Начало Uncategorized Нова глупост от ГЕРБ. Болните ще си плащат, ако боледуват, безработните, ако...

Нова глупост от ГЕРБ. Болните ще си плащат, ако боледуват, безработните, ако ги уволнят .

2
0

Още една новина попари българите.

В проектобюджета догодина е заложено първите три дни от болничните отново да се плащат от работодателите,  обаче  в намален размер.

Вместо досегашните 80 процента,  фирмите ще плащат само 50% от заплатата на болния, а НОИ ще поема плащанията  от четвъртия ден нататък и ще дава по  80%, както е в момента.

Това се правело да бъде облекчен  бизнеса и да не дава излишни пари на хора, които не са на работа. В същото време било мярка срещу фалшивите болнични, обясняват депутатите.

А срещу реалните? Там обяснение няма.

В България грижата за човека се измести в грижа към работодателя. Той трябва да бъде защитен от боледуващи, от жени в майчинство, от хора, които получават кризи и трябва да се лекуват, от инвалиди и всякакви „кърлежи“ на гърба на честните бизнесмени, които им пречат да трупат пачки.

Хората, загубили работата си, също ще бъдат подложени на  рестрикция.  Обезщетение за безработица ще получават само тези, които  се били  осигурявани поне 12 месеца през последната година и половина. Досега този срок беше  9 месеца. Държавата очаква  само от тази промяна да направи  63 млн. лв. икономия. Отделно, за да се получава обезщетение, уволненият или съкратеният трябва да имат 15 години стаж, за да вземат пълния размер, а  не  12, както беше досега.

Господари На Ефира…Пак Хванати В Лъжа

И то 15 години стаж след 2001 година! Предишният не се брои, а най-рисковата група – по-възрастните работещи са тотално прецакани.

Пенсиите няма да се вдигат повече догодина, освен на 1 юли с 3,8 процента, както е прието от няколко години. Така минималната ще стане 207 лева, а не 300, а обещанията на Патриотите ще останат в кошчето за боклук. През ръцете ще бъдат ударени и тези, които са работили в тежки условия и имат право на ранно пенсиониране. Докато не навършат необходимата възраст, за всяка липсваща година ще им се взема по 0,4 процента от пенсията.

Нова глупост от герб. Болните ще си плащат нова глупост от герб. Болните ще си плащат, ако боледуват, безработните, ако ги уволнят. %d0%bf%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%b8%d0%b8 1 e1508499025858 нова глупост от герб. Болните ще си плащат нова глупост от герб. Болните ще си плащат, ако боледуват, безработните, ако ги уволнят. Bnews store нова глупост от герб. Болните ще си плащатОт проектозакона излиза, че в България не е добре нито да работиш, нито да се разболееш, нито да си безработен, нито пък да родиш и гледаш дете.

Каквото и да правиш, винаги те дебне капан, заложен от управляващите.

Болните или трябва да ходят на работа, или да си останат вкъщи, но да нямат пари за лекарства. Майките или трябва да доработват вкъщи, за да могат да купят памперси и храна на децата си, или да ги подарят на държавата. Изхвърлените от работа няма да получават обезщетение, ако не са осигурявани в продължение на една година, а знаете как работодател плаща осигуровки…

Всичко това се прави за маститите шефове на фирми с Мерцедесите Ес класа и милионите в наши банки и офшорни сметки. Техните права са защитени отвсякъде.

Петър Низамов за срещата на Борисов: „Усилията на България В РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО на наркотици се оценяват високо.“

А на обикновения човек?

Той няма права!

Подигравка е да те наказват, защото си се разболял!

Да не получиш обезщетение, ако си работил 11 месеца и 28 дни и имаш 14 години стаж и на някого му е скимнало да те изхвърли като мръсен парцал.

Да вземаш майчинство, колкото да не умреш от глад.

Да си работил като животно в някоя мина, треперещ от страх да не се срути отгоре ти и да те накажат, че си се пенсионирал.

Да защитават олигарсите на гърба на народа.

Същият този народ мълчи.

Разклатената държавна власт се разправя със злостните си врагове

Синдикатите и те мълчат.

Утре ще ни накарат да си плащаме, че живеем и дишаме.

И пак ще мълчим.

Какво ли трябва още да се случи, за да изкара българите от овчедушието им?

Не знаем…

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук