Разработката за корупционни практики на ГКПП Малко Търново не е дирижирана от България, а от ЕС. Това доверяват източници близки до сайта.

При акцията на ДАНС и ГДБОП бяха арестувани над 15 митничари, като по непотвърдена информация има и гранични полицаи. Задържаните вероятно ще бъдат притиснати да признаят, кои са видимите и невидимите хора над тях- т. нар. мозъци на погранична камора.

Стената на валери1Стената на валери

(На Валери Симеонов (трафиканта на мигранти) – Великата гранична стена …)

Също по неофициална информация , са намерени крупни суми на пункта, а документацията за тях е била мистериозна, странна, дори липсвала такава. В един момент криминалистите са се зачудили това заложна къща ли е или граничен пункт. Той е бил наблюдаван със седмици, а може би и с месеци.

Разследването е за контрабанда и трафик на хора, но институциите изобщо не са изчерпателни в обратната информация. Нещо повече- засекретена е.

Нищо случайно нямало в това, че сме били поставени под мониторинг и временно са били командировани полски гранични полицаи, а може би и митничари на ГКПП “Малко Търново”. Оттам минават всевъзможни стоки в двете посоки за солидна стойност, твърде възможно е да са били прекарвани нелегални емигранти по нови способи, с пасивното поведение на нашите служители или основно ядро от тях.

22664511_10156795342649535_2008703149_o111
Тази снимка , направена от самите мигранти в турция, рекламира границата ни като лесна за преминаване. Тя е била хит в турция, ама нашите медиите нищо не ви показаха. Те първо не са никакви медии и второ- нищо не ви показват като цяло.  

Със сигурност не всички задържани ще бъдат подведени под съдебна отговорност. По- скоро ще бъде направен опит да бъде почерпена информация “от извора” и да се каже истината , такава каквото е. Друг е въпроса, дали истината ще стигне до обикновения човек.

Предприетите мерки от ЕС са изключително крайни и нестандартни. България е външна граница на съюза и според запознати операцията е резонна. “Преди време ни одобриха и отпуснаха поетапно 160 милиона евро. Помните ли? За тези пари са поети също конкретни ангажименти. Нали се сещата, че ако не са спазени, това е допълнителен аргумент за тези и предстоящи други действия” казва достоверен източник на сайта.

Може би следващата крачка от ЕС е да ни наложат и чужди прокурори, прогнозират вещи.

 

1 КОМЕНТАР

Leave a Reply