Оплакванията срещу бургаската съдийка датират още от 2006г., когато…

Старозагорският консорциум “ГИР 2”, който получи право да строи новия градски универсален магазин в Бургас, обвини съдия Калина Пенева от местния Окръжен съд, че се опитва да им пречи, тъй като има личен интерес. Съдия Пенева бе докладчик по дело, в което бе постановено, че сделката с “ГИР 2” за строежа е сключена незаконосъобразно. Според старозагорци Пенева имала интерес от това решение, тъй като съпругът й бил собственик на строителната фирма “Алфа строй”, подизпълнител на няколко обекта на подателя на жалбата. Делото бе заведено от Милко Милков, управител на фирма “ПОНС”, един от кандидатите за строежа на магазина.

Съдия Пенева отхвърли всички обвинения. На нарочна пресконференция тя заяви, че няма никакъв личен интерес по това дело. “Всеки, който ме е подозирал в това, е могъл да ми поиска отвод през цялото време, докато делото течеше. Това обаче не бе направено”, каза Пенева.

Представителите на старозагорския консорциум заплашиха обаче, че ще сезират Висшия съдебен съвет, защото това бил много ясен случай за конфликт на интереси между магистрат и страна по делото. Иван Ангелов от “ГИР 2” се оплака, че целият случай е накарал международната проектантска фирма “Колиарс интернешънал” и международното архитектурно бюро, които те са наели, да се откажат засега да обявяват публично проекта си.

През кризистната 2012г. Любопитна е и декларацията за имущественото положение на Калина Пенева, която придобила гараж и общи части от жилище. Съпругът й Димитър Пенев има свободни парични средства от 70 хи.лв., личните й средства са в размер на 12 хил.лв., а синът й Павел Пенев е с 11 хил.лв. Семейството има банкови влогове за около 45 хил.лв., както и солидни вземания от строителя „Алфа строй“ за 500 хил.лв.

В нашата тема в развитие “ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА” разкрихме още доста фрапантни случаи в съдебната ни система:

Гнилите ябълки в съдебната система в Асеновград: Поръчкови дела

Всички цигани от вендетата в Асеновград са на свобода

Гнилите ябълки в съдебната система: Лобито на Гешев – Съдия Иван Бедачев Асеновград

Гнилите ябълки в съдебната система: Лобито на Гешев – Съдия Иван Бедачев Асеновград изпълни поръчка Оператор на БТВ удря адвокат Петър Низамов на протеста в Асеновград РЕАКЦИЯТА НА НАРОДА: Асеновград подкрепя Петър Низамов срещу БТВ Как режимът на ГЕРБ се разправя с неудобните

Ето изтритото от Нова ТВ интервю със Стоян Тончев относно стрелбата срещу адвокат Петър Низамов. Интервю на Петър Низамов относно опита за убийство срещу него. Или как се оживява след осем куршума Защо Петър Низамов осъди няколко поръчкови медии? Петър Низамов за опита да бъде убит един дисидент

 

Гнилите ябълки в бургаския съд: съдия калина пенева гнилите ябълки в бургаския съд: съдия калина пенева 117883018 3495976867092606 5834099330432695986 n 1 гнилите ябълки в бургаския съд: съдия калина пенева оплакванията срещу бургаската съдийка датират още от 2006г. , когато... Bnews store гнилите ябълки в бургаския съд: съдия калина пенева

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук