Петър Низамов – председател на две неправителствени организации “Цивилните отряди за защита на жените и вярата” и “Български юридически комитет – защита на българщината с правни средства” , станал изветен покрай гражданските арести на мигранти в Странджа със свински опашки се закани люто на областния управител на Хасково.

Това ще стане само през трупа ми !
Който не е с мен, е против мен !
Чакам сигнал , тръгваме и бъдете сигурни, че ще направим тежък живота на този предател областния управител на Хасково – Минко Ангелов.

Повод на гнева на бургазлията стана следната статия:

БЕЖАНСКИ ЦЕНТЪР ОТ ПАЛАТКОВ ТИП ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ КРАЙ ХАСКОВО

Бежански център от палатков тип предстои да бъде открит на територията на област Хасково. Това съобщи новоназначеният областен управител Минко Ангелов, цитиран от пресслужбата на държавната администрация.

Става дума за резервна площадка, която е необходимо да бъде на разположение, но ще се използва само в краен случай, се уточнява в съобщението.

Търси се подходящ терен, който да е извън населено място и в близост до границата ни с Турция. Параметрите са по одобрен още от времето на миналия кабинет и ръководство на МВР проект. По него Европейската комисия ще отпусне 12 милиона лева за два палаткови центъра в областите Ямбол и Хасково, като общият капацитет на двете площадки ще е 3000 души, се посочва в прессъобщението. В него се отбелязва още, че в момента миграционният натиск към България е минимален.

Leave a Reply