БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО , така коментира Петър Низамов Перата изказвания на хора, защитаващи строежа на плажа Алепу след Созопол.  Той е наследник на Поп Георги, който е дарил собствената си къща за да бъде построено Първото Българско Училище и Цирква в Бургас и се е борил срещу гърци и турци. 
Земите около морето, на които сега строят “ваканционни селища” УЖ за да “укрепят свлачища” били дадени на Тракийските бежанци? 😁🤣😅🤡😥 Кой вярва на тази глупост ?
Земите до плажа са основно на ГРЪЦКИ ВЛАДИЦИ, които е трябвало да бъдат изгонени след Освобождението, но са останали. Освен това, голяма част от тези земи за пръв път са се върнали в пределите на Майка България след 1912г. – с една дума – след Балканските войни – или една година преди третата и най-голяма вълна бежанци към България – тази на Тракийските след Междусъюзническа война .
Тракийските бежанци са заселени главно в районите на Хасковско, Ямболско и Бургаско, но са им раздадени само ЗАМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ и такива в урабнизирани територии, на които са можели да си построят къщи.
На никой тракийски бежанец не са раздавани ПЛАЖОВЕ, НОСОВЕ, ИЛИ ИМОТИ НА ПЪРВА ЛИНИЯ ДО РОПОТАМО ! Нито пък в Аркутино.
Тези земи са били собственост на гръцки владици и елинизирани български чорбаджии – иззедници !
Моят пра-прадядо – Поп Георги Стоянов Джелебов , който е сложен от Панайот Маджаров на първо място в книгата си “Да положиш душата си за народа. Български свещенослужители, участници в освободителното движение на Одринско (1895–1913)”  е водил точно борба с тези гръцки духовници за Независима Българска църква и в записките му, останали в нашите семейни архиви е записано: “Българинът трябва да си вземе първо продадените на гърци земи около морето и после да ги освобождава от турците..”
И се оказва прав, защото след Освобождението, тези земи остават собственост на гръцки фанариоти … А Българите преди Освобождението населяват главно Странджа, докато крайбрежните райони са купени от византийски духовници.
БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО ( Петър Низамов )
 
Нека да ви го каже един наследник по майчина линия на Тракийски бежанци и по бащита линия – на най-големия, именит и основен борец срещу гръцките фанариоти с Созоплоската и Бургаска околия. Отровен от гърците в с.Атанаскево (дн. ж.к. “Изгрев” в гр. Бургас) по време на Национално-освободителните борби и тези за Независима църква.
 
А за застрояването на Шофьорския плаж, истината можете да прочетете тук :
 
За моят пра-прадядо можете да намерите това :
“Бос, един апостол обикаля селата от Бургас до Одрин и събира подписи за признаване на Българската църква. Един корав българин, в чиито дисаги се ражда националното пробуждане на Странджанския край, върви до сетния си час и организира български черкви и училища, насажда у народа си българското…
….
 
Поп Георги организира по-будни и родолюбиви българи в Бургас и създава българска община с цел откриване на българска църква и училище. Използва благоразположението на бургаския кайма-камин, получава разрешение и тръгва наново по селата. Петимни за „българско” хората го посрещат с радостни надежди. В с. Граматиково първи се отказва от гръдката църква Коста Полименов. Последва го цялото село, а след тях селяните от Ургари (Българи) и Мързово (Кондолово). В Гьоктепе вече има българско училище с учител Тома Арамазов. Гъоктепечани изгонват гъркоманския поп и назначават български – поп Койчо Апосггзлов от с. Чеглаик.
 
….
 
Вместо да бъде обесен, както се надяват тримата гръцки владици, „дебелоглавият” българин е освободен. Претърпели крах с инсценирания процес, владиците прибягват до друго средство. Решават с подкуп наново да привлекат към себе си непокорния поп. Обещават да изпратят на учение в Европа синовете му; да дадат по 500 златни лири на всяка от дъщерите му, а на него – 2000 лири (поп Георги има осем деца).
 
Неподкупен се оказва тоя „инат “българин. Отстъпва собствения си дом и с дарения на бургазлии открива през 1869 г. българска църква и българско училище в Бургас. Първият български учител в новото българско училище е Боян Керемедчиев от Ямбол.
 
Владиката съобщава на сливенския мютесарифин, че българите в Бургас са отворили свърталище за въстаници и комити. Поп Георги наново се явява пред съда, за да обясни задачите на българското училище и църква.
 
Възкресение на българското за бургазлии е вторият ден на Великден, 20 април 1869 г. Поп Георги отслужва първата литургия в новата църква на роден език. През лятото петнадесет момчета завършват. първата година на обучение в българското училище.
 
В Бургас началото е сложено. Вече немладият свещеник отново нарамва скитническите дисаги. Обикаля селата на трите епархии, стига до най-отдалечените села на Източна Тракия. Българите го срещат с радост и надежди. Навсякъде гонят гръцките учители и свещеници и назначават български. Най-дейни последователи на поп Георги са търговецът от Гьоктепе Стоян Чонюолу, Жеко Кънев – учител в Урумкьово, Стоян Шивачев – учител в Граматиково.
 
През 1870 г. излиза ферманът за самостоятелна Българска екзархия. Поп Георги не успява да сподели голямата народна радост. В опита си да разобличи един гъркоман в Бургас, той е наклеветен и интерниран в Малко Ченгене, Айтоско. Върнал се по лична работа в с. Паничарево, родното място на жена му, той е арестуван и хвърлен в затвора. Напразни са усилията на бургазлиите да го освободят. Приятелят му, каймакаминът, отдавна не е в Бургас. На негово място е дошъл фанатизиран черкезин. Поп Георги е освободен от затвора едва след застъпничеството на английския консул в Бургас и сливенския български владика Серафим. Под паричната гаранция на бургазлията Яни Русалиев, поп Георги е изпратен да замества убития свещеник в Айтос.”
БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО ( Петър Низамов )

Фирма – спрягана като основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов , която строи пътища и магистрали без обществени поръчки по ЗОП от АПИ, строи чрез дъщерното си дружество – „ГБС-Турс“ ЕАД ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ! Някои факти за строежа на самия плаж в Аркутино. Какво предшества скандалното строителство?

Върху земя, която по закон е публична държавна собственост !

СТРОЯТ ДО ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ВЪРХУ ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ
Някои факти за строежа на самия плаж в Аркутино. Какво предшества скандалното строителство? ( Петър Низамов )
4 МЛРД. ДОЛАРА В ОФШОРНИ СМЕТКИ НА БОЙКО БОРИСОВ РАЗКРИ Международното Разследване „ДОСИЕТА ОТ РАЯ“
За корупционните схеми на Борисов се заговори само няколко месеца след, като пое поста. Тогава още под сурдинка се носеха слухове, че бившия бодигард на Тато се е облажил с милиони от алкохолни фирми, за да не ги преследва за фалшиви бандероли. Говори се, че Бойко е неформален собственик с 30% в една от най-крупните фирми за алкохол. “Бойко има интереси в абсолютно всяка една сфера на икономиката. Той е неформален съдружник в даден бизнес по една и съща схема – бизнесменът е принуден да прехвърли част от дяловете на фирмата си в офшорно дружество”, категорични са финансисти.
 БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО ( Петър Низамов )
Според тях, най-големите авоари ги е натрупал от ударното пътно строителство, защото почти всички големи обществени поръчки се печелят директно от “Главболгарстрой”, който е собственост на Симеон Пешов. Любопитно е, да научим също, че преди 3 години Пешов е игнорирал тихомълком съдружника си, който притежаваше 33% от фирмата. Мълви се, че строителният магнат се е разделил със съдружника си, за да може Бойко Борисов да заеме мястото му. “Част от акциите на “Главболгарстрой” е неясна – дяловете са на фирма, регистрирана в офшорна зона”, разкрива икономист, който е наясно с това. Според политиците от опозицията печалбата на Бойко от строителния сектор надвишава 500 милиона лева. Сред представителите на стопанския елит, Бойко изнася милионите си с куфар с правителственият самолет, който ползва, когато реши.
 
Защо Вежди Рашидов е наел точно маститата фирма „Главболгарстрой“ за строежа на нова своя фамилна къща в лъскавия столичен квартал „Изток“?, изкара Вежди Рашидов извън релси…
 
 

Някои факти за Алепу. Какво предшества скандалното строителство?

Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Имаме задължението да поднесем по разбираем начин на обществеността някои публично известни факти за скандалното строителство в м. “Алепу” край Созопол без страх от огласяването на истината! Всъщност, истината стана ясна и беше призната наживо в репортажа на Лора Стаматис по бТВ от инвеститора: “Община Созопол е допуснала по-завишени показатели за застрояване!“…
Наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти %25d0%2590%25d0%25bb%25d0%25b5%25d0%25bf%25d1%2583%2b%25d0%259a%25d0%259a%25d0%259a%25d0%25a0%2b67800. 49. 27%2b %2b3 наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти bnews наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти
Става въпрос за следното:
С Решение БС-10-ОС от 29.12.2017 г. по оценка за съвместимост, Директорът на РИОСВ – Бургас съгласува реализацията на инвестиционното предложение. По отношение на най-големия имот, в който в момента се строи, става ясно следното:
Наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти image%2b%25281%2529 наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти bnews наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти
Съгласно Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), показателите са следните:
а) плътност на застрояване (П застр.) – до 20 на сто;
б) интензивност на застрояване (К инт.) – до 0,5;
в) минимална озеленена площ (П озел.) – най-малко 70 на сто, като половината от нея трябва да бъде осигурена за дървесна растителност;
г) характер на застрояването – ниско, с височина до 7,5 м;
(Тези показатели са актуални, както сега, така и по време на одобряване на ПУП.)
Тук трябва да се има предвид, че въпреки одобряването на ПУП преди влизане в сила на ЗУЧК, проектът е одобрен след обнародването на закона, което означава, че задължително е трябвало да бъде приведен към изискванията му.
§ 6 от ПЗР на ЗУЧК: “Одобряването на плановете по чл. 18, ал. 1, т. 3, които към датата на влизането в сила на този закон са внесени за съобщаване, приемане и одобряване по реда на чл. 128 от Закона за устройство на територията, се довършва по досегашния ред, но при спазване на изискванията на този закон.”
Какво означават завишените показатели?
Някои факти за строежа на самия плаж в Аркутино. Какво предшества скандалното строителство? ( Петър Низамов )
Това означава, че за урегулиран имот с площ 7423 кв.м (какъвто е въпросният), могат да бъдат постигнати следните обеми (без подземното строителство):
Застроена площ (стъпката на сградите върху терена):
По закон: 1484 кв.м, а според проекта: 2226 кв.м (разлика: 742 кв.м);
Разгъната застроена площ (площта на всички етажи):
По закон: 3711 кв.м, а според проекта: 8907 кв.м (разлика: 5196 кв.м);
Етажи:
По закон: 2+терасовиден, а според проекта: 3+терасовиден (разлика: 1 етаж).
Ето и за какви етапи на строителство става въпрос, според инвестиционното предложение на инвеститора, депозирано в РИОСВ – Бургас:
Наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти %25d0%25a0%25d0%25b5%25d1%2588%25d0%25b5%25d0%25bd%25d0%25b8%25d0%25b5%2b%25d0%25a0%25d0%2598%25d0%259e%25d0%25a1%25d0%2592%2b %2b%25d0%2591%25d1%2583%25d1%2580%25d0%25b3%25d0%25b0%25d1%2581 наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти bnews наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти
Тук, учудващо, нищо не се казва за това, че строителните дейности (извън геозащитните) трябва да започнат след отчитане на положителен ефект от осъществяване на геозащитните мерки! А законът е категоричен:
Закон за устройство на територията
Чл. 96. … (4) (Изм. – ДВ, бр. 66 от 2013 г., в сила от 26.07.2013 г., изм. – ДВ, бр. 98 от 2014 г., в сила от 28.11.2014 г., изм. – ДВ, бр. 101 от 2015 г.) Строителни и монтажни работи, извън тези по ал. 3, за които се изисква издаване на разрешение за строеж, се разрешават в свлачищни райони, вписани в регистъра по чл. 95, ал. 2, въз основа на влязъл в сила подробен устройствен план след: 1. осъществяване на геозащитните мерки и дейности по ал. 3, ако е доказано, че това е необходимо с резултати от проведени инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания за общата и локалната устойчивост на територията, приети от специализиран състав на съответния експертен съвет към органа, компетентен да одобри подробния устройствен план; 2. отчитане на положителен ефект от изпълнението на мерките и дейностите по т. 1; 3. предварително съгласие на министъра на регионалното развитие и благоустройството, издадено в едномесечен срок от постъпване на искането, което се вписва в разрешението за строеж. (5) Ефектът от изпълнението на геозащитните мерки и дейности по ал. 4 се отчита чрез мониторинг по чл. 95, ал. 3.
Доколкото стана ясно, обаче, строи се не само геозащитното съоръжение!
Друг твърде интересен проблем, който беше повдигнат е “изчезването” на общинския имот…
Наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти %25d0%2590%25d0%25bb%25d0%25b5%25d0%25bf%25d1%2583%2b%25d0%259a%25d0%259a%25d0%259a%25d0%25a0%2b67800. 49. 29%2b %2b1 наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти bnews наследник на борец срещу гръцките владици : бетонираните земи на плажа не са на тракийски бежанци а на гръцки фанариоти
Този имот, всъщност граничи с плажа. Дори, според специализираната карта, находяща се в АГКК и достъпна от всяка точка на земното кълбо по електронен път, има разминаване между границата на плажа и имотната граница. Но това е по-малкия проблем… По големият е разминаването между вида собственост, отразена в кадастралния регистър и тази по закон и според инвестиционното предложение. В кадастралната карта, имотът е посочен като частна общинска собственост (т.е. може да бъде търгуван от общината), а по закон, след като общински имот е улица, той е публична общинска собственост, без да се съставя нарочен акт за него. Да не говорим, че предназначението на този имот трябваше да бъде “За природозащита”… Случайна или нарочна, тази грешка е много удобна за заличаването на склона, по който природозащитни организации алармираха, че гнездят редки видове птици.
Всъщност, никъде директорът на РИОСВ – Бургас не се е произнесъл за заличаването този склон (имотът между плажа и частния имот). Това е още едно изключително сериозно нарушение на екологичното законодателство, ЗУТ и ЗУЧК!
Нарушава се Конституцията на Република България!
Това е недопустимо!
С едно изречение: Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Надяваме се да сме Ви били полезни!
С уважение:
инж. Йоан Каратерзиян
Председател на Управителния съвет на
Камарата на геодезистите в България
гр. Варна, 24 януари 2019 г.
P.S. За съжаление, не можахме да намерим документация за одобрения подробен устройствен план, която задължително трябва да е публикувана на официалната електронна страница на общината. Това беше важно, за да разберем дали всички изисквания на закона са спазени при проектиране и процедиране на подробния устройствен план. Например, там задължително трябва да има информация дали въпросният комплекс ще бъде изграден на нивото на плажа или на нивото на горния път, дали за достъп до плажа общината ще плати на собственика на земята, как се осъществява достъпа до имота, който ще бъде застроен и много други въпроси. Практиката на укриване на информация е обичайна, но незаконна. За съжаление, министърът на регионалното развитие и благоустройството не я санкционира, въпреки многократните ни сигнали по този въпрос!
 
БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО (Петър Низамов)БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО (Петър Низамов)БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО (Петър Низамов)БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО (Петър Низамов)БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО (Петър Низамов)

1 КОМЕНТАР

  1. ПЕТЪР НИЗАМОВ : ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ГОЛЕМИ ПРОТЕСТИ , НЯМА ДА СТРОИТЕ НА КОРАЛ И АЛЕПУ | БЪЛГАРИЯ НОВИНИТЕ ПЕТЪР НИЗАМОВ : ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ГОЛЕМИ ПРОТЕСТИ , НЯМА ДА СТРОИТЕ НА КОРАЛ И АЛЕПУ | БЪЛГАРИЯ НОВИНИТЕ

    […] НАСЛЕДНИК НА БОРЕЦ СРЕЩУ ГРЪЦКИТЕ ВЛАДИЦИ : БЕТОНИРАНИ… […]

Leave a Reply