Монополът на Митьо Очите: Такса спокойствие в Слънчев Бряг

БУРГАС ВИДЕО ДЕЦАТА НИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЗАКОНИ ИСТОРИЯ МИС БЪЛГАРИЯ КРАСИВО ЛИЦЕ МУТРИ НОВИНИ ОБЩЕСТВО ПОЛИТИКА ПРИРОДА РАЗСЛЕДВАНИЯ СПОРТ ТЕМА НА ПРИЦЕЛ ТЕМИДА Uncategorized

ИНКАСАТОРИ НА МИТЬО ОЧИТЕ ОТИВАТ НА СЪД ЗА РЕКЕТ

2006-та година сме в Слънчев Бряг. Всеки си плаща данък спокойствие на Митщо Очите, а неговите бригади събират дължимото педантично…

На трима от хората на небезизвестния несебърски бизнесмен Димитър Желязков-Митьо Очите ще им се наложи да погледнат Темида… право в очите. На 7 февруари (вторник) в Бургаския окръжен съд започва делото срещу Марин Куцаров-Куцара, Петър Памуков и Калин Киров, които през лятото бяха арестувани в курорта Слънчев бряг по време на специализирана операция на НСБОП по сигнал за рекет. Срещу тях бе образувано предварително производство, по което тримата бяха обвинени за извършено престъпление по чл.214, ал.2 от Наказателния кодекс (НК) – за изнудване.
В хода на разследването бе установено, че в периода 15 май – 26 юли 2005 г. Куцаров, Памуков и Киров са рекетирали десетки улични търговци в курорта, като са им искали по 25-30 лв. на ден за охрана. За да вземат страха на клиентите си, тримата са се рекламирали като хора на несебърския бос Митьо Очите и са събирали парите от негово име. Обикновено плащанията са ставали в различни кафенета, където инкасаторите са привиквали търговците един по един.
Криминалисти твърдят, че дневният оборот на Куцаров, Памуков и Киров рядко е падал под 7000-8000 лева. В материалите по делото обаче данните са малко по-различни, защото не всички потърпевши са пожелали да застанат пред следствието или пък да разкажат цялата истина. Било защото ги е страх от отмъщението на Митьо Очите, било защото не желаят да споделят с органите на властта по колко печелят на ден от нищо и никаквия си бизнес.
Според обвинителния акт само един от потърпевшите не се е уплашил и ще свидетелства пред съда, че за около три месеца е платил на рекетьорите 3500 лева. По делото има и няколко анонимни свидетели, но за най-голяма изненада на бургаската общественост в документацията му не е събрано нито едно доказателство, че рекетьорите имат нещо общо с Митьо Очите.
В момента Марин Куцаров, Петър Памуков и Калин Киров са с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. На 23 ноември 2005 г. тримата поискаха да излязат на свобода срещу парични гаранции, но съдия Захарин Захариев от Бургаския окръжен съд категорично отхвърли молбата им. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат най-много по десет години лишаване от свобода.

.

 

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.