ПРОЕКТИТЕ НА ГЕРБ – МИЛИОНИ НА ВЯТЪРА БЕЗ ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ

БУРГАС БЪЛГАРИЯ Бургас (община) ГРАД БУРГАС НОВИНИ ОБЩЕСТВО ПОЛИТИКА РАЗСЛЕДВАНИЯ РЕГИОНАЛНИ ТЕМА НА ПРИЦЕЛ ж.к. Меден Рудник кв. Акациите кв. Крайморие кв. Победа

Реални резултати от бездарното управление на ГЕРБ, което строи само това, от което може да се краде, а не строи, това, от което има нужда обществото по места….. Милиони хвърлени на вятъра без резултати. Резултат от мениджмънта на Бургас- 15 години а се дават инфраструктурните проекти на техни хора, какъвто е този случай с кръговото за ж.к. Меден Рудник(гр.Бургас) и „Хидрострой“ АД… Подобен е и случаят и със стеснения бул. „Демокрация“ до „Краставицата“, където стават огромни задръствания, за да се отдели цяла лента за велоалея. Велоалея? Защо, няма лошо. Така е, ама да не се прави безцелно само за да се точат едни пари (защото има мандра за велоалеи от ЕС) и да не се прави на място взето от булевард, където по час-пик се минава за 15 мин.- 200 метра…

4.2 млн. евро струва само строежа на „Детелината”
Изпълнител на проекта е „Хидрострой“ АД.
Фирмата е предложила 4.2 млн. евро, което уж било най-ниска цена за планираните дейности, обаче според аритметична проверка и техническа оценка на постъпилите оферти, което е една врътка да се одобряват оферти с по-високи цени без да е заложено предрарително основният критерий за ласиране при кандидатите за обществената поръчка…
Финансирането му е в изпълнение на договор между България и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). 10% от стойността на договора са от бюджета.
Годината е 2013-та :
ШЕФЪТ НА „ХИДРОСТРОЙ“ ОСТАВА В ГЕРБ-ВАРНА ВЪПРЕКИ СКАНДАЛНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТВ 7
Изпълнителният директор на фирмата „Хидрострой“ Николай Пашов заяви, че не е бил принуждаван от областното ръководство на ГЕРБ да напусне Общинския съвет и подадената от него оставка е по негова инициатива. Това каза той за Petel.bg. В публичното пространство се появиха съмнения, че местният лидер на партията Иван Портних е поискал от бизнесмена да напусне съвета предвид назрелия след разследване на Тв 7 скандал и обвързването на партията с кръга „Йорданов”.
Изпълнителният директор на фирма „Хидрострой“ Николай Пашов подаде миналата седмица оставка като общински съветник от ГЕРБ. От пресцентъра на партията съобщиха, че това е станало „след разговор с областното ръководство“. Причина за напускането на Пашов са изнесените данни от ТВ7, според които той и фирмата му участват в сделки за милиони от общинския бюджет чрез обществени поръчки и с протекцията на бившия кмет Кирил Йорданов. Според собствено разследване на телевизията общата стойност на средствата са 130 млн. лв., като 60 млн. са дадени за поддръжка на пътища, а 29 млн. за модернизация на градската пречиствателна станция
Иван Портних до Николай Пашов на едно от съвещанията на ГЕРБ-Варна. Снимка „Герб – Варна“
„Никой не ме е натискал“, заяви категорично Пашов, като уточни, че е бил готов да говори по оставката си още в деня, в който я е подал. „Няма от какво да се притеснявам“, категоричен беше шефът на фирмата, която е сред основните, които поддържат варненските улици. Все пак той призна, че ситуацията около него може да стане неизгодна за ГЕРБ и затова решил да се оттегли от мястото, на което е бил поставен от избирателите си.
Както е известно, Пашов управлява фирмата „Хидрострой“, която наред с редовните си поръчки за пълнене на дупките в асфалта, направени от бившия кмет Кирил Йорданов, сега усвоява и държавните 5 млн. лв. за бул. „Владислав Варненчик“, отпуснати от правителството на ГЕРБ. Самият той обаче отрече пред Би Tи Ви, като обясни, че машините на дружеството работели на обекта само защото „връщал услуга“ на официалния изпълнител ДЗЗД „Обединение АБ Варна“ с регистрация в Хасково.
По тази причина става прекалено очевидно, че компанията печели много от решенията, вземани от партията, в която е шефът й. Затова и много наблюдатели са на мнение, че бившият регионален министър и водач на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова и местният координатор Портних са решили да „отрежат опашката на гущера“, за да успокоят духовете на недоволните не само от асфалта варненци.
Николай Пашов е категоричен, че нищо подобно не е станало и той е решил сам да защити партията от обвиненията, които могат да се появят по негов адрес заради тройната връзка „Кирил Йорданов – „Хидрострой“ – ГЕРБ“. „Тези обвинения идват от хора, което ги виждам да пръв път и с които нямам нищо общо“, коментира Пашов, без да посочи имена.

Областният координатор на ГЕРБ във Варна Иван Портних пък продължава да мълчи защо е приел оставката на Николай Пашов като съветник, при положение че в съчетаването на тази работа и управлението на една от фирмите, които харчат бюджета на Варна, няма място за притеснение. От пресцентъра му обаче обещаха той да се появи скоро пред медиите и да обясни защо партията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов се бои от уж несъществуващ конфликт на интереси с участието на „Хидрострой“. Междувременно Николай Пашов категорично остава член на ГЕРБ, като просто се скрива на втори план, за да не даде повод за нови скандали във Варненския общински съвет, където партията все по-трудно удържа разпадащото се мнозинство.

 
Обществените обсъждания на Проекта за интегриран градски транспорт на Бургас стартираха в началото на ноември 2012 година. Тогава за първи път беше представена схемата на мрежата от велосипедни алеи, която трябва да бъде изградена. Втората обществена дискусия на тази тема се проведе през януари 2013 година. Тогава бяха обсъдени отново велосипедните трасета и гражданите имаха възможност да дават своите предложения за промяна на предложения вариант. Бяха обещани още обсъждания на проекта в по-напреднала фаза на изготвянето му. Повече от година след това обещание все още бургазлии не са виждали проекта за велоалеите. Явно запознаването им с него ще бъде в процеса на реализирането. На 19.02.2014 Община Бургас стартира обществена поръчка за изграждането на велосипедни алеи извън трасето на бързата автобусна линия. Поръчката е на стойност 3 537 348 лв. Срокът за подаване на предложенията е до 31.03.2014, а офертите ще бъдат отворени на първи април. Предвиденото време за реализация е 11 месеца. Всъщност откритата процедура е за първи етап от реализирането на проекта и обемът на включените работи изглежда редуциран спрямо това, което се обсъждаше преди една година като проектно предложение. Вероятно предвидените средства не са достатъчни за изграждане на велотрасета в по-голям мащаб. На нашата карта по-долу сме се опитали да означим всички бъдещи нови велоалеи, които влизат в обхвата на тази обществена поръчка. Не претендираме за пълна точност. Прави впечатление, че повечето от проектираните обособени велоалеи ще бъдат изграждани за сметка на съществуващите тротоари. Голяма част от тях че се правят след като тротоарът с настилка от плочки се променя на асфалтиран тротоар с велоалея. По-малка част ще бъдат строени като разширение на съществуващите сега тротоари, а съвсем малка част ще се изграждат за сметка на уличното платно. Малък е и процентът на велоалеите, които ще бъдат маркирани на платното.
 • ПАТОЛОГИЧНИТЕ ЛЪЖЦИ ОТ БСП ГЛАСУВАХА ЗА МИГРАНТИТЕ В ЕП ДОКАТО КОРНЕЛИЯ НИ ГОВОРЕШЕ ЗА „ОПАСНОСТТА ОТ ПОДМЯНА НА НАСЕЛЕНИЕТО“
 • ИЗПЛУВАХА ЛЪЖИТЕ НА ГЕРБ: ТЕ СТОЯТ ЗАД „ДЖЕНДЪР“ ДОКТРИНАТА В БЪЛГАРИЯ – РАЗСЛЕДВАНЕ
 • България на Бойко .Номер 1 снабдител на оръжия за Ислямска държава. Доказателство ! Няколко неща ни направиха впечатление. Много странно изглеждат част от преминаванията на велоалеите при спирки на градския транспорт. Предвидено е обособената велосипедна алея, на местата където има спиркозаслон да слиза на уличното платно в зоната, където би трябвало да спират автобусите и тролейбусите от градския транспорт. Това решение означава велосипедистите да изчакват автобусите и тролеите, но това не е най-неприятното. Имайки предвид реалната ситуация по спирките в момента, където почти непрекъснато има спрели автомобили, това изглежда като предпоставка за пътни инциденти. Преминаващите велосипедисти ще бъдат принудени да заобикалят спрелите превозни средства по спирките и ще бъдат изложени на опасност от преминаващите автомобили. Интересно е и предвиденото пресичане на пътен възел Юг. Според проектите, велосипедната алея трябва да пресече пътя на мястото, където идващите от Крайморие влизат в кръговото движение, да премине под надлеза и отново да пресече там където пътуващите за Крайморие автомобили излизат от кръговото. В натоварените часове такова пресичане изглежда почти невероятно. Предвижда се ремонт на съществуващата велоалея от Mr.Bricolage към Меден Рудник. В чертежите може да се види и бъдещото кръгово кръстовище, което е планирано да бъде изградено при пресичането на Янко Комитов с Яким Якимов.
  пълна карта
  Славейков и Изгрев
  ЦГЧ
  Меден Рудник
  Бъдещото кръгово на Якимов и Комитов
  велосипедна алея минаваща при автобусна спирка на Стефан Стамболов
  пресичането при пътен възел Юг
  Типът на велоалеите според ситуационното разположение е както следва: a. Велоалея върху тротоар с достатъчна ширина (не изискваща уширение на тротоара) Велоалея по ул. Одрин до кръстовище с бул. Проф. Яким Якимов От км 0+245 до км 0+515 Велоалея бул. Проф. Яким Якимов (с начало бул.Янко Комитов) от км 0+937,87 до км 1+120,70 Велоалея бул. Стефан Стамболов {с начало бул. Проф. Яким Якимов) от км 0+000 до км 0+601 – страна югозапад Велоалея бул. Стефан Стамболов (с начало бул. Проф. Яким Якимов) от км 0+000 до км 0+578 – страна североизток Велоалея ул. Транспортна от км 0+800 до км 1 +466,35 Велоалея ул. Димитър Димов от км 0+000 до км 0+621,56 Велоалея „Коридор 23″ от км 1 +245 до км 1 +565 Велоалея по бул. Демокрация от км 0+000 до км 1+386,85 Велоалея по бул. Струга от км 0+513 ,44 до км 1 +052 – (от км 0+846 до км 1 +052 изпълнението на велоалеята е обвързано с реконструкция на кръстовище между бул. Струга и ул. Янко Комитов) Велоалея по бул. Сан Стефано (юг) от км 0+000 до км 0+706,41 Велоалея по бул. Сан Стефано (север) от км 0+000 до км 0+282,65 Велоалея по ул. Мария Луиза от км 0+000 до км 0+736,10 Велоалея по ул. Уилям Гладстон, ул. Климент Охридки, ул. Патриарх Евтимий от км 0+000 до км 0+459,15 Велоалея по бул. Захари Стоянов от км 0+749,58 до км 1 +214,01 Велоалея по бул. Захари Стоянов от км 0+000 до км 0+345,21 Велоалея по ул. Въстаническа от км 0+000 до км 0+387 Велоалея по ул. Въстаническа от км 1 +449,74 до км 2+859,34 Велоалея по ул. Роден край от км 2+964,32 до 3+078,49 Велоалея по ул. Капитан Петко Войвода от км 0+000 до км 0+340,86 (ляв тротоар) и от км 0+000 до 0+350 (десен тротоар) Велоалея в кв. Меден рудник – коридор 95 от км 0+000 до км 0+519,85 Велоалея в кв. Меден Рудник – от ОТ 181 до ПТ 207 b. Велоалея върху тротоар с недостатъчна ширина. Уширение на тротоара за смвтка на зелена площ b. Велоалея върху тротоар с недостатъчна ширина. Уширение на тротоара за смвтка на зелена площ Велоалея по ул. Одрин до кръстовище с бул Проф. Яким Якимов От км 0+000 до км 0+245 Велоалея бул. Янко Комитов (с начало бул.Тракия) от км 0+000 до км 0+871.12 Велоалея ул. Транспортна от км 0+000 до км 0+112 Велоалея „Коридор 23″ от км 0+304до км 0+500 Велоалея по ул. Ванче Михайлов от км 0+000 до км 0+508,37 Велоалея по бул. Струга от км 0+000 до км 0+500,09 Велоалея по бул. Одрин от км 0+000 до км 0+500,09 (по двата тротоара) Велоалея по ул. Мария Луиза от км 0+736 до км 1 +008 Велоалея по ул. Левски и ул. Ст.Стамболов от км 0+111,81 до км 0+232 Велоалея по ул. Въстаническа от км 0+387 до км 0+879,08 Велозлея по ул. Въстаническа от км 2+859 до км 2+964,32 с. Нова самостоятелна велоалея в зелени площи Велоалея бул. Проф. Яким Якимов (с начало бул.Янко Комитов) от км 0+000 до км 0+930 {в разделителния остров) Велоалея ул. Транспортна от км 0+129,08 до км 0+800 Велоалея по ул. Никола Петков от км 0+879 до км 1+109,98 (страна северозапад) Велоалея по ул. Никола Петков от км 0+000 до км 0+086 (страна югоизток) d. Велоалея върху асф. настилка (платно за движение или паркова алея) Велоалея ул. Димитър Димов от км 0+621 до км 0+851,10 Велоалея по ул. Никола Петков от км 0+270 до км 0+319 {страна югоизток) Велоалея „Коридор 23″ (кв.Изгрев) от км 0+079 до км 0+304 Велоалея „Коридор 23″ (кв.Изгрев) от км 0+500 до км 0+843 Велоалея по ул. Струга от км 0+000 до км 0+500,09 Велоалея по ул. Вардар и ул.Искър Велоалея по ул. Ал. Стамболийски от км 0+000 до км 0+237,69 и от 0+000 до 0+123,29 Велоалея по ул. Въстаническа от ул. Петрова нива до ул. Тракиец от км 2+589,34 до км 2+859 e. Велоалея върху тротоар с недостатъчна ширина. Уширение за сметка на пътна настилка Велоалея по ул. Индустриална {от кръстовище при ул. Спортна) Велоалея ул. Чаталджа

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.