратура за изготвяне на нов обвинителен акт. Междувременно, за добро или зло, претръпналият от наказателната процедура Петър Мандров влезе в затвора. Другият герой в сексисторията изчезна яко дим. А за Новак Купенов остана славата на жестокия наказател, превел не един вражески дилър под дъгата…
Един от най-големите удари срещу наркотрафикантите е на път да се срути, след като един по един основните свидетели започнаха да си оттеглят показанията. Причината е, че полицията не ги защити.

Възходът на Митьо Очите част 6 КОРОНЯСВАНЕТО НА ЗАМЕСТНИКА – ЯНКО ГЮРОВ

В началото на април се разбра, че РДВР-Бургас се е добрала до 22 уникални снимки, запечатали зверски мъчения и изнасилвания на прегрешили пласьори на дрога. По фотосите полицията разпозна и започна да арестува цял наказателен отряд, който наркомафията по Южното Черноморие е ползвала за саморазправа с враговете си. Успехът на местното звено за борба с организираната престъпност бе още по-голям – двама от измъчваните проговориха и се съгласиха да свидетелстват. Делото имаше всички шансове да се превърне в процес на годината. Сега не е ясно дали изобщо ще продължи.


Въпросите снимки бяха намерени във “Фолксваген”, управляван от 26-годишния бургазлия Лъчезар Димитров. В полицията той е известен покрай топлите си връзки с несебърския бос Димитър Желязков-Очите, който бе описан от майката на убит наркодилър като един от основните босове на пазара за дрога по морето. В разгара на предизборната кампания през миналия октомври кола-бомба, предназначена за Очите, уби на място съпругата му, брат й и техен бодигард.

Бързо бе идентифицирана главната фигура във всички снимки – 28-годишният Новак Купенов. Той бе арестуван в средата на март. В част от позите ясно се вижда как Купенов лично изнасилва жертвите си, които са предимно момчета между 18 и 22 години, регистрирани в РДВР-Бургас като дребни пласьори на дрога. Две от тях, разпознати на снимките – К. К. (22 г.) и Г. П., по прякор Алчния, назоваха имената и на останалите си мъчители. Така

в ареста се озоваха почти всички от бандата на Купенов –

Тончо Тончев, Радослав Янчев-Рачо, Стоян Пенев-Гипса. Четвъртият, Йордан Дросев-Черния, бе обявен за национално издирване, но данните говорят, че по всяка вероятност е успял да се укрие в чужбина.

Фотографиите са били правени на две места – в стара къща в отдалечения на километри от Бургас квартал Горно Езерово, наета от Купенов, и в квартира в блок на също така отдалечения от морския град комплекс “Меден рудник”. При обиските там антимафиотите намериха и видеокасети с почти 9 часа записи на сексмъчения. Къщата е била посочена от К. К. Бандата на Купенов го отвличала два пъти. Първия път през март м. г. го взели от комплекс “Изгрев”, докато купувал цветя за приятелката си. Нападнали го Купенов, Рачо и Гипса. Те го откарали до блато извън Бургас, където след як побой го изоставили. К. К. бил предупреден, че това е наказание, задето се забавил с отчета на парите за продадената дрога.

След няколко месеца той бил отвлечен отново. Този път му метнали торба върху главата и го завели право в къщата. К. К. дълго мълчал за случилото се там дори и пред най-близките си. Той бил съблечен гол. Рачо и Гипса го намазали със свинска мас и започнали жестока гавра с него. Изнасилили го, после му вкарвали дулото на пушка. Всичко това е заснето. По-късно го шантажирали, че ще пуснат снимките в Интернет.

Алчния пък бил насилван

в апартамента в “Меден рудник”, където сред мъчителите се включил вече и Тончев. Освен описаните дотук гаври го принуждавали да яде висулките от полилея. После го блъскали с желязо в корема. Две от ребрата му били натрошени.

Полицията имаше достатъчно данни, че наказателният отряд на Купенов работи в тясна връзка с Очите. Униформените се надяваха покрай заловената плячка да се доберат и до него, и до останалите тартори на наркопазара. Но бе допусната една основна грешка – главните свидетели не бяха прибрани на тайно място. Нещо, което на Запад е задължително. Нито на К. К., нито на Алчния бе осигурена поне минимална охрана и сигурност до приключването на делата, а и след тях. И това, което последва, бе логично.

Около 2.15 на 7 април т.г. мощен взрив разбуди половината жители в “Меден рудник”. Бомба бе хвърлена по дома на Алчния, който по това време си бе вкъщи. Той не пострада, но ясно разбра предупреждението: следващия път може и да не оживее, ако не мълчи. Едва тогава полицията се сети, че трябва да го пази. Набързо бе организирана акция по отвеждането му в специален тайник. Но дори и тя бе пред провал. Източник от РДВР разкри, че колата, с която трябвало да го транспортират, нямала достатъчно бензин в резервоара и точно на средата на пътя закъсала. Наложило се спешно от дирекцията да пращат втори автомобил.

В деня на атентата срещу Алчния трите семейства, които живеят на един и същ етаж с К. К. в блока му в бургаския комплекс “Изгрев”, спешно се изнесоха от апартаментите си. Те споделиха пред журналисти, че са

уплашени да не пострадат

при евентуално нападение с бомба срещу съседа им. След всичко това К. К. просто оттегли показанията си и цялата разработка на полицията увисна. Миналата седмица РЗБОП обвини за провала журналистите. Редакциите в Бургас бяха обходени от антимафиота Милен Димитров, който твърдеше, че вестникарските публикации уплашили свидетелите. Окръжният прокурор Емил Христов дори нареди на шефа на районната прокуратура Любомир Петров да образува предварителна проверка срещу неизвестен извършител за изтичане на информация към медиите. Христов не съобщи кой го е сезирал за това. Директорът на полицията кап. Красимир Петров пък разкри, че въпросните 22 снимки били тайно изнесени от съда, където полицията ги бе предала. Той нареди на двама оперативни работници да се заемат със случая. Проверка на “Сега” установи, че снимките са си на мястото – в наказателното отделение на Бургаския районен съд.

Засега делата срещу бандата на Купенов са две. Първото, по което свидетел е Алчния, успя да стигне до съда, но бе върнато за доразследване. Адвокат на тартора насилник Новак Купенов и на единия от подчинените в бандата му – Тончо Тончев, е бившият зам.-председател на Търговския съд в Бургас Благой Потеров. Навремето той напусна системата, след като ВСС го обвини, че е замесен в контрабанда на захар на английската фирма “Ман шугър”, която трябваше да бъде преработена в завода на “Мултигруп” “Бартекс-Кристал” в Камено. Висшият съдебен съвет поиска оставката му, но по-късно делото срещу него бе прекратено.

“Не разбирам какво толкова се вълнува обществото от този случай – едни момчета от бранша набили други такива. Защо са тия публикации и настроения”, възкликна той пред “Сега”. Потеров е един от най-скъпо платените адвокати в града. Защитава предимно хора от подземния свят. Той бе нает и от обвинения като поръчител на убийството на Георги Николов-Мечката руски бизнесмен Анатолий Домнушкин. През 1999 година срещу Потеров бе извършено нападение – двама маскирани заляха жилището му с бензин и пред очите на осемгодишния му син го запалиха. Случаят предизвика широк отглас тогава, но

бандитите така и останаха неразкрити

Стоян Пенев-Гипса и Дросев-Черния бяха главни заподозрени и по още един случай, чието разплитане все още се бави. В края на май миналата година те отвлякоха от центъра на Варна две момчета от Созопол – Даниел Митинов (23 г.) и Петър Мандров (21 г.). Откараха ги в местност до Слънчев бряг, където ги изтезаваха. Първоначално пострадалите твърдяха, че в акцията е участвал като тартор и Очите. Той бе обявен за национално издирване, но се предаде сам, придружаван от адвоката си – същия Потеров. После всички обвинения срещу Очите изведнъж отпаднаха.

Как ще се развие сегашният процес срещу бандата на Купенов, до голяма степен зависи от по-нататъшните действия на антимафиотите и опазването на свидетелите. Но дори и полицейските тайници в България далеч не са най-сигурното място.

Все още остава неразгадан случай отпреди четири години, когато в подобна тайна квартира при мистериозни обстоятелства бе намерен мъртъв основен свидетел по дело за атентат срещу бившия несебърски кмет Живко Георгиев. Тялото на някогашния рейнджър в Камбоджа Петко Крумов-Камбоджанеца бе открито овъглено. И до днес никой не вярва в лансираната версия – че той се е самозапалил по невнимание с печката, с която се е топлил. Тайникът на Камбоджанеца представляваше самотно бунгало в бургаския парк “Росенец”. После се разбра, че за него са знаели поне шестима души. Там го посещавала дори и приятелката му. Трябвало да го пази някакъв затворник, който през деня чистел почивна станция наблизо. Нощем Камбоджанеца оставал напълно сам. Полицията разчиташе на него да свидетелства в съдебната зала, че покушението над кмета е поръчано от несебърския бизнесмен Димитър Янков. След смъртта на Камбоджанеца делото се срути. Сега Янков е партиен лидер и най-големият собственик на хотели в Слънчев бряг.
В КРАЙНА СМЕТКА ВСИЧКИТЕ ОТ ХОМОБАНДАТА БЯХА ОСЪДЕНИ НА ПО ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАТВОР , КОИТО ИЗЛЕЖАХА КЪМ 2005-6г.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=O9vEcJmA9Hg&w=560&h=315]

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук