Днес беше арестуван българинът желяз Андреев от град Добрич на 29 години.

Американските прокурори го обвиняват че е нарушил оръжейното ембарго за Сирия. Прокуратурата ще поиска Желяз да бъде задържан до 60 дни.

 

Американската фирма, за която работи Желяз Андреев, отваря българския си офис през 2010 г. Три години по-късно Щатите налагат оръжейно ембарго над Сирия.

Въпреки това компанията осъществява търговия със сирийските авиолинии.

На 5 март 2014 г. Една от пратките била спряна от американските митнически власти, а през март 2017 г. Американските власти задържат собствениците на фирмата.

Желяз Андреев е работил в софийския офис от май 2013 г. До април 2016 г.

В петък Желяз и приятелката му пристигат в родния Добрич. Ден по-късно се явява в полицията за справка, след което е задържан и му е повдигнато обвинение от прокуратурата във Флорида.

Екстрадират българин за продажба на авио-части за асад екстрадират българин за продажба на авио-части за асад, а не разследват кабинета борисов 2 - снабдител номер едно на оръжия за ислямска държава 2111607444 екстрадират българин за продажба на авио-части за асад екстрадират българин за продажба на авио-части за асад, а не разследват кабинета борисов 2 - снабдител номер едно на оръжия за ислямска държава bnews екстрадират българин за продажба на авио-части за асад

На  пръв поглед  всичко е нормално. Но ако вникнем в обвинението  на  Желяз,  ще разберем, че същият е търгувал авио части, а не с оръжия. Казионните медии не представиха случая като нарушение на ембаргото. Това   внушава  у средностатистическия читател първоначално мнение, че става въпрос за търговия с оръжия.

Знаем , че Асад е диктатор, убиец и т.н., но Ислямска държава не са ли ? За тях няма ли ембарго ?

Кога обаче, ще бъдат съдени износителите на хиляди тонове готови оръжия от Арсенал Казанлък, както и от другите оръжейни заводи в България. Нееднократно  сирийската армия след като е освобождавала градове завладени от Ислямска държава е намирала тонове  българско оръжие. Тогава никой не държи сметка на нарушителите на ембаргото. Нали зареждат техните приятели от Ислямска държава. Но когато някой продава части за самолети на сирийската държава, а не на терористите, тогава върху него се стоварва цялата тежест на международните ограничения и наказателните закони. Всички знаем, че ще съм в Съединените щати затворите са частни и както Във всяка частна индустрия повече оборот е равно на по-голяма печалба. Сега въпросният за Желяз  ще бъде наказан за назидание на всеки  опълчил се на диктатурата  на САЩ.

Но дали е по-голямо престъпление да продаваш хиляди тонове оръжие на терористи или е по-голямо престъпление да да зареждаш с авио части една държава, предстои прокуратурата в България да ни демонстрира нагледно.

Никой от нас не очаква подставените лица в българската съдебна система, нахранени  с парите на неправителствените организации, които от години провеждат чужда Враждебна и антибългарска политика в нашата Родина, да намерят смелостта и да откажат предаването на един български гражданин на американския съд

. Ще се радваме Ако някой ден българската прокуратура разследва намерените след победата над Ислямска държава от сирийската армия кашони с гранатомети и всякакво друго оръжие произхождащо от България.

Всички знаем, че управляващата партия извършват тази контрабанда и зарежда с българско оръжие ислямска държава в Сирия, Либия и други страни , където има война.

БЪЛГАРИЯ НА БОЙКО .НОМЕР 1 СНАБДИТЕЛ НА ОРЪЖИЯ ЗА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА. ДОКАЗАТЕЛСТВО !

Ръцете на българското правителство са окървавени от кръвта на сирийския народ по директен или индиректен начин, ето ви категоричното доказателство.
Ливанският тв. Канал Алмаядин излъчи репортаж сниман в кварталите на гр. Алепо, които бяха на скоро освободени и под владението на Сирийската Арабска Армия. В този репортаж кореспондента на тв. Канал Алмаядин влиза в складове за оръжия, които принадлежаха на терористите преди да избягат от ударите на Сирийската Арабска Армия и без да имат възможност да вземат складираните оръжия с тях. След 1:55 минута от репортажа се виждат най-различни български оръжия, които са:
Български боеприпаси OG-15BG с калибър 73мм, за специална оръдия анти-рефлуксна противотанкови вид SPG-9.
Ракети Град с калибър 122мм произведени в ВМЗ България под наименование 21OF. Тези ракети са копие на руската версия ракети 9M22U Град.
Български боеприпаси вид PG-7VM с калибър 40мм, специални за стреляне от рамото противотанкови „RPG 7,7“.
Български боеприпаси вид PG-7T с калибър 40мм, бронебоен „Тандем“ специални за стреляне от рамото противотанкови „RPG 7,7.

 

Leave a Reply