Уважаеми СОЦИАЛЕН Министър, ГЕОРГИ ГЬОКОВ, ЩЕ ИМА ЛИ ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ГЕРБАДЖИЙКИТЕ, които отнеха и продадоха българско дете в Ямбол по времето на управлението на Борисов и ПП ГЕРБ?

Дете
Дете

Подавам първия сигнал за продадено дете от социалните в Ямбол! Става въпрос за детето: Ж. З. И. с ЕГН : 17…….

Изоставено от родителите му дете, гледано от приемен родител от 15-дневна възраст, бива взето от нея, въпреки желанието и да го осинови и предадено за осиновяване на ромско семейство, определено от Комитета по СК. Към днешна дата след проверка от наша страна, имаме данни, че детето не е при осиновителите, а е изведено извън страната и предадено за осиновяване от чужденци.

 

Има данни, че осиновителите, определени за това дете от Съветът по осиновяване по чл. 94 от СК са само междинно семейство, а реалните осиновители са чужденци, а детето е вече жертва на незаконен трафик и може би и експлоатация.

Дете
Детето ж. З. И.

Въпросният съвет по осиновяване на дете в Ямбол се председателства от: директорът на РДСП-Ямбол

 
Уважаеми СОЦИАЛЕН Министър, ГЕОРГИ ГЬОКОВ, незнайно защо съветът по осиновяване на дете в Ямбол не е изпълнил задължението си по чл. 95, ал. 2 от СК и да определи за подходящ осиновяващ за детето лицето, което осъществява приемна грижа като приемно семейство от 15 –дневна възраст на детето до навършване на 2-годишна възраст.
В този случай беше определени осиновители от ромски произход, без постоянни доходи, живеещи в ромското гето на едно от старозагорските села.
И което е най-важното:
Днес имаме данни, че детето не се отглежда от определените осиновители!
Това дава достатъчно данни за съществуваща организирана престъпна група в ДСП-Ямбол за продажба на български деца, която използва заобикаляне на процедурата от раздел 5-ти, на глава „Осма“ от Семейния кодекс , а именно: „Особени правила при международно осиновяване“.
След като се набележи дете за осиновяване, то се вкарва в т.нар. „меню“, което се показва на потенциални осиновители-чужденци, които се набират чрез специализирани мрежи в интернет.

След като се сключи „сделката“ и се вземат определена парична сума от длъжностни лица, отговорни по осиновяването като аванс ( или 100% авансово) като възнаграждение за бъдещото осиновяване, което те трябва да уредят без „формалностите“ от специалните норми от чл. 110 и сл. от СК.

Уважаеми СОЦИАЛЕН Министър, ГЕОРГИ ГЬОКОВ, после се набелязват определени подставени или фиктивни осиновители, които знаят, че срещу определена сума трябва да осиновят детето и после да излязат на „екскурзия“ в чужбина с него, където да го предадат за осиновяване на договорения с длъжностните лица в ДСП осиновители-чужденци под юрисдикцията на чуждата държава.
Тези фиктивни осиновители се определят от съвета, даже, когато има друг по-подходящ осиновител, осъществявал приемна грижа като приемно семейство от 15 –дневна възраст на детето до навършване на 2-годишна възраст.
В последствие се дават дори суми на определените фиктивни осиновители (най-често безработни, аморални и от някое ромско гето) за да имат за разноски по делото, което те трябва да заведат в срок един месец от получаването на уведомлението, че са определени за осиновяващи.
В последствие след като съдът има социалния доклад на длъжностните лица, организиращи тази схема, той няма друг избор освен да потвърди осиновяването след като установи желанието на фиктивните осиновяващи.
А след самото осиновяване, или не се извършва никакъв последващ контрол, или се извършва формален такъв, като се издават едни протоколи за посещения, подписани от същите тези длъжностни лица, участващи в схемата, без да са извършени реално действията, които би трябвало да са закрепени в протокола!
Конкретно за този случай, нашата организация лично се занима с защита на правата на приемния родител, който гледаше въпросното дето от 15 дн. Възраст до 2г. възраст и който беше отхвърлен от съвета като осиновител.
Днес детето не живее с осиновителите си.
Моля да назначите независима проверка, защото ако такава бъде извършена от служителите на ДСП-Ямбол, които са назначени и покровителствани по времето на управленията на Бойко Борисов и ПП „ГЕРБ“, тя със сигурност ще установи формално несъществуващи в действителността обстоятелства и установените на хартия факти няма да отговарят на действителността!
 

Уважаеми СОЦИАЛЕН Министър, ГЕОРГИ ГЬОКОВ, отгледаното от приемната майка дете изведнъж бива изведено от семейството и предадено на семейство, живеещо в ромско гето. А нейните документи за осиновяване са спрени. Днес детето не живее с определените от длъжностните лица осиновители! Вероятно е изведено извън страната и предадено срещу възнаграждение за осиновяване на непроверени чужденци!

 

Въпроси, на които обществото чака отговор:

 

Как се продават български деца от социалните служби?

Как работи схемата и с чие покровителство върви?!
Стигат ли до партийните черни каси на ПП „ГЕРБ“ парите, взети под масата за продажба на отнети от социалните деца на непроверени чужденци чрез извеждането им в чужбина от определени от тях осиновители от някое гето ?

Колко пари са влезли от схемата за 11 години в черната каса на ПП „ГЕРБ“ и използвани ли са за купуване на гласове по време на избори?

 

Наши публикации в медиите по случая:

 
Аз, като председател на „Български Юридически Комитет- защита на гражданите с правни средства“ искам да ви известя за множество нарушения извършени от служителите на министерството по времето на кабинетите Борисов 1, Борисов 2 и Борисов 3,извършени от директори и длъжностни лица, назначени по времето на и с покровителството на ПП ГЕРБ.
Нашата организация се занимава от водене на БЕЗПЛАТНИ дела от името на бедни, но годни родители, чиито деца са отнети неоснователно по времето на управленията на ПП ГЕРБ.
Във връзка с благотворителната ни дейност по горното направление се натъкнахме на меко-казано брутални нарушения на закона, свързани с отнеманията на деца като накaзателна мярка към родителите на лична основа.
На продажба на български деца, изразяващо се със заобикаляне на закона за допускане на осиновяване на българчета от чужденци чрез подставени и определени от тях самите приемни родители от ромски произход, които после излизат в чужбина и се връщат без осиновеното дете.
На отнемане на новородено пеленаче направо от кувьоза.
За съществуването на „Меню“или „каталог“ със снимките на български деца, който се показва на чужденци-осиновители за да си изберат деца за осинoвяване.

Дирекциите, в които можем да говорим за установени такива престъпни практики от нашата организация и за които сочим доказателства по-надолу в сигнала са:

Дирекция “Социално подпомагане” Бургас и отдел “Закрила на детето” – Бургас
Дирекция “Социално подпомагане” Варна Бюро Аспарухово и отдел “Закрила на детето” – Варна – Бюро Аспарухово

Дирекция “Социално подпомагане” Ямбол и отдел “Закрила на детето” – Ямбол.

 
Целият сигнал е изпратен до министъра по пощата!
 

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Председател на “Български Юридически Комитет”

Още по темата:

Leave a Reply