УНГАРИЯ: ПРАВИ СЕ ОПИТ ДА СЕ ВЪВЕДЕ „ТРЕТИЯ ПОЛ“ ОТ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ИК ЧРЕЗ СТРАТЕГИЯТА ЗА РАВЕНСТВОТО НА ПОЛОВЕТЕ

ДЕЦАТА НИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЗАКОНИ НОВИНИ ОБЩЕСТВО ПОЛИТИКА РАЗСЛЕДВАНИЯ ТЕМА НА ПРИЦЕЛ ТЕМИДА Uncategorized

УНГАРИЯ
Официална позиция относно Стратегия на ЕС за равенство на половете 2020-2025:

Унгария декларира, че съобщението на Комисията относно Съюза на равенството: равенство между половете Стратегия 2020-2025, посочена в параграф 8 и приложението на заключенията за справяне с разликата в заплащането между половете: Оценка и разпределение на платената и неплатената грижа трябва да се тълкува като надлежно се вземат предвид националните компетенции и спецификата на обстоятелствата във всяка държава-членка.

Унгария може да приеме препратка към Стратегията в текста на заключенията, но не одобрява, че Стратегията използва и допълнително разширява дефиницията за пола от Истанбулската конвенция, която не е ратифицирана от Унгария.
Освен това Унгария заявява, че равенството между жените и мъжете е заложено в Договорите от Европейския съюз като основно право. Унгария гарантира равенство между жените и мъжете в рамките на унгарската национална правна система в съответствие с международно обвързващи инструменти за правата на човека и в рамките на основните ценности и принципи на Европейския съюз. Поради тези причини Унгария тълкува понятието «джендър» като касаещо пола, а концепцията за «равенство между половете» като препратка към равенството между мъжете и жените.

Vanesa May

ЗА Семейството

Против „Джендър“ образованието в училищата

ИЗТОЧНИК ТУК

White CBNNews Logo
White CBNNews Logo

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.