Петър Низамов, който се опитаха да убият при засада пред дома му от двама убийци в Бургас на 26 юни , ден след като се върна от Прага, където беше разкрил, че премиерът Бойко Борисов е лежал 8 месеца в затвора Пенкрац в Чехословакия през 1991 г. заедно с бандата на Иво Карамански с остри обвинения срещу разследването на опита да бъде убит.

Още на следващия ден в Прага пред Българското посолство се чуваха викове : “УБИЙЦИ!”

Съдържание :

Протести се състояха и в Лондон , Мадрид и Берлин в подкрепа на Петър Низамов, известен като пазител на границата на ЕС сред своите поддръжници.

Същият учреди “Европейски щит” – организация , обединяваща повечето патриотични извън-системни организации в ЕС заедно с Юлиян Иванов (българин от Чешка република) , организациите “Чест Свобода респект” ,  “Блок против Ислямизацията” , “Народни домобрана” , “Бергида” – Германия , “120 децибела” – Швеция, Австрия и Германия , политически партии като “СПД” (трета по сила в Чешка реп.) и “Алтернатива за Германия” (трета в Бундестага) и мн други организации като Пегида и Славянски съюз.

Европейски щит продължава да налива масло в огъня.

Свободна Европа основана от Петър Низамов започва с четири протеста в две държави. В Прага , Чехия и в Малмьо, Гьотеборг и Стокхолм , Швеция.

Да напомним също, че Низмаов е основател на “Български юридически комитет” – организация водеща безплатни дела срещу социалните служби и ДА “Закрила на детето” .

Обединението на родолюбивите организации „Европейски щит“ с българинът Петър Низамов прави двудневно мащабно културно и протестно събитие в Прага срещу резолюция на ЕП за прием на нови милиони мигранти.

Тази година след спечелването на делото на майката Даниела Колева от Сливен срещу АСП , които бяха отнели трите и деца поради бедност и бяха ги дали в различни ромски приемни семейства , които получаваха по 700 лева месечно на дете за отглеждането им., организацията и доброволецът адвокат от “Български юридически комитет- защита на гражданите с правни средства” – Петър Николов бяха удостоени с най-високия приз за юристи – наградата “Юрист на годината за 2018г.” на списание “Правен Свят”.

The Bulgarian Justiciary committee with Petar Nizamov starts a war against Norway for the Bulgarian chilren

СЪДРУЖНИКЪТ НА ПЕТЪР НИЗАМОВ ПЕРАТА В БЪЛГАРСКИЯ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ СТАНА ЮРИСТ НА ГОДИНАТА.

Публикуваме без редакторска намеса искането му за отвод наразследващия орган по образуваното досъдебно производство за опита да бъде убит.

ДО ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – БУРГАС

ИСКАНЕ ЗА ОТВОД

НА РАЗСЛЕДВАЩИЯ ОРГАН

ПО ДП ЗА ПОРЪЧКОВИЯ ОПИТ ДА БЪДА УБИТ С 8 КУРШУМА ОТ ЗАСАДА ПРЕД ДОМА МИ ПРЕДИ МЕСЕЦ

Искам да бъде отведен разследващия полицай по Ваше ДП Поради следните съображения.
1. Водене на разследването в посока на неразкриване на обективната истина и неразкриване на участниците в инкриминирания опит за убийство срещу мен.
– Подал съм информация при беседа в отделението по „Ортопедия“ в УМБАЛ–Бургас, че е забелязан автомобил, който да потегля „с мръсна газ“ веднага след покушението със съответния сив цвят и марка „Ауди“. Посочил съм и свидетел на това обстоятелство, който след 40 дни още не е разпитан.

2. Водене на разследването в разрез с методическите насоки и утвърдени практики за разследване на поръчкови убийства, които се прилагат и за недовършените опити. 

– Неизвършване на задължителни действия при подобен род деяния по „горещи следи“. В това число, неизземване и непредявяване на пострадалия ( мен) с оглед разпознаване на лицата и/или предметите ( автомобилите), запечатани на записите от охранителните камери на игрална зала до бл. 42 в ж.к. Изгрев. Банка ОББ до същата, търговски площи до блок 41 в ж.к. „Изгрев“, кръгово движение на бензиностанция „ЛуКоул“ в на излизане от града в посока – Варна, по ул. „Димитър Димов“ – в частта и до ж.к. „Изгрев“ , бул. „Транспортна“ в частта и до ж.к. „Изгрев“. 
– Според мен умишлено пропиляване на възможността да бъдат открити извършителите и помагачите в инкриминираното деяние по „горещи следи“ в извършване на разпити на моите приятели и посетители по време на престоя ми в УМБАЛ–Бургас, включително и на , забележете – журналисти, режисьори на филмови продукции с постоянен адрес в Германия и германско гражданство. Всичко това е извършено по спешност по времето на първите дни след деянието, когато е трябвало да бъдат следвани доказаните методики на разследване на поръчкови покушения по „горещи следи“ от криминалистичната теория и утвърдена практика. Никога не съм споменавал, че може някой мой приятел или познат да е замесен в това деяние, нито с оглед дейнсотта ми може да се направи един дори и първоначален, работен извод, че да се насочват всички действия по разследването по горещи следи в тази насока. 

3. Използване на правата му като разследващ полицай по горепосоченото ДП с цел да бъда дискредитиран като пострадал по ДП.

– Според утвърдената практика такъв вид покушения, особено, когато са извършени от повече от едно лице , пред дома на жертвата става след евентуална подготовка, включващо следене на жертвата, проучване на неговите навици, снабдяване с нерегистрирано оръжие, набиране на други участници в покушението, осигуряване на път за бягство чрез автомобил, помагач- шофьор, снабдяване с подходящо облекло, вкл. и маска за лицето, за да не бъдат разпознати и мн. др. известни или неизвестни етапи от подготовката на такъв вид покушения. Тогава разследването се насочва към установяване на обстоятелствата по тази основна работна версия при такъв вид престъпления. Именно – установяване на участниците, а не евентуално разкриване на виктимно поведение от страна на пострадалия. Самите обстоятелства на деянието, свидетелските показания на свидетелите , които са видели и /или чули стрелбата са достатъчно красноречиви да насочат към едно евентуално, но за сега несъстояло се ефективно разследване и разкриване на всички участници – извършители, помагачи и подбудител/и. Незнайно защо обаче разследващият полицай от ОДМВР насочва разследването срещу пострадалия. Извършва два незаконни обиска в дома на леля ми, в която пребивавах тогава, както ще стане на въпрос по-долу – след изричното отхвърляне на искането и влязал в сила съдебен акт на БОС, с което не се разрешава дори и един обиск в дома на 75 годишната ми леля. 

Тя е била държана с часове докато са извършвали незаконните обиски в дома и, не са и разрешавали да излезе от дома си, въпреки, че им е казвала, че не е съгласна да извършват претърсване в дома и без разрешение на съда и след изричното му забраняване, въпреки, че им е казвала, че трябва спешно да донесе превръзки за мен ( пострадалия по ДП) в УМБАЛ–Бургас – на следващия ден след стрелбата и в деня на операционната интервенция , извършена на мен след нея.

Разпореди и извърши пряко ,и то присъствено претърсване на автомобил, собственост на моята майка Елена Низамова в 20:30 часа след нахлуване с няколко лица- непознати за мен в болничната ми стая без да бъдем уведомени преди това , като не разреши да участват случайни и незаинтересовани поемни лица на действието, а бяха докарани чинно, според мен кошаревски и заинтересовани поемни лица, които евентуално трябваше да потвърдят действието дори и ако е незаконно.
Според журналистът , присъствал и извършил цялостен видео-запис на претърсването, извършващите обиска в автомобила ми са се движили и клякали неестествено и според него са имали готов пистолет , който е трябвало да бъде подхвърлен в автомобила ми.

След това е чул зам.началника на Криминален отдел към ОДМВР–Бургас да казва на другия полицай , извършвал претърсването : „Поне патрона успя ли…?“ , което за мен няма никакво съмнение, че означава, че е трябвало нещо, което не е било в автомобила, да бъде оставено от тях и едновременно намерено при това процесуално действие.

Според същия журналист непосредственото записване на всяко тяхно движение на крайниците е било единствения мотив за тях и е попречило това да не се случи поради скандалът, който щеше да предизвика. Представяте ли си в медиите да има запис как подхвърлят оръжие или боеприпаси? Нас никой не може да ни накара да изтрием записа после. 
Освен това поради обстоятелствата на покушението и веднага търсене на медицинска помощ поради 8 на брой огнестрелни наранявания, кога съм имал аз време да отида до колата и да си оставя оръжието??? Защото р.п. разследва все едно аз съм стрелял срещу някой, а не , че мен се опитаха да ме убият организирано, подготвено и предварително планирано от двама убийци с огнестрелни оръжия , след нападение от засада пред дома ми веднага след като се прибирах от тренировка във фитнес. 
Освен това след нахлуването в болничната ми стая , майка ми – Елена Низамова получи хипертоничен пристъп. Р.п. не уважи здравословното ми състояние с цел … С каква цел? С цел да бъдат извършени процесуални действия, но не за разкриване на извършителите и другите участници, ами за разкриване на евентуално виктимно поведение от страна на жертвата на едно поръчково убийство, останало в стадия на опита. И всичко това по „горещи следи“…
Освен това, повечето процесуални действия по това ДП са извършени срещу мен , все едно аз съм обвиняем. В това число – искане за взимане на натривки от ръцете ми? Какво ще се установява с това ? Искане за взимане на кръвна проба за физико-химичен анализ??? Какво ще се установява с това? Може би след неуспешното подхвърляне при претърсването на автомобила ми, сега се търсят нови начини да пробият някъде, с някой послушен експерт, който всяка сутрин е на опертивка с тях в ОДМВР–Бургас и той да изготви манипулативно и/или лъжливо заключение, в което ще добави думата „вероятно“ за да избегне наказателната си отговорност по чл. 291 от НК. Въпросът е какво се цели? Да бъда дискредитиран пред обществото. Веднъж ОДМВР–Бургас с прессъобщението си към медиите вече излъга, че съм бил прострелян само два пъти, което очевидно не е така и каквато информация са имали към онзи момент. Така, че опасенията са ми напълно реални с оглед написаното малко по-горе и това. Със сигурност се цели омаловажаване на деянието, „мачкане на делото“ , недостигане до обективната истина, манипулация, злоупотреба с правата на РО по това ДП, които не се използват с целите на това наказателно производство. В случая, нито натривките, нито пробите, нито обиските в дома и автомобила, още по-малко показанията взети по спешност по „горещи следи“ могат, нито са в състояние да насочат разследването в посока на разкриване на обективните факти. Дори да успеят на изманипулират вещите лица да излъжат, това няма да ползва по никакъв начин настоящото производство. Т.е. разследващия полицай с действията си явно не преследва целите на НПК с действията си по разследването по това ДП. Което красноречиво доказва, че не е обективен, разследва тенденциозно, нелогично, непоследователно, според обстоятелства също – умишлено неефективно, едностранчиво, не всестранно. Всичко това налага изводът, че същият е несъмнено и абсолютно безспорно предубеден и/или заинтересован от неразкриване на обективната истина и наказването на виновните по това ДП поради неговите нелогични действия насочени именно към „мачкане“ на делото и неговото прекратяване и /или спиране (оставяне в забвение). Нещо повече, той с действията си не предизвиква дори и грам доверие в пострадалия и обществото, изразено в коментарите в социалните мрежи, чиито права наред следва да защитава това наказателно производство. Защото ! 

– Първо, извършва незаконен тормоз над роднините ми, извършвайки два незаконни обиска и предизвиквайки дело по ЗОДОВ насочено срещу държавата. Апелирам към завеждане на регресен иск от държавата срещу него за злоумишлените му действия. Не уважава болничната ми стая и нахлува в нея в 20:30 часа вечерта без предупреждение все едно си е у тях си заедно с цяла група хора. 

– Второ – предизвика хипертонична криза на майка ми с това си действие и отново предизвика още едно съдебно дело срещу държавата по ЗОДОВ. ( И двете са вече подадени в съда). 

– Трето – всичко това във формат на злоупотреба и откровено превишаване на правата си по НПК, защото целите, с които са извършени са в разрез с целите на НП.

– Четвърто – отново чрез злоупотреба с право във формата на изпращане на призовки, които се връчват от днеска за днеска и се предупреждават роднините на призованите свидетели, че спешно ги търсят и е важно, с което се цели сплашване, стрес и притеснение към всички до един мои приятели и познати, които ме посетиха по време на престоя ми в УМБАЛ–Бургас. Защото единствените, или огромната част от извършените действия по разследването са именно разпитите на моите приятели. Аз никога не съм изразявал опасения, че някой мой приятел е замесен в покушението ми. 

– Пето – при разпитите на моите приятели и посетители, те са държани неестествено и нелогично, както и абсолютно безцелно дълго в ОДМВР–Бургас, което също за мен няма съмнение, че е с цел сплашване и тормоз на всички от обкръжението ми.

От всичко може да се заключи , че правата на разследващия орган в това наказателно производство, което би трябвало да следва целите свързани с разкриване на участниците в опита да бъда убит по поръчка от засада след изстреляни по мен два пълнителя, от двама убийци и тяхното предаване на съд,

СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ТЕНДЕНЦИОЗНО КАТО БУХАЛКА СРЕЩУ МЕН !

Съгласно установената в множество дела на ЕСПЧ практика , същото е особено грубо нарушение на чл. 13 от ЕКЗПЧОС – неефективни вътрешно-прави средства на защита, чл. 10 , чл. 8 и др. от конвенцията.

Което води до един единствен и то несъмнен , правилен извод – РАЗСЛЕДВАЩИЯТ ОРГАН ПО ТОВА ДП Е ПРЕДУБЕДЕН И ЗАИНТЕРЕСОВАН ОТ НЕРАЗКРИВАНЕ НА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА И НЕПРЕДАВАНЕ НА ВИНОВНИТЕ НА СЪД. 

Нещо повече, с действията си разследващият полицай изключително явно и публично, с оглед на широкото отразяване на всяко негово действие по медиите, гледаемостта им , голямото и изрично-изразено недоволство от неговите действия на потребителите в социалните мрежи ,

СРИВА ДОВЕРИЕТО В ПРОКУРАТУРАТА КАТО ГОСПОДАР НА ТОВА ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО.

С действията си прегражда пътя и по този начин и възможността на прокуратурата да внесе качествен обвинителен акт срещу виновните лица за покушението. 

Изразявам категоричните си опасения, че е възможно да се оказва политически натиск върху него по това ДП, защото действията му са ненормално нелогични. Надхвърлящи границите на нелогичността. Според мен с оглед фактическата и правна сложност на казуса , правилно би било разследването да бъде предадено на следовател от ОСлС-Бургас, тъй като винаги , както и в разпита си като пострадал съм изразил моите виждания, че покушението е свързано с обществената ми и политическа дейност, включително яростното критикуване и разкриване на далавери на лица от високите етажи на изпълнителната власт, чиято част е разследващия полицай като служител на МВР. Следователят като част от съдебната власт се ползва с много по-голяма оперативна самостоятелност и притежава независимост от всички власти за разлика от служителите на МВР, чиито чинно подчинение е в структурата на МВР, където съществува субординация. Съгласно установената практика такива разследвания, първо – за поръчкови опити за убийства, второ, когато пострадалият има обществена и дисидентска по съществото си дейност като критик на изпълнителната власт и самият той недвусмислено изразява вътрешното си убеждение, че тази дейност е причината да бъде направен опит да бъде ликвидиран/премахнат. То тогава разследването е законово обосновано да бъде поверено на следовател от съдебната система с оглед осъществяването в пълнота на принципите на НПК, прокламирани , а именно независимост, забрана за дискриминация, взимане на всички законови мерки за осигуряване на разкриване на обективната истина, всестранност , пълнота и обективност на разследването и ДП, запазването на правата на пострадалия и др. 
Един следовател от НСлС при разследването следва да вземе в предвид дейността на пострадалия през последните години, в това число се разпитват негови евентуални врагове, опорционисти, ответни страни по съдебни дела, хора, с които евентуално жертвата да има конфликт. 
4. Извършване на груби нарушения на процесуалните правила по НПК , в това число :
– Разпореждане за извършване на два на брой обиска в дома ми, като първият е бил без разрешение и без последващо потвърждаване от БОС, а вторият – след изрично постановен съдебен акт на БОС , не разрешаващ това процесуално действие. Незаконни действия с последствия , защото по този повод е образувано гр.дело за обезщетение за неимуществени и имуществени вреди по чл. 1 от ЗОДОВ. 
– При извършване на претърсване и изземване на автомобил, собственост ан моята майка, започнал в 21 часа – наруши чл. 163, ал. 1 от НПК , според който :
„Претърсването и изземването се извършват през деня, освен ако не търпят отлагане.“
Никъде, нито в искането до съда за разрешаване на това действие, нито в съдебния акт на БОС не са упоменати обстоятелства на неотложност. Такива и няма в обективната действителност. Нито, че искането и разрешението се дават при такива условия. Самият факт, че процесуалното действие е извършено след искане за разрешаване,а не е извършено по неотложност предварително и предадено за потвърждаване до съда доказва фактът, че в съзнанието на разследващия орган никога не е имало и помен от желание да не отлага това действие. Нещо повече, претърсването е с немалка отдалеченост във времето от опита да бъда убит и ако РО е искал да не отлага това е имал законовата възможност да действа по свой почин съгласно чл.161,ал. 2 от НПК.
– Не ме е уведомил за правата ми на пострадал и възможността да търся правата си ЗАКОН ЗА ПОДПОМАГАНЕ И ФИНАНСОВА КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Нарушение по чл.6а от закона, който гласи:
„Чл. 6а. 
(2) Уведомяването се извършва устно и писмено чрез формуляр по образец, на език, който пострадалите или лицата по чл. 3, ал. 2 разбират.
(3) За уведомяването се изготвя протокол по образец, в два еднообразни екземпляра, които се регистрират по установения в съответния орган или организация по чл. 6, ал. 1 ред. Единият екземпляр от протокола и формулярът по ал. 2 се връчват на пострадалия или на лицата по чл. 3, ал. 2.“

Въз снова на горното ,МОЛЯ, 
Да отведете разследващия орган по горепосоченото ДП.

Leave a Reply