Появи се подигравателен статус на фейсбук стената на Петър Низамов.

Митьо александър македонски. Jpg

Очевидно иронията на родолюбецът е породена от запис , на който е попаднал, в който се казва, че Крали Марко не бил българин, ами македонец, което пък било различна нация.

Ето го и клипа долу:

Намираме и следващ статус :

Гинес !
Македонската нация е най-дълго запазилата се “нация” без държава – около 25 века. Били са дори под Българско робство.
На второ място са евреите – Богоизбраният народ. След дълго време на първо място, те отстъпват челната позиция след пристигналите с Второто причастие от другото измерение на Космоса разкрития на македонските учени. Вероятно са им го пратили македонците на Александър, които са се разселили и са основали Македония на Юпитер след войната с Рим към 3-4 век пр. Хр.
😀
Този Александър Велики има силен ген. Нищо, че си падал по мъжката любов… Не знам, но ако Александър беше жив, щеше първото нещо което да направи- да приеме Истанбулската конвенция.
Който е запознат с историята на истинският македонски народ ( този на Александър), знае от къде идва наименованието Пирова победа и какво е станало след покоряването им от Рим. Сега ако вземем да търсим древни нации и да им правим държави, Турция я виждам поне на няколко – Хетия, Троя (от Илиада- вече има доказателства, че е била в Турция), може и кръстоносците, които са завладели Константинопол за малко и те да кажат, че там живеят техни потомци, с отделен език и нация. Очаквам папата да им предяви претенциите.
не разбрах, ние хуни или тататри сме? На едно място казват, че сме хуни, на друго татари. Защото разликата е доста съществена. Има- няма близо 5-6 века. Ама какво са тук някакви векове за Македония на Александър Велики.
Обаче не са ли глупави хора? Толкова векове са били нация, а нищо , един картонен кашон не са измислили. Някъде нещо да сте прочели за откритие на македонски учен. Чел съм за всякакви, народи, които нямат държава. Все нещо имат написано, някой писател, профан ако трябва. Едно етикетче за тетрадка да можеха да ни покажат на македонски, написано преди края на Втората Световна война.
За толкова векове, барем някой македонец, който не е българин, една книга да беше написал на македонски. Да беше се подписал като македонец. Едно писмо нямат. Една телеграма. Едно стихче, поне. Имат си език толкова векове, пък не си го ползват. Последните данни за македонците са от падането им под властта на Рим. Следващото, направо по времето на Сталин. Какво са ги правили тези хора, че сакън, един надпис на дърво не са издълбали . Примерно Яне + Йована = вечна неразделна любов на тяхната азбука. И ние сме били под турско, ама имаме хиляди книги на български, подписани от българи, че са българи. Сърбите- също. Гърците- също. Какво става с тази Македония? Да не са стачкували всичките през всичките векове…

 

Петър Низамов

 

Най-големият грях на БКП, освен лагерите на смъртта, обаче е и за мен ще си остане винаги. Че са пребивали българите в Благоевградско да се пишат в паспорта македонци и да учат македонски език, за който никой не е чувал преди 50-те години на 20 век, няма нито един извор за такъв език. Толкова кръв е дала Българската майка и сълзи в 4 освободителни войни за Македония и е страхотно предателство, не само да не се бориш срещу Сталин. Нали Георги Димитров е бил до него, в Кремъл, героят от Лайпциг, не е ли можел да повдигне въпроса, който най-много вълнува всеки Българин по онова време. И вместо да съдейства в областта Македония , част от Югославия, да се учи български език, той вместо това започва и българите в Българската Пиринска Македония, която е била в пределите на майка България да ги помакедончва. И има живи сводетели още. Били са ги с криваци докато не кажат, че са македонци. В училище са учили измисления им език. Местните са им се смеели на думите, защото и македонският диалект е български език, а този македонският език е като мелез- все едно да кръстосаш лайка и сандернар. Когато са го въвели в училище по инструкция на КомИнтерна, хората са го учили като нов. Не са знаели думите. В Македония никога не се е говорил такъв език.
Това го прави Сталин за да не допусне разпадане на съюзниците му на Балканите, както е станало това през 1913г. , но за нас – Българите – това е най-голямото престъпление. Тото нищо не е изгубил, защото за 40 години по-жестоки от турските репресии в Македония не е успял да накара почти никой да се посърби или да заговори на сръбски. На него му е била изгодна нова нация, т.к. в Югославия е имало 5 федерални области, с различни народ , език и история и нов народ не би нарушил стабилността на федерацията, която е призната от Великите сили с мирните договори от края на Втората Световна Война. Обаче област с население, което се самоопределя като и гори езика на България – една съседна и враждебна държава, за която винаги и всякога на първо място пред управляващия елит е бил Македонският въпрос, със сигурност е по-лошият вариант за Тито и сърбите, още повече , че тогава поради още добрите отношения със Сталин не е имал възможност да води своя насилствена политика срещу изконно население на друга съюзница на СССР – България. Т.е – за него това е било най-изгодния и същевременно далновиден вариант, защото днес виждаме резултата на въвеждането на отделен макдеонски език и македонска нация. Дотогава сърбите са пледира;ли, че в Македонияживеят повече сърби от българи. Никой , никога не е говорил за македонска нация, нито пък дядовците на днешните “македонци” са са се наричали македонци , нито пък са говорили различно от български език. за какво и е на “Македония” да прави обща революционна организация с България за Македония и Източна Тракия? Сега тракийците да не се окажат и те Тракийци? Значи аз съм тракиец по тази логика. Или ако трябва да съм конкретен, пра-дядо ми е от Странджа. Сигурно говоря и тракийски.

Петър Низамов

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук