Адвокат Петър Николов от основаният от Петър Низамов “Български юридически комитет- защита  на гражданите с правни средства” стана носител на наградата “Юрист на годината“. Едно от делата, спечелени от Николов, е това, след което трите деца на бедна майка от Сливен са върнати в семейството. Става дума за случая на 26-годишната Даниела Колева, чиито две деца са отнети и настанени в приемни семейства, тъй като от социалните служби решават, че тя не може да се грижи за тях. Битката в съда продължава две години. С помощта на адвокат Петър Николов, младата жена успява да спечели делото на две съдебни инстанции. В интервю за предаването „Нещо повече“ той разказа повече за случая:

Съдържание :

Сð½ð¸ð¼ðºð° ð½ð° ðŸðµñ‚ñŠñ€ ðð¸ð·ð°ð¼ð¾ð².

„Човешката история ме накара да поема това дело. Много хора се свързаха с мен с молбата да поема този случай. Аз първоначално отказах, защото нямах контакт със самата жена, но един от моите приятели – Петър Низамов-Перата, лично пое ангажимента да подпомогне Даниела Колева и материално, и морално и ме свърза с нея. Тя се съгласи аз да я представлявам и така започна всичко. Близо година и половина продължи нашата комуникация“.

„За мен професионалистът, независимо каква е професията, той да има човешко лице, да работи с оглед на личността, да не очаква веднага да получи награда, печалба от това, което прави“, посочи адвокат Петър Николов.

Делото на Даниела Колева бе номинирано като дело на годината според списание “Правен свят”,  Адвокатът от “Български юридически комитет-защита на гражданите с правни средства” БЮК  е номиниран за юрист на годината заради спечелването на делото за връщането на децата на Даниела Колева.  разбира се отново Петър Низамов никъде не е споменат,  защото е общоизвестно,  че същият е  враг както на медии, така и на политиците.

След гласуването за конкурса Юрист на годината

До 24 април можехте, на сайта juristnagodinata.bg,  да дадете своя вот за всеки от 19-те номинирани в шестте категории.
Желаещите да гласуват могат да го направят на специално създадения сайт juristnagodinata.bg до 24-ти април, включително.
  • Категория “Дело на годината”:

Делото на “Седем-Осми” АД срещу “Глобал вижън” ООД

Делото на самотната майка Даниела Колева срещу Дирекция “Социално подпомагане” – Сливен

Серията от съдебни дела между “Техномаркет” и “Глориент”

  • Категория “Юрист на годината”:

Адв. Ели Христова – за дейността й като изпълнителен директор и утвърждаването на Центъра за обучение на адвокати “Кръстьо Цончев” и въвеждането на онлайн семинарите за адвокатурата.

Доц. д-р Наталия Киселова – за Доклад “Специализираното наказателно правораздаване – конституционна уредба и практика”, представен на Конференция “Наказателното правораздаване – традиции и перспективи” в Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”.

Адв. Петър Николов – за успешния завършек на делото на самотната майка Даниела Колева за връщането на трите й деца.

До 24 април, на сайта juristnagodinata.bg, можете да дадете своя вот за всеки от 19-те номинирани в шестте категории

Всеки може да стане адвокат-доброволец за защита на българщината в “Български юридически комитет – защита на гражданите с правни средства” БЮК след като се регистрира от ТУК :

Припомняме ви,  че Български юридически комитет защита на гражданите с правни средства  се зае със случая декември 2016г., когато беше излъчен репортаж по bTV,  че на майката са и отнети децата  поради бедност.  само след няколко дена последва втори репортаж по bTV,  в който излъгаха,  че имало някаква ” щастлива развръзка”  и на майката са и осигурили  както работа,  така и  социално жилище  и дори са и върнали децата.  Последваха заплахи към Даниела от служители на bTV  да си затваря устата.

Бяха заведени няколко дела от БЮК. Първото беше заведено от адвокат Мартин Пеев срещу социалните, които бяха отнели децата на Даниела без да и бъде връчена заповедта за поставяне под закрила.  Второто дело беше разпределено на адвокат Николов за връщането на децата. адвокат Николов заведе искане до агенция по социално подпомагане-  град Сливен да си отменят сами заповедта.  в резултат на което връщането на децата се забави  с половин година, защото социалните лъгаха юристите,  че смятат да си обменят заповедта.  Последва дело  в Сливенския Районен съд, което се състоя докато Низамов беше арестуван след театрална постановка изиграна перфектно от оператора на bTV Петър Джанаваров и репортерът Росен Цветков,  при която първият удари Низамов,  счупи му телефона  на големия протест в Асеновград  а после се самонарани и даде повод на послушните полицаи и прокурори в Пловдив и Асеновград да изпълнят поръчката на властимащите,  срещу  чиято политика Петър Низамов открито се бореше и продължава да се бори.

На първа инстанция районният съд в Сливен отказа да върне децата на Даниела Колева,  защото ” нямали били  емоционална връзка с майката”. И когато всичко изглеждаше изгубено, на втора инстанция след дълга кампания от страна на Низамов,  който междувременно беше освободен от ареста и отново се зае да защитава майката и да доведе делото до успешен край като се яви като свидетел и декларира пред окръжните магистрати, и ще подпомага майката при отглеждането на децата,  окръжният съд в град Сливен постанови най-правилното решение,  а именно да върне Децата при родната им майка.

В самото решение на съда по гражданско дело № 587/2017г. На СлОС  е записано следното:

( Цялото решение вижте и прочетете ТУК )

“В съдебно заседание  пред настоящата инстанция е разпитат свид. ПЕТЪР НИЗАМОВ – председател на неправителствена организация “Български юридически комитет-защита на гражданите с правни средства” БЮК, която е осъществявала подкрепа на въззивницата.  Свидетелят неколкократно е посещавал гр.Сливен и жилището, в което живее въззивницата, заедно с А.Б.С.. Сочи, че жилището е достатъчно голямо и обширно. В него са налице условията за отглеждане на децата. Сочи че при няколко от посещенията се е виждал с въззивницата и с децата и констатирал, че те са били привързани към майка си и винаги са били радостни и щастливи когато са й гостували по повод на празници и са плачели когато е трябвало да се разделят както от нея, така и помежду си, тъй като е налице стабилна емоционална връзка между майката и децата.”

Ето какво написа председателят на комитета Петър Низамов при новината за двете номинации:

Юристът на годината след награждаването : благодаря на петър низамов перата. Без него в нашия екип нямаше да успеем. Юристът на годината след награждаването : благодаря на петър низамов перата. Без него в нашия екип нямаше да успеем. 22405417 454950628231887 9154953362498702724 n юристът на годината след награждаването : благодаря на петър низамов перата. Без него в нашия екип нямаше да успеем. Юристът на годината след награждаването : благодаря на петър низамов перата. Без него в нашия екип нямаше да успеем. Bnews юристът на годината след награждаването : благодаря на петър низамов перата. Без него в нашия екип нямаше да успеем.Петър Низамов  преди  4 часаBurgasС радост научаваме, че основаният от нас “Български юридически комитет – защита на гражданите с правни средства” БЮК е получил признание в делото за връщането на трите деца на Даниела Колева от Сливен . НАШЕТО дело е номинирано в категорията “ДЕЛО НА ГОДИНАТА” от ПРАВЕН СВЯТ . Поради победата в това дело адв. Николов е номиниран и за юрист на годината ! Благодаря и на адв. Мартин Пеев, който помогна за производствата срещу социалните в прокуратурата. Разбира се, в медиите не е разрешено да бъде споменавано моето име или това на комитета, но всички знаем колко трудно и задружно постигнахме тази победа !Всеки може да стане адвокат-доброволец за защита на българщината в “Български юридически комитет – защита на гражданите с правни средства” БЮК посредством долният линк :
Взехме децата от закрила на детето , вече върнати на майка им Даниела от Сливен !ПОСТИГНАХМЕ ТРУДНА ПОБЕДА!!! Съдът в Сливен връща децата на Даниела Колева! Спечелихме делото на втора инстанция! Справедливостта тържествува.

БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ- защита на гражданите с правни средства БЮК върна децата на Дани от Сливен !
Бихме се с чудовища, наборихме мечки, отрязахме седемте глави на Змея докато след повече от една година успеем със зъби и нокти да върнем децата на една Българка, взети поради бедността, в която са ни поставили хората от назначения от БКП и ДС политически “елит” …
Не е ли жалко?! Толкова усилия за нещо, което е толкова естествено и лесно . Защото въобще не е трябвало да ги взимат. 
Благодаря на съвестните съдии от Сливенския окръжен съд, решили ПРАВИЛНО И ЗАКОНОСЪОБРАЗНО делото !

 

Нова телевизия удариха дъното. В злобата си към патриотът Петър Низамов те са забравили  всякаква журналистическа етика. Покрай гласуването за юрист на годината видео на годината от списанието “Правен свят”  изплува тази Грозна история.

 

Преди около месец по Нова телевизия излъчиха репортаж от Сливен, където беше интервюирана Даниела Колева, майката на трите отнети деца поради бедност.  С нея беше и адвокат Петър Николов,  който беше от екипа на “Български юридически комитет-защита на гражданите с правни средства” БЮК,  който пък на свой ред е основан и председателстван от  Петър Низамов.

Сð½ð¸ð¼ðºð° ð½ð° ðŸðµñ‚ñŠñ€ ðð¸ð·ð°ð¼ð¾ð².

https://www.vbox7.com/play:48ffa5f54e

Репортерът на НОВА РУМЕН БАХОВ е забранил по нареждане на Тина Ивайлова и Виктор Николаев да се споменава името на Низамов в добра светлина и защото майката не се е подчинила се е стигнало до там да изрежат записа и да го излъчат по-късно вместо в уречения час. Колко низко могат да паднат едни “журналисти” в злобата си към един човек, който помага на бедни майки и възрастни хора.

Image result for ð ñƒð¼ðµð½ ð‘ð°ñ…ð¾ð²

 

В интервюто за изненада на всички следящи случая не беше споменато името на Низамов,  въпреки че именно той алармира за този случай и осигури както адвокати,  така е дрехи,храни,  лекарства и регистрира  банкова сметка на името на Даниела Колева, която разпространи в благотворителна акция за събиране на помощи на на майката.

От разговор между адвокат Петър Николов и Петър Низамов става ясно,  че майката от Сливен Даниела Колева е изпратила специални благодарности на Петър Низамов затова, ще е осигурил всичко до връщането на децата й,  но репортерът е заявил изрично, че от София са забранили да бъде споменавано неговото име за добра светлина тъй като той води дела срещу мен и за клевети и ги печели.

 

Миналата година стана известно, че след като е приела помощта на Низамов и “Български юридически комитет-защита на гражданите с правни средства” БЮК,  е била заплашвана по телефона, обиждана и наричана Неблагодарница от репортерката на bTV Дани Атанасова.  тя е заявила на Даниела,  че Низамов им е враг  е било некоректно от нейна страна да приема помощта му.

 

 

 

 

Даниела – майката , на която социалните отнеха трите деца поради бедност, след намесата на Петър Низамов – станал известен като “ловецът на мигранти” със “Свински опашки” и яростен защитник на българщината заедно с председателстваният от него “БЮК-Български Юридически комитет-защита на българщината с правни средства”  – са постигнали победа.

На първо място Даниела е получила общинско жилище !

Българката-майка на три деца – Даниела Колева от Сливен, чиито три деца в момента са настанени в приемни семейства, получи ключовете за общинското и издействано под натиска на организацията на Низамов жилище днес. То се намира в квартал “Дружба” и се състои от хол, спалня и кухня. Апартаментът е в добро състояние. 

НАЙ-ВАЖНОТО ОБАЧЕ Е , ЧЕ Е

започнал и процесът по връщане на децата . Добрата новина съобщи Петър Николов- от Варненската адвокатска колегия и член на комитета на Низамов за защита на българщината с правни средства. Той е получил писмо от Социалните, че Даниела не само ще получи общинско жилище, но след искане на организацията на Низамов е започнал и процесът по връщане на децата в семейството. И ако всичко е наред съвсем скоро те ще бъдат отново заедно.

%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d0%bb%d0%b0

%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82

Но не си мислете, че те го направиха по добра воля…или биха го направили за всеки, ако не бъде защитен от някой… Както се знае в тази държава нищо не се случва по естествен път. 

Не ! След сигнал на адвокат Мартин Пеев от БЮК до прокуратурата, че едното дете е отнето без да бъде връчена заповедта на майката. Това е престъпление по българския наказателен кодекс. Те са използвали неосведомеността и неопитността и за да я накарат да подпише заповедта със ЗАДНА ДАТА !

Ето какво бе написал той в профила си във фейсбук:
16176786_1405847142791193_1509098393_n

Държавната агенция за закрила на детето в София след сигнал на “Български юридически комитет – защита на българщината с правни средства (БЮК)” с председател Низамов е назначила пълна проверка на филиала си в Сливен .

15877811_1389364704439437_1503228303_o

Според акта на ДАЗД , същата не подкрепя извеждане на деца от биологичното им семейство и предприемане на мерки за закрила извън семейна среда не само поради “бедност”, ами и след установени и други рискови фактори като нисък родителски капацитет, отказ на родителя да полага грижи, продължително неглижиране на потребностите на детето и ако с това ще се гарантира живота и здравето му, само тогава мярката е допустима.След извършеното проучване по сигнала на юридическата организация, ДАЗД установява , че не става ясно защо децата са били изведени по различно време и дали са били изчерпани възможностите за предоставяне на социална услуга на майката и децата и дали са изчерпани възможностите за подкрепа на майката чрез използване на ресурса на неправителствени организации и община Сливен за разрешаване на жилищния проблем на семейството.

За установените неясноти и пропуски в управлението на случая ДАЗД е назначило проверка през месец януари в ДСП-Сливен.

През януари предстоеше делото, с което можеше майката да си върне децата за постоянно, но умело използван ход от адвокат Петър Николов ускори успеха. До сега беше в апартамент, наемът за който се плаща от парите по сметката открита от Низамов.

Dani2
Сигнали за нарушения на закона са изпратени от адвокатите на организацията по административен, граждански и наказателен ред.Молба социални2. Png

Как на 25-годишната сливенка- БЪЛГАРКА са и отнети 3-те деца поради бедност.

В края на ноември „Социални грижи“ в Сливен отнеха трите деца на Даниела Колева, защото са преценили, че децата се гледат в мизерия. Вместо да помогнат на вдовицата да стъпи на краката си, те раздават децата й по различни семейства, включително и ромско.

За приемните грижи всяко от тях получаваше по 700 лв. на месец. Какво пречеше на същите тези социални грижи да дадат на майката средствата, с тях тя ще отглежда безпроблемно децата си, питат юристи.

За правовия парадокс алармираха от “Български юридически комитет – защита на българщината с правни средства (БЮК)”  с председател Петър Низамов и адвокатите-доброволци в организацията – Петър Николов и Мартин Пеев и които напълно безплатно са поели защитата на правата на майката.

Според Низамов БЮК е организация създадена като антипод на БХК (Български хелзински комитет) за да защитава българските граждани, език, култура, история и вяра от подмяна и всякакви атаки, като за целта се наемат адвокати-доброволци, които полагат адвокатска работа в полза на целите на организацията. На повече информация можете да посетите https://bukadvokati.wordpress.com/

Петър Низамов информира, че :

“Всеки може да се запише като адвокат-доброволец в нашата организация за защита на българщината ТУК  или тук

 
Ако сте майка, която не получава достатъчно грижи от социалните служби или сте подложена на атаки от Агенцията за “Закрила на детето” …Можете да подаде оплакване тук или тук.
 
Нашата организация е за :
Защита на майките и стимулиране на раждаемостта на българките, както и стимулиране младежта да остават в Родината си след завършване на образованието си… Накратко…За повече прочетете тук : https://bukadvokati.wordpress.com/about/
Дани аз 168 часа. Jpg

Сагата започва, когато Даниела сама отива в „Социални грижи“ в Сливен и ги моли за помощ, споделяйки, че е вдовица, че сама отглежда трите си деца и в момента няма работа. Тя пита възможно ли е и как да кандидатства за общинско жилище, което много би облекчило съдбата на семейството.Получава отговор, че няма право, защото не е регистрирана в община Сливен. Вместо да положат грижи – каквото е и наименованието на службата, работещите там атакуват многодетната вдовица „в гръб“. Правят проверки, с които се потвърждава мизерията и недоимъка, в които се отглеждат децата.

По инициатива на „Социални грижи“ местната Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) извършва проверка и установява, че условията “не отговарят”, след което социалните вземат трите й деца. Настаняват ги в три различни семейства. Едното дори е ромско.

Така Даниела и децата влизат в месомелачката, наречена приемно семейство. За него по закон държавата осигурява по 500-700 лв. на месец за всяко настанено дете.

Това, оказва се, е много грозен държавен бизнес. На Даниела е обяснено, че ако в рамките на 2 месеца не докаже, че може да се грижи адекватно за децата, те ще бъдат дадени за осиновяване.

Даниела пита как е възможно на някого да се отнемат децата, „защото е беден“, и в същото време да се дават стотици левове на други хора, които да ги отглеждат като приемни семейства?

По щастлива случайност с идеята да помогне на майката се заема формированието на Петър Низамов, известен с прозвището Перата, покрай лова на нелегални нарушители на границата.

Той регистрира сметка на името на Даниела Колева, на която се събират средства за нея и децата й, докато си намери работа. Днес можем да кажем, че Даниела вече има работа – тя е санитар в един социален дом. Има и квартира, която той плаща.

За тежкото положение, в което се намира майката, се разбра след сигнал на Петър Низамов – председател на “БЮК-Български Юридически комитет-защита на българщината с правни средства” до БТВ и от репортаж на Дани Атанасова от 30 ноември миналата година, който можете да видите ТУК. От него стана ясно, че децата й са настанени в приемни семейства, заради лошите условия, в които са живеели.

Незнайно защо , още след няколко дена , явно за да измият срама от някои институции, същата тази телевизия разказа, за някаква “щастлива развръзка”. Една от статиите е със заглавие “Дом и работа за Дани – майката с три деца”.

Според Дани Атанасова от БТВ , драматичната история на Даниела, майката, чиито три деца бяха пратени в приемни семейства заради нейната бедност, е претърпяла щастлива развръзка още на 5 декември.Тя се опроверга като дори направи реклама на социалните, които отнеха трите деца на Даниела вместо да и помогнат, написвайки следното на 5 декември:

“Ръководството на общината в Сливен взе решение да помогне на младата жена. Зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова (една от отговорните за това положение) днес се е срещнала с Даниела и е разбрала, че майката има нужда от работа, жилище и възможност децата й да посещават детска градина.

“Имаме възможност да се погрижим за Даниела”, каза Чиликова, цитирана от  “Дарик”.

ЗА БРУТАЛНАТА ЛЪЖА И ЗА ИЗМИСЛЕНАТА “ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА” СЕ РАЗБРА СЛЕД СПОДЕЛЕНО ВЪВ YOUTUBE И FACEBOOK ВИДЕО НА ПЕТЪР НИЗАМОВ , КОЕТО Е БИЛО ГЛЕДАНО ОТ НАС 120 ХИЛ. ДУШИ .

БТВ не се поинтересува повече от Даниела след това.Нещо повече, след като председателят на БЮК- Петър Низамов се свързва с нея и публикува във страницата си интервю с майката, в което разказва, че още нищо не е получила, същата тази журналистка от БТВ, която изнесе случая…. И звъняла за да заплашва Даниела по телефона.

%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b0  Дани Атанасова (на снимката) от БТВ я е наричала “наблагодарница” и т.п. защото приела помощта на Низамов и организацията му.

Междувременно “журналистът” на Нова тв Милен Цветков е търсил Даниела за интервю, което щеше да и даде възможност да разкаже от първо лице положението си и истината, но явно някой му викна в слушалката и той спря да я търси. Все пак бизнесът с деца е много “сладък” за някои държавни служители.

Трите деца на сливенската майка Даниела първо за коледните, а после и за новогодишните празници бяха при нея след молба подадена от адвокатите на Българския юридически комитет-защита на българщината с правни средства. Тя ги посрещна в новото си жилище – уютен апартамент в квартал „Дружба”.

Новини сливенТам бяха и децата на Даниела – 5-годишният Едуард, 4-годишният Васил и Станимира, на 2 години и половина.Не останаха подминати от подаръци. Петър Низамов организира и дарителска акция в полза на Дани, в която по личната и сметка са получени над 3000 лв. , с които плаща квартирата. Заедно с Българската Православна Църква , Низамов направи и дарение на много провизии за семейството за зимата и празниците, както и даде подаръци за малчуганите.


Dani1

Dani3

Ето с този клип стана известен Петър Низамов през април 2016г. , когато беше вързал със “свински опашки” незаконно навлезли през границата нарушители от Афганистан, но после стана ясно след няколко интерюта и проучвания, че същия е изключително интелигентен, напорист и честен родолюбец, завършил право юрист…

Какви нарушения са извършени от социалната работничка и защо това е бизнес, който трябва да бъде разследван? Това са още въпроси на които ние ще търсим отговор и ще ви предоставим след приключване на започналото от нас журналистическо разследване. 

 

4 КОМЕНТАРИ

  1. След намесата на Петър Низамов две сирачета от Бургас бяха настанени в общинско жилище | БЪЛГАРИЯ НОВИНИТЕ След намесата на Петър Низамов две сирачета от Бургас бяха настанени в общинско жилище | БЪЛГАРИЯ НОВИНИТЕ

    […] Юристът на годината след награждаването : Благодаря на… […]

  2. […] Юристът на годината след награждаването : Благодаря на… […]

  3. Сърдечни благодарности за Петър Низамов от сирчетата от новото им жилище. | БЪЛГАРИЯ НОВИНИТЕ Сърдечни благодарности за Петър Низамов от сирчетата от новото им жилище. | БЪЛГАРИЯ НОВИНИТЕ

    […] Юристът на годината след награждаването : Благодаря на… […]

  4. […] Юристът на годината след награждаването : Благодаря на… […]

Leave a Reply