23 МАРТ 2018 Г. 11:30 Ч

http://katerinamagasin.se/new-censorship-proposal-freedom-speech-die-sweden/

Швеция… :

Критичните гласове вероятно ще бъдат заглушени, защото правителството на Швеция иска да промени два основни закона, за да ограничи свободата на изразяване. В допълнение, правителството финансира водещи медийни компании, за да премахнат “фалшивите новини” преди изборите през септември. Става дума за страна зад бившата Желязна завеса, в Близкия изток или в Африка? Не, това е Швеция – страна с горда традиция на демокрация и свобода на словото. Ако някой преди няколко години беше казал, че Швеция скоро ще въведе нещо, напомнящо за цензура, щях да считам този човек за луд.

Нека да започнем със закона, който се очаква да започне да се прилага от 1 януари 2019 г.

Правителството прие за разглеждане да забрани на частни лица достъп до публични документи

, като например бази данни за съдебни решения, които съдържат информация за националния произход на осъдените лица, , религия или членство в синдикати. Законът обаче няма да се прилага за всички – основните медии, правителствените служби и няколко други организации все още ще имат достъп до този вид информация. Това е не само несправедливо, но и противоречащо на основните идеи, залегнали в “Основния закон за свободата на изразяване”: правилото, което позволява на всеки гражданин да има достъп до публични документи.

Задава ли се ново напрежение с мигрантите в Харманли след екшъна между бежанци в центъра на града?

Гласуването в Риксдага (парламент) ще се проведе през май и предложението вероятно ще бъде одобрено, тъй като единствената страна, която е изразила опозиция до момента, са Шведските демократи, които искат референдум по този въпрос. Тъй като “свободата на печата”, така и “основният закон за свободата на изразяване” са основни закони, новият Риксдаг ще трябва да одобри промените след провеждането на шведските избори през септември. Ако го направят, законът ще стане закон от 1 януари 2019 г.

Цензура: Свободата на словото ще умре в Швеция. Правителството забрани на частни лица достъп до публични документи. Обединени в “Свободна Европа” с патриоти от България,Германия и Вишеградската четворка шведите ще протестират заедно Стокхолм,Малмьо и Гьотеборг. Българин е сред организаторите.

Това ще има опустошителни последици за разнообразието на гласовете в дебата; се разпада горда 250-годишна традиция на свободата на словото. Също така изглежда, че стратегията е да не държи шведите осведомени за случващото се. В традиционните медии далеч не е спокойно какво се случва. Едва ли някой говори за това, освен няколко ангажирани активисти на свободата на словото.

Фактът, че установените медии не се притесняват, вероятно се дължи на второто ново предложение за картите, което ще засили тяхната власт и същевременно ще направи обществото още по-безпомощна. С въвеждането на този нов закон медийното учреждение все още ще има достъп до информация, а обществеността няма да има същата възможност. Може да се каже, че само “държавно оправомощени” журналисти – т.е. онези, които правят това, което казват политиците – ще могат да предадат “истината” на хората в бъдеще.

Международно сдружение «Свободна Европа» обединява родолюбците в Европа срещу мигранти, изнасилвания и отнемане на деца от родителите.

И така, каква е тази втора заплаха? Водещите шведски медийни групи, включително държавните телевизионни и радио компании, започнаха да си сътрудничат за разработването на цифрова платформа, която има за цел да предотврати разпространението на “фалшиви новини” преди изборите. Платформата може да включва прегледи на факти, заявени от различни редактори, изявления в политическия дебат или данни или мнения, разпространявани в социалните медии.ь

Кой е виновен за унизителната присъда на шведа, който ритна възрастна камериерка в лицето в Слънчев бряг ?

Най-лошото е, че това е частично финансирано от държавната собственост на Vinnova, шведската агенция за иновации. Най-скандалното нововъведение е “Факти Асистент”, цифрово средство, което автоматизира фактическата проверка на редакциите на новини. Този инструмент може да се използва за намаляване на риска от “фалшиви новини” и “неуместни” факти, достигащи до хората.

Също така е забележително, че мениджърът на проекта, който е назначен да идентифицира какви новини е без значение за шведските медии, идва от шведската телевизия. Държавната телевизия вече е известна със силна левица, както и с подбора и представянето на докладите по начин, който често нарушава техния мандат, за да докладват въпроси широко и обективно. В алтернативните медии има много примери за новинарски материали, които никога не се отчитат в установените медии. Сега се добавя данък, за да се мълчат тези гласове! Сред широката общественост вече има широко разпространено мнение, че традиционните медии не обръщат толкова внимание на сексуалното насилие, злоупотребите, грабежите и насилието, свързано с честта, както правят алтернативните медии. Може ли наистина да е толкова лошо, че установените медии са инструктирани, че тези данни са “без значение” за населението на Швеция? За да накарат хората да вярват, че нивата на престъпност и сексуално насилие са намалели?

Коя страна в Света пaрадира с демокрация, а всъщност налага цензура на всеки изразил своето мнение.

Може би те прилагат стратегията “Това, което не виждате в заглавията не се случва”. Това е просто – без значение. По-подходящо име на “Фактическия асистент” би било “фактът Denier”, който обаче определено не би трябвало да получи нито една стотинка от парите на обществеността.

АЛИЛУЯ !!! Точно 6 месеца след като Петър Низамов сигнализира, че Мишо Арабина урежда нелегалните мигранти с лични карти, ДАНС и прокуратурата най-накрая направиха акция.

 

Шведка е била изнасилена групово от МИГРАНТИ и излъчена НА ЖИВО ПО ФЕЙСБУК. Очакваме да ги освободят, защото още не са се адаптирали горките.

ЕТО КАКВО НАПИСА СЪОРГАНИЗАТОРЪТ НА СЪБИТИЯТА В ШВЕЦИЯ – ПЕТЪР НИЗАМОВ ВЪВ ФЕЙСБУК:

Братя и сестри, 
Този месец беше учредена общо-европейска организация “Свободна Европа” , в която бяха поканени да участват и българите – аз – Петър Низамов и Юлиян Иванов като председатели на доказани според тях родолюбиви организации.. 
Беше взето решение да започнем общи протестни действия срещу врага.
Първите ОБЩИ протести на организациите ще се осъществят в Швеция. Тази организация беше съставена като междинен управителен и координативен орган на всички доказани и истински патриотични организации в Европа. Всеки от лидерите на организации има право на глас и участва при вземането на общите решения,които ще се осъществяват от всички организации едновременно във всяка от страните на организациите.За сега членуват над 25 големи организации като “БЮК” , “Бергида”–Германия , “120 децибела”- Швеция, “Народи домобрана” , “Блок проти исламизации”, “Чест, Свобода, Респект” – Чешка република, много словашки и полски организации, “Славянски съюз” и други. 
Тъй като нашите приятели от Швеция са подложени на най-голям геноцид, решихме да им подадем ръка за протеста,който ще се състои на 5 май в Малмьо, Гьотеборг и Стокхолм.
Местата на събиранията са :
Plats Sthlm : Medborgarplatsen gå till –> Kungsträdgården
Plats Malmö: Stortorget gå till –> Möllevångstorget
Plats Göteborg: (centralt, uppdateras inom kort) 

 

ЕТО ЗА КАКВО ПРИЗОВАВАТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА “СВОБОДНА ЕВРОПА” В ШВЕЦИЯ:

Сð½ð¸ð¼ðºð° ð½ð° tillsammans fã¶r sverige.

 

 

Единствената крайност с това е, че сме заедно обединени за онези, които са уязвими в нашето общество, истинският екстремизъм е за другите.

ТОВА Е ЗА ВСИЧКИ В ШВЕЦИЯ КАКВО СЕ СЛУЧВА !

Политически необвързани, ВСИЧКИ са добре дошли!
Сега е въпрос на сливане и подкрепа един на друг, на пенсионерите, на засегнатите от невинни LSS, на жертви на групово насилие, за чест, за достойнство и против насилието и т.н.
Има толкова много неща, които са недостатъчни и неправилни.
Трябва да покажем, че виждаме и знаем, въпреки всички опити да цензурират медиите и да се опитаме да караме да мълчат онези, които се изразяват. Задайте си въпроса, каква е разликата между ВСИЧКИ .

НЕКА ДОСТИГНЕ ДО ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ И ПОЗНАТИ, НИЕ ПОДКРЕПЯМЕ ВСИЧКИ.

Всяко UTAV … Да, списъкът може да се направи по всяко време, какво имате достатъчно?
****
Аз започнах това е обикновена акушерка, която се тревожи за това как изглежда бъдещето на Швеция.
Някои старейшини се присъединиха, за да помогнат по пътя, други дадоха пари на държавите. По този начин няма нито една организация или партия без обикновени граждани, ние не сме никакви екстремисти.

Швеция не се справя добре! Виждаме как свободата / сигурността, с която сме свикнали в много различни области, е все по-ограничена, безотговорното боравене с данъците ни и много повече. Виждаме как децата и възрастните хора все повече се влияят от ежедневието си.
Не можем да гледаме повече, отказваме да приемем развитието, което е сега.
Трябва да направим нещо наистина!
От наша страна, това е да го държим възможно най-неутрално.
Така че всеки, който обикновено не смее или не може да донесе,
Вие ще дойдете, както казахте заради сърдечния ви въпрос, но ние се подкрепяме, всички луни около Швеция и нейните хора!

СПОДЕЛЯЙТЕ СЕГА, 
5 МАЙ!

Ще се видим!

Моля, споделете за да достигнем най-голямото разпространение. За да ни помогнете направете нещо извън FB, поканете всеки, когото познавате, може да иска да се присъедини.
Благодаря предварително!

 

12 КОМЕНТАРИ

  1. ХВАНАЛИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ В ОПИТ ЗА КРАЖБА ОТ ПРОМЕТ ДОКАТО БИЛ ШЕФ НА СИНДИКАТА. – България – Новините

    […] заради дистанциране от компрометиращи факти. Голям протест в Швеция на 5-ти май срещу изнасилванията… -Едва ли. Новият кмет Димитър Николов е поставен в […]

Leave a Reply