“Общественикът” Стефан Петров – Машината , “журналист” на ИСКРА.БГ , е лежал ЧЕТИРИ години в затвора за опит за убийство на трима с нож.

До интересна доказaна информация достигна нашата разследваща медия ЮСТИЦИЯ, която гласи, че редактора на сайта ИСКРА.БГ (iskra.bg) Стефан Петров е направил опит да убие трима младежи във Варна, за което е бил осъден на ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАТВОР, които е изтърпял в затвора във Варна и ТВО “Житарово”.

Стефан петров
Стефан петров

Тази информация беше скрита за нашето общество в Бургас до този момент, когато нашата медия я изнася. Стефан ПЕТРОВ – Машината според сводките на Варненските съдилища е нападнал 3 момчета заради скарване. Стефан Петров е извадил нож и намушкал тримата младежи в областта над кръста и причинил тежки телесни повреди. Младежите били спасени във Варненската болница. Според информацията, след намушкването от страна на Стефан Петров – Машината при животоспасяващите операции са извадени жизнено-важни органи на младежите, които и днес сигурно живеят като инвалиди втори живот.

Най-големият парадокс е, че през 2017 година, Стефан Петров е бил номиниран за личност на годината на Бургас от жълтия сайт ФЛАГМАН, където главен редактор е Керанка или Катя Касабова, съпругата на дясната ръка на Валери Симеонов – Валентин Касабов. Припомняме, че тогава НФСБ на Валери Симеонов и СЕК на Георги Манев бяха коалиционни партньори и част от управляващата коалиция начело с ГЕРБ, която беше свелена след близо 200 дни на национални протести. Може би заради това ФЛАГМАН.БГ скри тази информация за вас – гражданите на Бургас и агитираше да се гласува за един осъден от българския съд касапин като Стефан Петров – Машината .

Стефан петров

За Валери Симеонов и жълтия сайт ФЛАГМАН, който номинира Стефан Петров – Машината за личност на Бургас за 2017 година сме изписали тонове мастило например в статиите долу:

Информацията лесно може да бъде проверена при една обикновена съдебна справка на Стефан Петров.

В следващите седмици нашата медия ще изнесе интервю с пострадалите младежи от ножа на Стефан Петров – Машината.

Кой е Стефан Петров – Машината?

Стефан Петров – Машината е заместник-председател на „Организация за закрила на българските граждани“ ( ОЗБГ ), за която в Бургас има упорита мълва, че е младежката организация на НФСБ, а след отпаднето на Валери Симеонов от политиката, се наследява от неговия коалиционен партьор – Георги МАНЕВ.

Георги Манев или Жоро Манев, както е известен в Бургас, спряган като шеф на ИСКРА.Бг и Стефан Петров – Машината, е уж бивш председател партия “Средна европейска класа” ( СЕК ). Според нашата информация, той само формално е преотстъпил мястото си на Константин Бачийски, а всъщност все още дърпа конците в нея.

Понастоящем Стефан Петров е репортер в ИСКРА.БГ, но дали обществото може да бъде правилно и обективно информирано от хора затънали в проблеми с морала и закона? От хора като Стефан Петров, опитали да убият трима младежи с нож и осъдени заради това.

Сайтът ИСКРА.БГ , където Стефан Петров – Машината се изживява като журналист, се появи покрай партия “Средна европейска класа” ( СЕК ) и вероятно обслужва интересите на Жоро Манев, който е най-вероятният скрит собственик на тази т. нар. “медия”.

Още Mr PER® Дървени въглища :

Но защо една медия не проверява моралните устои на своите журналисти? Този въпрос задаваме на вас, нашите читатели…

Може ли един осъден убиец като Стефан Петров – Машината да говори за морал след като е опитал да почерни три майки на млади момчета?

Кой е Георги Манев? 

Бенчо Бенчев, който беше задържан заедно с Митьо Очите в Турция и обвинен , че го е укривал от правосъдието, имал общ бизнес и съдружие във фирма заедно с Георги Манев – коалиционен партньор на Обединените патриоти като лидер на Политическа партия „Средна Европейска Класа” и най-вероятен шеф на Стефан Петров – Машината.

Стефан петров инспекторът в иара стефан петров лежал в затвора за убийство във варна georgi manev sudruzhnik bencho benchev стефан петров до интересна доказaна информация достигна нашата разследваща медия юстиция, която гласи, че редактора на сайта искра. Бг (iskra. Bg) стефан петров е направил опит да убие трима младежи във варна, за което е бил осъден на четири години затвор, които е изтърпял в затвора във варна и тво "житарово". Тази информация беше скрита за нашето общество в бургас до този момент, когато нашата медия я изнася. Стефан петров – машината според сводките на варненските съдилища е нападнал 3 момчета заради скарване. Стефан петров е извадил нож и намушкал тримата младежи в областта над кръста и причинил тежки телесни повреди. Младежите били спасени във варненската болница. Според информацията, след намушкването от страна на стефан петров - машината при животоспасяващите операции са извадени жизнено-важни органи на младежите, които и днес сигурно живеят като инвалиди втори живот. Bnews стефан петровЗнаете ли също, че фирмата на Бенчо Бенчев е взела близо 350 хиляди субсидия по ПРСР?
Мярка – M121
Бенефициент: БЕНМАР – БЕНЧО БЕНЧЕВ ЕТ
ЕИК : 812033934
Проект: Закупуване на специализирана селскостопанска техника и прикачен инвентар

Субсидия: 341 961 лв./BGN

Долу ще ви изложим разследването на сайта “Под лупа” за Жоро Манев, който вероятно дърпа конците на Стефан Петров – Машината:

Хамелеоните на прехода – така се наричаше рубриката на вестник разследващата медия „Под лупа”, която разкри през колко партийни структури са преминали някои от сегашните бургаски „патриоти”, преди да се сдобият с властта и парите, с които разполагат сега. Разследването ни показва, че във всеки общински съвет след 1989 година има по няколко играчи, скачащи от партия в партия така, че винаги да останат на власт. Безспорно най-яркият пример за симбиоза между противоречиви възгледи е Георги Манев и неговия вероятен подчинен – Стефан Петров – Машината. Той харесва всяка партия, стига да има изгода от нея.

Стефан петров машината бенчо бенчев жоро манев
Предизборен плакат на георги манев

„Жабата се превръща в принц“

Същото се случва и с Георги Манев, който от обикновен шивач и обущар, завършил Морското училище в града и работещ с иглата от сутрин до вечер в забутана стаичка в панелен блок, само за един мандат се превръща в милионер. Макар че злите езици твърдят, че занаятчията още виси с наема на работилничката си в един от бургаските квартали, Манев отдавна е забравил това. Сега той яде и пие с властимащите на деня, които кани и в своите обширни ловни полета край Грудово (сега Средец). За веселбите на неслучайните ловци в този край се носят не една и две легенди. В мълвата са замесени и стрелби в уж забранено за лов време, и микробуси с кръшни труженички на любовта, карани специално в тъмни доби да развличат подпийналите след успешния лов мъжаги. Но разбира се – това са само слухове, които вероятно нямат нищо общо с истината… С истината има нещо общо друго – че фирмата на Манев „Авентура тийм” стана стопанин на едно от ловните полета в община Средец – „Осман баир”. Стопанствата бяха раздадени от миналата власт малко преди да отстъпи мястото си на ГЕРБ. Същата фирма – „Авентура тийм”, получи от предишния областен управител и имот на пъпа на Бургас. Ей така, както си седеше плътно до „Атака”, Манев не пропусна да се облажи и от БСП. Стефан петров искра. Бг жоро манев

Благодетел на средната класа, меценат на конкурси за красота и млади дарования (защо ли винаги от женски пол?), крупен бизнесмен, собственик на огромни билдинги и скъпи коли – това е Манев само за няколко години насам. Богатство, което бизнесмени по света трупат за цял живот, за незавършилия висше образование общински съветник е въпрос само на един мандат.

Съдружията на Манев

Освен ловните приятелства с властимащи от деня, където явно се трупат познанства и се бистрят далавери, огромен принос за забогатяването на Манев имат и съдружията му. Като изключим това с Димчо Грудев (сега от „Атака“, после от ГЕРБ), благодарение на когото Манев успя да се докопа до общинския съвет в Бургас през мандат 2003-2007, оттам-нататък съдружниците му са меко казано странни. Името на Георги Манев е забъркано в десетки фирми и сдружения. В едни от тях присъстват БСП-кадри. В други – ДПС-депутати. В трети – настоящи общински съветници от „Атака”. В четвърти – имена от небезизвестното полицейско минало, компрометирани при това със скандали от различно естество. Един от съдружниците на Манев е Калин Димов, бивш шеф на служба „Сигурност” в бургаското МВР. Уволнен веднага след разкриването на контрабадния канал за захар на „Мултигруп” в Бургаското пристанище заради подозрения за прикриването на канала – крупна местна афера от 1998-ма година.

Искра. Бг жоро манев
Жоро манев не е случаен човек…

Същият Калин Димов лъсна в кандидатдепутатската листа на „Ред, законност, справедливост”, когато Манев направи пътека до Яне Янев и се представи като човека му в Бургас. Същият Димов впрочем стои в основата на фирма, купила имот от общинската агенция по приватизация навремето – когато неин шеф бе Георги Манев. Става дума за бивши гаражи – магазини в жк „Изгрев”, срещу бл.71. Площта им е 495,57 кв. м. Продадени са за 79 000 лв. Или – около 150 лв. на квадратен метър, или около 75 евро. В същото време има бум при търсенето на имоти, цените им растат с всеки изминал ден и ако не 810 евро за квадратен метър в района, магазините се търгуват поне за 500 евро. Купувачът е „Камон Турс” ЕООД. Капиталът й е еднолична собственост на Веселин Димитров Стефанов. Дотук нищо особено. Въпросната „Камон Турс” ЕООД обаче участва с 50% като собственик в друго юридическо лице – „Интерстрой инвест”. Другите 50% държат Георги Василев Манев и бившият полицейски началник Калин Димов.

Манев и изборите

Искра. Бг жоро манев , валери симеонов
Жоро манев и валери симеонов

След влизането в общинския съвет през 2003-та Манев не пропуска участие в избори. Ей така, за спортна злоба, защото резултатите му са меко казано… нулеви.

 

„Човек трябва да е направил нещо за себе си, за да направи и за другите”, ключова фраза по време на предизборната кампания за парламентарните избори 2005 звучи съвсем резонно.

Няма как – от 2003 г. до 2005 г. Манев е направил много за себе си. Но явно не достатъчно, за да дава още заявки за властта. На изборите през 2005 той атакува парламента с коалиция „Достойна България”. В депутатската листа е втори, водена е от съдружника му Бенчо Бенчев.

„При нас има можещи хора, които се ползват с доверието на бургазлии- допълни още Манев ”. Това са част от вестникарските публикации от обещанията на коалицията, публикувани след откриването на кампанията й на 18.10.2005. В цялата страна „Коалиция „Достойна България” успява да вземе едва 0,23% от всички действителни гласове или 8420 като абсолютна цифра. В Бургас няма и един процент. Или 1228 гласа за „можещите”, които се ползват с „доверието на бургазлии”.

Идват следващите избори – 2007-ма. Тогава Манев атакува общинския съвет с партията си „Средна европейска класа” и успява да влезе, плътно прикрепен към ГЕРБ. На същите местни избори Манев е разследван за заплахи, отправени към кандидат-кметица на „Атака” в минно селище „Черно море”.  За това свидетелства прокурорска преписка, стартирала след жалба на жената. Тя се оплакала, че мъже от два луксозни немски автомобила са я заплашвали пред свидетели в кафе „Мариета” в селището. Заканите били свързани с изборите, като прозвучали и думите: „Ще те убия”. При проверката една от колите – „Мерцедес”, се оказала регистрирана на името на Георги Василев Манев, лидер на „Средна европейска класа”, тогава кандидат за общински съветник втори мандат, показала засечка в данните на КАТ. Собственикът на другия автомобил също бил разкрит както по номерата на колата, така и по снимки, показани на кандидат-кметицата в полицията. Привикан в прокуратурата да даде обяснения обаче Манев отрича колата му въобще да се е вясвала в минно селище „Черно море”. Твърди, че „Мерцедесът” не е излизал от гаража му. Собственикът на другия луксозен автомобил пък казва, че е бил представител на партия „ГЕРБ” искал да „поговори” с кандидат-кметицата, тъй като осъществявала агитация в изборния ден, но въобще не я е заплашвал. „Недоумявам как така всички свидетели посочват едно и също като информация за автомобилите, за лицата, а всъщност това остава без значение за разследвания орган. Недоумявам как така показанията на собствениците на двете коли имат по-голяма правна тежест пред показанията на 4 човека? Как г-н Манев ще докаже пред Вас, че не е давал на другиго колата си?  Откъде ще му знаем ние колата, та ще я посочим и опишем толкова точно?”, посочва обаче потърпевшата пред жалбата в Окръжна прокуратура. Странно, но „Атака” и нейните кандидат-съветници, дето борят „мафията” мълчат за този инцидент… Вероятно от добри чувства към Манев?

На изборите т.г. бившият обущар отново е на линия. И отново прикрепен към друга партия – РЗС на Яне Янев. От която, впрочем, вече се е откачил, съдейки по последните изявления на Яне Янев в Бургас, който представи тук нов човек, съвършено различен от Манев.

Манев и петролопроловодът „Бургас – Александруполис“

По един болезнен за бургазлии въпрос – този с петролопровода „Бургас – Александруполис”, Манев заема съвършено противоположни позиции в различен период от време. Той първо е „за” петролопровода, па след туй е „против” него. Като близък съратник на кмета Йоан Костадинов миналия мандат Георги Манев е избран в комисията по въпроса с петролопровода „Бургас-Александруполис“, която да убеди бургазлии, че такъв не е нужен. След като съветът реши да се проведе референдум по въпроса, по инициатива на Манев прегласува и отмени това свое решение. Против референдума бе кметът, администрацията и неговата група в съвета, както и поддръжникът им Манев. ”Решението ни  за референдума е незаконосъобразно, тъй като „местен референдум се провежда само по въпроси от местно значение, които са от компетентността на органите на местно самоуправление и за които това изрично е предвидено в закона“, заяви тогава Манев. Което не му попречи да се обърне на 180 градуса и  бъде „за” същия този референдум, но вече като съратник на „Атака” в сегашния общински съвет.  И отново да участва в комисия, този път за да убеди бургазлии, че такъв е нужен.

Групата на Манев сега е плътно прилепена до тази на „Атака”. Заедно с „Атака” и Валери Симеонов Манев поведе битката срещу въображаемата джамия. Заедно с „Атака” прокара и се обяви „за” референдума, на който Бургас просто не излезе да гласува.

Манев и “убийството” на дребния бизнес в Бургас

Ако не на друг, то на Манев се дължи “убийството” на голяма част от дребния бизнес в Бургас. При това планирано, заявено и осъществено преднамерено. На въпроса „С какъв облик трябва да влезе Бургас в Европа?”, зададен му в интервю във вестник „Стандарт” на 4 декември 2006 година, Манев отговаря тъй: „Най-малкото нещо, което трябва да направим, е да почистим града си от всевъзможни бараки, павилиони и временни постройки, съществуващи по отменения вече чл. 120, които, особено в централна градска част, загрозяват цялостния облик на Бургас…  На мястото на тези закърпени бараки да изградят приветливи заведения, съобразно европейските норми за качество…” И тези заведения вече са изградени. Впрочем голяма част са собственост на самия Манев, който ги отдава под наем. Павилионите пък са пратени в небитието, а десетки семейства бяха принудени отново да започват от нулата, за да могат да изхранват децата си.

Затова едва ли са случайни лозунгите: „Манев = 2000 евро”.

Съвсем скоро съветникът вероятно ще забогатее за пореден път. Той щеше да строи хотел на пъпа на Бургас – точно срещу Пантеона. Е, дали хотел или 20 и повече етажи луксозна сграда, кой да ти каже ?

Теренът е бивш общински, получен от замянка по времето на предишния мандат на кмета Костадинов. Едно не можем да не му признаем на Манев – няма друг, който така умело като него да използва всички партии за личните си нужди. Само едно си няма Манев – своя медия, за което открай време мечтае. Но пък се ползва с доверието на местната телевизия СКАТ и партийния орган на Валери Симеонов. Или Валери не знае и не вижда всичко това? Вижда и знае. Но пък Манев гласува „за” неговите оптични кабели и общинския терен под телевизията, който Валери купи. Гарван гарвану око не вади. Иначе казано, някой от приближените му казват, че въпреки всичко той не е лош човек и понякога им е помагал  с каквото може.

 

Редакцията на “ЮСТИЦИЯ” се извинява за евентуално допуснати неточности. Засегнатите лица имат право на отговор.

 

Стефан Петров – Машината , Стефан Петров – Машината , Стефан Петров – Машината , Стефан Петров – Машината , Стефан Петров – Машината

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

 

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Pros

ИНСПЕКТОРЪТ В ИАРА СТЕФАН ПЕТРОВ

Cons

ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА ЗА УБИЙСТВО ВЪВ ВАРНА

Review Overview
Ivan Stoyanov
Smith
SUMMARY

ИНСПЕКТОРЪТ В ИАРА СТЕФАН ПЕТРОВ ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА ЗА УБИЙСТВО ВЪВ ВАРНА

5.0

Leave a Reply