УКРИВА ЛИ ДАНЪЦИ СЪДИЯ ХРИСТО СИМИДЧИЕВ ОТ ПЛОВДИВСКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД?

Той е един от случаите, при които нашите служители са установили, че има сериозно разминаване по получени доходи и разходи за живот, изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Съдия Христо Симидчиев от Окръжен съд Пловдив и  шефката на Басейнова дирекция в Пловдив Атанаска Тунтова /ГЕРБ/ са сред 11-те висши държавни служители под прицела на данъчните.

Съмненията са за укриване на доходи и нарушения в периода 2010-2011 г.,  съобщава бТВ. Симидчиев е обект на акцията на НАП заради 12 700 лева, които е пропуснал да декларира за данъчно облагане.

Данъчните проверяват 11 висши държавни служители, сред които и един заместник министър. Съмненията са за укриване на доходи и злоупотреби за милиони. Обект на поредната данъчна акция, освен действащ заместник-министър, е и кмет, председатели на общински съвети и съдии. Съмненията са за нарушения в периода 2010-2011 г.

За започването на данъчната ревизия обикновено трябва да има данни, че някой живее по-добре, отколкото официално декларирания доход би му позволил. Така е и в този случай.

Сред ревизираните е пловдивският съдия Христо Симидчиев, който е пропуснал да декларира близо 13 хиляди лева за данъчно облагане. Разминаване е открито и при бившия председател на Общинския съвет на Котел Веселина Камбурова и при кандидата за кмета на Генерал Тошево Георги Георгиев. Рекордът обаче се държи от чиновник с малко по-нисък ранг – екс главния секретар на община Червен бряг Николай Недков, който според данъчните е укрил милион и 850 хиляди лева, които в последствие са му обложени със законовата лихва от 10%. Потърсихме господин Недков по телефона, но той отказа коментар. „След приключване на тези ревизии, ако има укрити данъци има регламент, по който ние уведомяваме прокуратурата и те предприемат съответните действия”, каза Красимир Стефанов. Засега не е ясно кой е действащият заместник-министър, тъй като той все още се проверява. Липса името и на един заместник-областен управител, който също е на прицел данъчните. От Сметната палата обещаха и още проверки, заради изборите 2 в 1 миналата есен. „Близо 1700 участници има, които трябва да проверим и те подлежат на наказания, ако са нарушили”, каза председателят на Сметната палата Валери Димитров. По сигнал на Сметната палата данъчните са започнали нова проверка на 167 висши държавни чиновници. Годишно палатата проверява общо 6000 висши държавни служители, но и техните роднини. Общо обект на такава проверка са около 13 000 физически лица.
Отговорът във видеото:

Което също е доста интересно е, че в Окръжен съд- Пловдив правораздават с прЕсъди (с “е”) , например решение на ХРИСТО СИМИДЧИЕВ,СИЛВИЯ ЦАНКОВА, ЕКАТЕРИНА РОГЛЕКОВА, от Окръжен съд-Пловдив, КОЕТО МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Екатерина Роглекова стана известна с тпва, че оправда Цветан Цветанов през далечната още 2013г., когато още само разяределяше делата в Районен съд-Пловдив от 2011г. ( десет години)…

Вижте тук

Със заповед №749 от 16.08.2011г. на Председателя на РС Пловдив ,
считано от 15.08.2011г. на Екатерина Роглекова -заместник на административиния ръководител е възложено извършване на разпределението на
делата между съдиите -докладчици чрез използване на програмния продукт
за случайно разпределение”Law choice”.

ОЧАКВАЙТЕ ЦЯЛОТО НИ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА АСЕНОВГРАДСКОТО СЕМЕЙСТВО…

Пардон, за Пловдивския окръжен съд.

Leave a Reply