Произход и преселение на славяните произход и преселение на славяните inbound5921130970651113193 произход и преселение на славяните произход и преселение на славяните bnews произход и преселение на славяните

Арнолд Тойнби: В света има общо 21 цивилизации, една от които е българската.

Според  чуждестранните извори и никъде ние не сме обозначени като “славяни” , а като БЪЛГАРИ, които са дошли от днешна Украйна – над Черно Море. За славяни са определени Сърби, Хървати, Словенци, Чехи, Словаци, Поляци, Руснаци, Белоруси , Украинци, но не и българите.

За произхода ни намирам източници в Кавказ , където и днес има република Кабардино-Балкария, с малцинство, което до днес се нарича БЪЛГАРИ. Това до някъде внася съмнение , както в теорията за Тюрко-Алтайския , така и в теорията за Ирано-Афганистанския ни произход. И донякъде създава нова Кавказка теория за произхода ни. Тази, която е крита от нас през втората половина на ХХ век.

Изключвайки автохтонните теории за тракийския ни произход, който със сигурност е оказал влияние при смесването на придошлия Аспарухов народ и месните жители, населяващи Мизия, Тракия и Македония.

Според повечето археолози и историци, индо-европейското коренно население е било в степите между Черно и Каспийско море.

Теория, позната като „Курганската хипотеза“.

Над Враца са изсипани бомби във вид на играчки и писалки, предназначени да убиват и осакатяват деца -10 Февруари 1944г. – американската бомбардировка

Археолозите разпознават това пространство като т.нар. „ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА ЯМНА“.

Тези народи бяха отчасти номадски, свързани с коне и имаше силна епична традиция на георите.

На теория всички индо-европейски народи произхождат от този район – ГЕРМАНЦИ, КЕЛТИ, ЛАТИНЦИ, АРМЕНЦИ, ПЕРСИ, ГЪРЦИ, ТРАКИ, СЕВЕРНО-ИНДИЙЦИ И СЛАВЯНИ.

Прото-индо-европейските миграции започват ок. 3000 г. пр. Хр. С опитомяването на коне.

Първите миграции са се движили назапад към Европа. Това е КЕНТУМНАТА ГРУПА на индо-европейците – гърци, латинци, келти, германци, траки.

Втората миграция е 1000 г. след това – ок. 2000 г. пр. Хр. И се движи наизток към Индия, образувайки индо-иранския народ, а по-късно и обособените ирански и индийски народи.

Впореки това балто-славяните не са мигрирали от индо-европейските земи и продължил да запазва прото-индо-европейския език и номадския начин на живот. Смята се , че през това време пра-балтийския народ на угро-фините ( днешни литовци, латвийци, естонци, финландци) е мигрирал назапад към Балтийско море.

Около 600г. пр. Хр. Сарматите нахлуват в Иран и се завръщат към индо-европейските земи, като покоряват славяните и създават мултиетническа племенна федерация, която се нарича Сарматия и от където идва друга група наречена „СКИТИ“.

В тази неформална племенна федерация славяните са били горе-долу независими и не са имали толкова голямо взаимодействие с иранските сармати.

По това време славяните присвояват думи от ирански произход като „Рай“ и  „Огън“.

Гнилите ябълки в съдебната система – Бургаския окръжен съд – СЪДИЯ ЯНИ ГАЙДУРЛИЕВ

През 70 г. след Хр. Римският историк Газ споменава, че славяни ( гръцки славяни) живеели в каспийските степи почти 600г. под властта на сараматите.

100г. по-късно същите славяни са споменати от египетския историк Птолемей Клавдий.

Нашествието на хуните през 370г. разбива властта на сарматите и така започва славянското преселение назапад заедно с хуните.

Славяните са разделени на две подгрупи – Славени и Анти.

Произход и преселение на славяните произход и преселение на славяните 61097789 1120777421379707 4485803834106445824 n произход и преселение на славяните произход и преселение на славяните bnews произход и преселение на славяните

Антите се заселва до дн р. Днепър ( Украйна) , по-късно завладяни от германските викинги , наречени руснаци, ставайки съвременните руснаци.

Една част от антите се намира на юг от Дунав, където живеят с местните траки и гърци.

По-късно завладяни от БЪЛГАРИТЕ и ставайки днешните БЪЛГАРИ.

Междувременно славените мигрират назапад до р. Лаба, образувайки област наречена „Бяла Сърбия“ , обитавайки пространство, освободено от германците, нахлули в римската империя.

Славяните по р. лаба се простираха на изток и на юг.

Според легендата – двама братя Лек и Чек , създавайки две нови племена .

Лек отива наизток създавайки група от племена, които са в основите на полския народ. А Чек отива на юг , създавайки чешкия народ.

Аз съм благодарен на руския народ, който е пролял кръвта си за нашата свобода. НО !!!

Цялата теория за славянския ни произход е грешна и подкукуросана от т.нар. “закрилничество на славянството” от страна на “големия Руски брат”. Само дето и поляците са славяни,а са били 300 години под руско робство – кърваво и крепостно.

След Освобождението Русия винаги е предпочитала и защитавала Сърбия преди България. А ние по-големи врагове от гърците и сърбите – нямаме ! И Турците, които ни казвта “комшо”. Но грък или сърбин не таи приятелски чувства към нас.

ПЕТЪР НИЗАМОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА “БЪЛГАРСКИ ЮРДИЧЕСКИ КОМИТЕТ”

И

ПП “РОДИНА”

КОМЕНТИРАЙТЕ

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук